Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

svetlobna telesa za ford ranger from USA

Napisal/-a pinjas Če maj 07, 2009 9:09 am

Torej prijatelj je prišel iz amerike in s sabo priensel fors ranger 1995, sej res da je bolj bogi avto vendar v 10 letih muej odlično služil v USA za to ka ron rabi. Problem je nastal pri homologaciji, kje rmora zamenjati vsa svetlobna telesa in tu nastane problem. Nikjer en najdemo svetlobna telesa z E3 oznako. na ebayu se dobi svetila z prozornim steklom, ki so podobna evorpskim vendar imajo oznake DOT ali SAE nikakor pa E3.

Kam bi s emoral obrnit za to, oziroma a mi upa kdo pomagat staknit ven kaj?
LP

ni ta an sliki je pa tak model
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To maj 12, 2009 6:34 pm

A so na homologaciji res zahtevali samo zamenjavo luči? Kolikor jaz, bolj površno poznam te zadeve je tu še en kup problemov. Avto pred letnikom 1997 baje sploh ne moreš homologirat pri nas. Razen če je že tako star, da je starodobnik.
največji problemi so pa ravno pri takih stvareh, ki jih omenjaš. na homologaciji jim ni važno kako luči svetijo ampak katero oznako imajo! Tudi, če so tiste, ki jih omenjaš z oznako DOT identične z E3 to za njih ni dovolj! Jaz ti lahko svetijem samo, da se probaš o teh stvareh pozanimat pri kakšnem podjetju, ki uvažajo rabljene avtomobile iz U.S.A.! Pri nas jih je kar nekaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov