Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Po mar 16, 2009 10:51 pm

Polo78 je napisal/-a:Ti števci so super zadeva za tiste, ki se znajo v prometu normalno obnašat, tako vozniki kot tudi pešci. Žal pa dostikrat vidim, da veliko voznikov 5 posto ne j..e to odštevanje in se kar zaganjajo v križišče oz. na zebro (če je semafor za pešce). Nevem enim lahko napišeš, narišeš, narediš da se jim bliska direkt v betico pa ne bodo dojeli poante sistemov, ki so v bistvu sveta preproščina. :roll:

Takšni vozniki bi se isto zaleteli tudi v oranžno ali rdečo luč...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 19, 2009 7:43 am

Ne vem, kaj se ta teden dogaja v LJ, da je gužva obupna. Danes mal pred 8h je vse stalo na Aškarčevi, Prešernovi, Tivolski... Folk pa kr rine skozi semaforje, čeprou mu tam gor lepo piše, da bo zelena samo še 1 sekundo... :bonk
In potem, ko ga pogledaš, gleda stran in se dela, kakor da ni nič, važn da se je še on zrinil čez semafor.
V takih situacijah sem vedno znova vesel, da se lahko peljem z biciklom v službo in da se me zastoji pravzaprav ne tičejo, ker pridem v istem času kot vedno..
Tiče se me le toliko, da mi zgoraj omenjeni pacienti stojijo na zebri/kolesarski stezi, ker niso mogli počakat pri semaforju in da mi vsi avti skupaj zasmrajujejo zrak.

Retorično vprašanje: koliko časa bo še trajalo, da bo nastal v LJ prometni infarkt in koliko časa bo še trajalo, da bo Zoki premaknil svojo rit ter se spravil reševat prometno problematiko v LJ?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Napisal/-a LaKi_ To maj 19, 2009 8:44 am

Energetik81, sej gužva je bla tut pred Zokijem, pa ni glih on taprava oseba k bo ureju prometne zamaške v Ljubljani, se ti ne zdi?

To je večji problem ostalih organov, ki so bili pametni in naredili kaos z semaforizacijo na vsakih 100 metrov in še hujšim tajmingom semaforjev. Pa tut policija glih ne opravlja svojega dela najbolje, tako da, je v tej zgodbi Zoki zadnji na listi.

Gužva bo pa na tem delu mesta žal vedno, ker zdej so zaprl še Breg, tako da se vsi stanovalci starega dela LJ vračajo na Slovensko cesto, drugje pa ne morejo priti ven kot iti do Bavarskega dvora, tm pa spet zamašek, kot je že 10 let.

Prometni ureditvi v Ljubljani itak ni vidt konca vsaj v bližnji prihodnosti ne :)
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 19, 2009 9:04 am

Vem, saj tudi prejšni župani niso nič naredili. Ampak zdaj je on na položaju in namesto o stadionu in đamiji bi lahko kaj razmislil o novih/spremenjenih LPP linijah, o fizično ločenih pasovih za LPP in poceni parkiriščih izven AC obroča. Pa še kolesarske steze, ki bi si zaslužile to ime, bi prosil.
Za začetek bi bilo v redu.

EDIT: aja, ko je glih tema o semaforjih. Če bi na parih največjih križiščih v LJ stal v času konice policaj, bi bile zadeve mnogo boljše. Ker omenjeni pacienti, ki se zrinejo v križišče kjub temu, da ne morejo naprej, prometno stanje ZELO poslabšujejo. Z enim policajem na križišče bi po mojem postal promet bolj tekoč. Ampak ne, oni morajo na nekih obskurnih cestah loviti tiste, ki grejo 52 namesto 50 km/h..

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Sr maj 20, 2009 10:13 am

Brezvezna zadeva, sigurno sta župan in tist k je prodal te števce sekund na "ti". Če bi pa že res hotl dat vozniku vedet kdaj bo konc zelene + bolj vidno, je bila bolj praktična utripajoča zelena. Enostavna lopovščina pod pretvezo varnosti. Me prav zanima če se naredil "raziskavo" da to kao poveča varnost. Farsa.
Supression!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 20, 2009 10:39 am

Meni je pa všeč, ker že 100m prej vidim, ali se mi splača malo pospešit da bom čez prišel ali pa kar gas spustit in se lepo z bremzanjem mašine ustavit do semforja.

EDIT: glede na moj prejšni post - danes recimo na omenjenih cesta ni bilo ne vem kako hude gužve in zastojev. Zato sem spraševal, kaj hudiča je bilo v ponedeljek in torek drugače, da so ratali zastoji, ob istem času.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr maj 20, 2009 3:08 pm

Komenskega je tudi še prekopana? :?
Vsak dan je večji polom. Ko je zelena si folk vrta po nosu, ko je pa rdeča se pa rinejo tam ko ni treba. Rezultat je pa viden.
Ljubljana je postala prestolnica dumb-ass voznikov.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr maj 20, 2009 5:15 pm

kkr koli...vlk raje bojo postavlali radarje kot pa te števce...je več koristi.

a ni bil enkrat že rečeno, da bi kamere postavl nad semaforje in slikal vsakega, ki bi čez rdečo ušel???to bi šele fotk blo...vrjetn bi jim na policiji zmankalo barve za slike in položnice.

in ja zlata ljubljana...bolje imeti "nedulojočo vzpenjačo", kot pa ureditev transporta skozi mesto in po mestu.vse je tk na silo narejeno...sj bo itak ob nesreči kriva neprilagojena hitrost.pa sj ni sam tk v LJ...tudi drugod je tk čudn narejeno...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr maj 20, 2009 10:05 pm

myster je napisal/-a:
in ja zlata ljubljana...bolje imeti "nedulojočo vzpenjačo", kot pa ureditev transporta skozi mesto in po mestu.vse je tk na silo narejeno...sj bo itak ob nesreči kriva neprilagojena hitrost.pa sj ni sam tk v LJ...tudi drugod je tk čudn narejeno...

No ja... vzpenjača celo deluje brez zastojev in skoraj ni za verjet ampak celo prinaša profit, kar je skoraj na meji verjetnosti ;)

Druga zgodba je pa mestni promet in kje so zdaj tista park&ride parkirišča, ki so jih obljubljali?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov