Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So maj 30, 2009 12:59 pm

Vam se vse zdi nemogoče? :roll: Nekateri ste eni veliki loleki, filozofi pa še kj bi se najdlo... Brezmadežni dečki?

Nisem dal ključa vn ampak sm samo obrnu ključ in sm ga malo preveč obrnu in je zablokiru volan. Ja?
Zakaj sm to naredu? Ker so se mi pojavljali čudni zvoki na podvozju in sm želel ugotoviti od kje prihajajo...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So maj 30, 2009 5:20 pm

valda, sej to je pa ja najboljši način način za diagnozo napak na podvozju - ko s e spuščate s shriba, s se igrajte s ključem, zihr odprav vse probleme na podvozju :lol:

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 So maj 30, 2009 5:27 pm

Sam a ni tko da, če je kluč notr da se volan ne zaklene pa tudi če je v položaju 0?
Vsaj pri mojem je tko.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So maj 30, 2009 5:39 pm

Sem se pelu zram kolega v golfu 3 po AC, ko je bil še ABC aktualen... In tko kakih 100m pred cestninsko rečem ... "aja ti maš tak ABC" .. un pa "ja ja ..." Pa pogledam mal po šipi ... "ja kje ga pa maš".. un pa "UU pišuka..." pa vzeme ključ vn iz volana (je mel šop ključev), da odklene predal v katerem je mel ABC kartico in ravno prav čas da bliz šipe, da se rampe odprejo .. bremzu pa norc ni nč . Kr mal adrenalinsko ...

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 So maj 30, 2009 5:53 pm

Kako lepa zgodbica, a boš še kakšno povedal?
Če se pa v 100m ne ustaviš pol pa nisi za volan.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So maj 30, 2009 6:08 pm

Lepa je že, Lukec,.. sam ti jo zgleda nisi razumel :) V 100 m se že ustaviš .. ampak
1. Pogovor se je začel kakih 100m pred cestnisko ... takrat še on ni pogruntu, da bo treba ustavt.
2. In ko je enkrat poba pogruntu, se niti ni mel namena ustavt... ampak ključ iz volana pa hop po kartico... če bo, bo...
3. Na ABCju se načeloma naj ne bi ustavlal (sploh če maš koga za ritjo)...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne maj 31, 2009 12:09 am

BY_JOVICH je napisal/-a:Vam se vse zdi nemogoče? :roll: Nekateri ste eni veliki loleki, filozofi pa še kj bi se najdlo... Brezmadežni dečki?

Nisem dal ključa vn ampak sm samo obrnu ključ in sm ga malo preveč obrnu in je zablokiru volan. Ja?
Zakaj sm to naredu? Ker so se mi pojavljali čudni zvoki na podvozju in sm želel ugotoviti od kje prihajajo...

Sej bilokak komentiramo taki ko se nam je to že zgodlo bo smešno tak da bolše se smejat zravn :lol: Samo se je kr težko ustavit ko so bremze trde pm. Zaj se vedno bojim kluč ven dat ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne maj 31, 2009 8:19 am

Technologic je napisal/-a:
BY_JOVICH je napisal/-a:Vam se vse zdi nemogoče? :roll: Nekateri ste eni veliki loleki, filozofi pa še kj bi se najdlo... Brezmadežni dečki?

Sej bilokak komentiramo taki ko se nam je to že zgodlo bo smešno tak da bolše se smejat zravn :lol: Samo se je kr težko ustavit ko so bremze trde pm. Zaj se vedno bojim kluč ven dat ;)

Sj nimaš kluča kej ven dajat :)

Ajdi, sej verjamem da se zgodi, sam kake zgodbice tle pišete...hotu dat punci obesek :lol: da bi slišal podvozje :lol: in potem se folk pizdi čez motoriste kako neodgovorno vozijo :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne maj 31, 2009 8:56 am

lisko je napisal/-a:Se jaz tud spomnim , da je bilo na tem. Sam mislim, da je bila tisto cvetka, da je bilo celo na AC......
Drugač za šlepat je super "šlep štanga" kjer sta avta togo spojena.....zadnji avtomobil ne rabi zavor. Ampak v tem primeru pozor.....vlečni avto mora biti težji od vlečenega :)

Oprosti Lisko, ampak nimaš prav, ne učit ljudi krive vere.

Imam tako štango doma pa po tvoji teoriji bi šlo če sta avta u nulo postavljena z ravno štango, ampak v praksi ponavadi ni tako. Štanga se lahko obrne in zadnji avto zavije v prvega!

NE ŠLEPAT AVTOV ČE OBA VOZNIKA NISTA 100% SIGURNA DA VESTA KAKO SE TO DELA!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne maj 31, 2009 9:50 am

Hvala bogu, da obstajajo prostoročne kartice (Lexus, Renault, Subaru,...) kjer se take stvari ne morejo zgoditi.

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Ne maj 31, 2009 9:53 am

Ja takrt lohk sam AMZS pokličeš.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Ne maj 31, 2009 10:01 am

lisko je napisal/-a:Se jaz tud spomnim , da je bilo na tem. Sam mislim, da je bila tisto cvetka, da je bilo celo na AC......
Drugač za šlepat je super "šlep štanga" kjer sta avta togo spojena.....zadnji avtomobil ne rabi zavor. Ampak v tem primeru pozor.....vlečni avto mora biti težji od vlečenega :)

ja na AC je blo pa avto GOLF IV
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 31, 2009 9:58 pm

Pero je napisal/-a:

Oprosti Lisko, ampak nimaš prav, ne učit ljudi krive vere.

Imam tako štango doma pa po tvoji teoriji bi šlo če sta avta u nulo postavljena z ravno štango, ampak v praksi ponavadi ni tako. Štanga se lahko obrne in zadnji avto zavije v prvega!

NE ŠLEPAT AVTOV ČE OBA VOZNIKA NISTA 100% SIGURNA DA VESTA KAKO SE TO DELA!

Maš prav ampak mislim , da tu gor niso samo otroci , ki še ni kdaj vozli avta......in če šlepaš avto potem tudi hitrosti prilagodiš.....gledaš kako voziš....počasi enakomerno zaviraš, itd....in tako ti pač ne more obrnit pošrek in zlamat vse skupaj :)
Sem pa sam s petko vlekel petko , ki je imela okvaro zavor....hitrost ni bila nikjer višja od 50 ampak na koncu (pred križiščem) pa čeprav sem že mnogo prej upočasnjeval , je bilo kr muka ustavit oba avta z zavorami samo enega avta.....
Med tem ko jeep sploh ni vedel da ga zadaj tišči 700kg težka petka brez zavor....

Jebat ga dosti sem že prešlepal renoje :D

luke18: odvisno od avta kako ima narjeno:
Ponavad je res tako da ključ obrneš do konca in dokler ga ne izvlečeš se volan ne zaklene in tisto je položaj nič ( vsi porabniki odkljopljeni, motor ugasjen, itd.... razen izjem v porabnikih)
Jeep pa ima recimo še položaj -1. Ima položaj 0 v katerem lahko izvlečeš ključ in v tem položajo se volan zaklene tudi če je ključ v ključavnici. Če pa ključ obrneš eno stopnjo nazaj ( v t.i. -1 položaj), potem pa volan ostane odklenjen in deluje nekaj porabnikov (utripalke,notranja ventilacija,radio....) motor pa nima napetosti. In ta položaj je namenjen za šlepanje :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Po jun 01, 2009 11:06 am

brezmadežen ziher nisem...ampak tvoj primer...ljubi đizus...in si ugotovil napako na podvozju????
...ne smem kar želim...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov