Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne maj 31, 2009 7:25 pm

Edini nacin da za svoj avto 100% ugotovis koliko lahko peljes da te ne bodo ustavili je, da enkrat zmeris z GPSom koliko ti stevec laze. Potem imas pa se +/- 5kmh tolerance na radarju (vsaj za laserske rocne je tako..) do 100kmh in +/- 7kmh nad 100kmh in ves koliko se lahko peljes, da te ne bodo ustavli. Jest sicer peljem vedno tako kot mi pase, ponavadi je to po omejitvi po GPSu brez radarskih toleranc. V ozkih ulicah in na nevarnih mestih rajsi se manj, na odprtem in preglednem tudi vec mogoce.. Mal zdrave pameti v roke, pa gre.

Drugace pa je tako, da nekateri pac placajo tudi za 1kmh prevec, enih pac ne ustavijo tudi ce se peljejo 10kmh prevec. Popolnoma odvisno od policaja, tuki ni nekega univerzalnega odgovora. Jest sm rajs safe then sorry, sem ze placal svoje dolgove policiji, od takrat se vozim lepo pocasi naprej.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Ne maj 31, 2009 7:38 pm

eljuero je napisal/-a:Ok, sam to slej ko prej pogruntaš takrat, ko z radarjem samo obveščajo o hitrosti ... če je to točno seveda. Nisem pa še slišal za avto, ki bi mu z homolomo gumami radar nameril več, kot števec. Sem se pa ravno včeraj fural po AC pa je slikno radar. Jaz sem že prej zmanjšal hitrost, oni pred menoj na drugem pasu pa tudi ni vozil kaj več. PO števcu nad 140 ziher ne. Zdaj pa ne vem, kdo je bil slikan in zakaj. Bomo vidli, če bo kaj pošte.

Če sta na sliki 2 ali več vozili potem noben ne dobi kazni.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 01, 2009 11:34 am

Men laže števec za 6 km/h pri 50.
Tako da vozim po števcu približno 58.
Vidim pa da zgleda, da dostim tako laže števec, ker dostikrat je kdaj kolona, ki gre točno 50 po števcu.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 01, 2009 11:52 am

eljuero je napisal/-a:Ok, sam to slej ko prej pogruntaš takrat, ko z radarjem samo obveščajo o hitrosti ... če je to točno seveda. Nisem pa še slišal za avto, ki bi mu z homolomo gumami radar nameril več, kot števec. Sem se pa ravno včeraj fural po AC pa je slikno radar. Jaz sem že prej zmanjšal hitrost, oni pred menoj na drugem pasu pa tudi ni vozil kaj več. PO števcu nad 140 ziher ne. Zdaj pa ne vem, kdo je bil slikan in zakaj. Bomo vidli, če bo kaj pošte.

Mende mora bit na sliki vidno samo eno vozilo, drugač meritev ni veljavna. Če boš samo ti na sliki, pa če si prehiter pelu, pol bi lahko kako pošto dobil, če sta bla pa oba gor potem se pa nimaš kej bat.

Uporabniški avatar
jakc3007
Nov uporabnik

Napisal/-a jakc3007 Po jun 01, 2009 12:38 pm

Lep pozdrav!
Danes sem se peljal mimo radarja z hitrostjo malo manj 60 km/h verjetno. Policist je meril s ročnim radarjem. Zanima me, ali bom dobil položnico? ali bi me moral ustaviti???
Ko sem šel mimo, sem gledal v vzratno ogledalo, in se je obrnu za mano??
Hvala
Zadnjič spremenil jakc3007, dne Po jun 01, 2009 1:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 01, 2009 12:49 pm

Če je ročni bi te moral ustavit, po moje. Zgleda, da si šel v mejah tolerance, ali pa je bil policaj take vrste, ki nima namena zajebavat tiste, ki gredo 2 km prek omejitve :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov