Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če dec 11, 2003 5:06 pm

Kolk se vas je že vozlo z 16 letnikom za volanom, pa kolkrat je prišlo do nesreče? Pa ne mislim zdaj tisto ko ste bli mladi pa fičote kupoval pa se skoz gozd gonli.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 11, 2003 7:43 pm

sem že 2x povedal pa bom mogu še enkrat. Kaj vsi omejate 16 let!!!??? Pr 16 let in pol bo lahko začel hodt na predavanja(CPP) in začel delat izipit. Vaj bo še več kot jih je zdej. Zdej jih je 16(se mi zdi) pol jih bo pa okol 23-25. To pomen še 10 ur več u povprečju kot smo jih delal mi in izpit ne bo mogu dvignt niti dan pred svojim 17-tim letom. In pol bo do 18-tega leta lahko vozu SAMO V SPREMSTVU BLIŽJEGA DRGUŽINSKEGA ČLANA, ki nimam kazenskih točk je tolk in tolk starejši ...itd. In to je pomoje dobr.

Bolš kot mi ko smo mogl tisto izpitno ura spacat tolk da smo naredil in pol si pršu domov z izpitom dobu avto in šel. Kje ti je tle varnost???

Res pa so nekateri antitalenti. Poznam primer. Določen osebek iz mesta je pred kratkim naredu izpit in doma so mu kupil novga Cliota. V 1 mesecu ga je razbil. Zdej mu je fotr kupu novga megana. Mislm ko mi je to sosed povedal nisem verjel dokler nisem vidu!!!

Poznam pa še nega druzga ki se je pa pri avtošoli prvič usedu za volan. Nikol ni mel motorja ne nč... Po 30 urah spacal izit in pol se je začel veselo vozt po vasi kot največji maček. Oska cesta hiše čist ob cesti a zanjega je 50 premal. Vsaj 70kmh more bit al pa še več. Pa pomislte da bi en froc stopu na cesto. Al tak človk z prevoženimi nekaj 100 km nima nabenga refleksa. In pol se je enkrat moj fotr "lepo" pogovoru z njemu in od takrat se pelje raj 40 kot pa 50 :lol: :lol:

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Če dec 11, 2003 7:54 pm

In pol bo do 18-tega leta lahko vozu SAMO V SPREMSTVU BLIŽJEGA DRGUŽINSKEGA ČLANA, ki nimam kazenskih točk je tolk in tolk starejši ...itd. In to je pomoje dobr.

ja to je supr, če bo folk upoštevu... sam pomoje da nau an... jest pr seb vidm, k rečm mtki za avto ( zj ga še noče dat tko da bi šu sam prov delč) pa prav uzem ga an... pa rečm a greš zravn... ne se mi ne da...

jest vs vesel an... in valda frajer... poka po gasu... pa buf u drevo... (to se ni zgodilo, teoretičen primer) po pa kapsi pa use pizdarije, zto k se mtki ne bi dal it? :?

drgač je ideja ful dobra, sam problem je če bo upoštevana... mene sam to moti in zto sm PROTI

Poznam pa še nega druzga ki se je pa pri avtošoli prvič usedu za volan. Nikol ni mel motorja ne nč... Po 30 urah spacal izit in pol se je začel veselo vozt po vasi kot največji maček. Oska cesta hiše čist ob cesti a zanjega je 50 premal. Vsaj 70kmh more bit al pa še več. Pa pomislte da bi en froc stopu na cesto. Al tak človk z prevoženimi nekaj 100 km nima nabenga refleksa. In pol se je enkrat moj fotr "lepo" pogovoru z njemu in od takrat se pelje raj 40 kot pa 50

pr ns v vasi smo tud mel učash takga dirkača, sam mu ni nč pomagal... smo mu rekl 100x... nobenga učinka... pol je pa umru v prometni nesreči... :cry:
Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če dec 11, 2003 8:00 pm

:roll: :roll: , nemogoči ste. Jes vm itak nebi nkol mogu dopovedat da je ta zakon bolši kt zdajšnji. Vi ste že odrasli...

Pa še neki glede prestavljanja roka višje, si predstavljate, k bo nadobudni voznik pr 16 reku: fak še 3 (4,5,6...) let do izpita... slejkoprej bo reku, ah sej brezveze čakat grem kr zej na cesto! Pa še pred kolegi bom frajar izpadu k se brez izpita ganjam naokol in j***m zakon v glavo. Da niti ne govorim kolk bi jih ga posnemal...

Nu-nrg:
-mislu sm samo da se podmladek dobr poduči o življenju na cesti in reku da to velik pripomore k varnosti v prometu. Ce bo to poznal, bo vsaj 30% manj verjetnosti da se zaleti (naprimer namesto da bi pred stop znakom premišlevou kaj narest in ga prevozil potem pa ga negdo zbije, bi voznik poznou znak in se ustavu, pogledu levo in desno ter spustu vozilo ki bi ga lahko zadelo - - - PRIMER, slab ampak primer)...
-Sm misli na različne situacije ne pa totalono poznavanje lastnikovega vozila.. (npr kaj se zgodi če v ovinku preveč pritisneš gas, ali splavanje čez lužo, silovito zaviranje...)
-glede noge na bremzi sm tko mislu da bi jo otrik mel dvignjeno nad bremzo (to bi ga še dodatno mučilo pri vožnji in nebi stalno težiu, še en krog, še en krog... + ko bi enkrat lahko nogo dau na tla bi biu bol sproščen - to pa sami veste da velik pomaga, k če si napet pa živčn bo šit...)

PA da razložim zakon (citiram iz časpoisa):
-16,5 let lahko greš delat teorijo in podobno
-17 dobiš neki da lah vozš v spremstvu sorodnika ki mora imeti najmanj 7 let vozniški izkušenj (in ja cpp se dela prej, 16,5)
-18 dobiš tisti status voznika začetnika ko moraš do 21 leta biti brez nesreč in nikoli alkohola v krvi. S
- se pravi da je vse po starem, le da se lahko leto prej voziš v SPREMSTVU
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če dec 11, 2003 8:06 pm

Andrej prehitu si me... :D

Just_in, če nebo upoštevana se ne bo več izvajala a ne? Zakej nebi poskusili, ideja je dobra! Glede neupoštevanja, predstavlite si da ste očetje in se uprašite če bosta z otrokom upoštevala zakon? Kajti tu so starši titsti k rečejo ja in ne. Če rečejo pejt se pelat, so že itak neupošteval zakon in tega se morjo pač zavedat in bojo rekl ne! Bova šla jutr k se mi bo dal!
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

re

Napisal/-a matevz Pe dec 12, 2003 9:17 am

a ves kvaj štos, pr 16h al pa 17 človek ni dozorel za vožnjo.Sej piše malo nad mano da grejo v avto brez izpita zato da je frajer pred prijatelji pa take stvari.To je otroško in idiotsko.jest sem se vozu samo do trgovine pa nazaj cca1 km.pa še to pr17h ko sem že vozu v avtošoli.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov