Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Varnostni vijak

Napisal/-a Fiat Tipo Pe dec 12, 2003 6:38 am

Zadeva je sledeca. Na avtu imam za lite feltne excentricne vijake in zato ne pride v postev da bi si kupil komplet varnostnih vijakov (proti kraji) ker le ti nimajo tega excentra.
Pol so mi pa iz Spana poslal ta mejl pa me zanima a ima kdo to in kako sploh izgleda,a je zadeva uredu,montaza itd.

Načeloma pri teh tipih platišč ne uporabljamo navaden varnostni vijak,temveč varnostni pokrov vijaka,ki se namesti na obstoječ vijak kosta pa set 5000 sit

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Pe dec 12, 2003 7:15 am

ja to pride pokrovček na obstoječi vijak in ga ne moreš odviti, če ne vzameš pokrovčka dol, ki ga pa lahko vzameš dol samo če imaš ključek zanj, problem se lahko pojavi da ne boš mogel pokrovčka dol snet, zima -> sol se vse sprime skupaj.
Slika

Uporabniški avatar
getsomeblow
Nov uporabnik

brezveze

Napisal/-a getsomeblow Pe dec 12, 2003 7:22 am

lej stari, načeloma je to vse skup total brezveze! Zavarovat feltne z varnostnim vijakom je po eni strani pametno, po drugi pa čista bedarija. Po eni strani imaš mir sam pred seboj, da si feltne zavaroval proti kraji. Ampak je to dovolj??? NE!!! Ker kdor krade feltne okrog po svetu je verjetn prpravlen tud na take stvari. Dons se da vse univerzalce kupt u štacuni in ob kraji enostavno poiskat taprav kluč! Pa še druga stran: zmeri morš bit fucking prepričan da maš kluč res s sabo, ker drgač bi ob kšnem defektu al pa lisici sam seb naredu veliko piz......

Odločitev je tvoja...., ampak bo tud feltna bolj resno izpadla z navadnimi vijaki!!!

PS. Kje že parkiraš???? :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe dec 12, 2003 12:25 pm

Sej pa das na vsako feltno drugacen varnostni srauf... Bi ga rad vidu kekca k se eno uro bori s feltnam

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Pe dec 12, 2003 3:02 pm

A ima kdo kaksen link al pa sliko od tega da vidm kako izgleda ta zadeva?
Sej vem da ce ti hocejo ukrast feltne ti jih bojo ce se dobijo tapravi. Sn glih nabavil 15" feltne pa so glih mal predrage da mi jih kdo tak spotje dol pobere. Enmu mojmu sodelavcu so jih tud probal pa ni imel teh varnostnih vijakov gor. Na sreco jim ni ratal so odsravfal sam eno. Sam pol jo je dobil v eni koruzi.
Fora je v tem da na sreco zaenkrat niso vsi profesionalci za krast in pred takmi se zaenkrat se zavarujemo ce se da. Ker za ta mejhn dnar ki ga das za te sravfe oziroma za uno zadevo, si lohk vsaj feltne prisparas.
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe dec 12, 2003 3:25 pm

Baje da to sploh ni problem dol dat.
Moj vulkanizer je enega pred mano dol dal z dvemi šraufencigri, sam pa pravi da mores znat, jaz ne vem kako je to naredil sam kapica je bla resnicno zakljenjena. :shock:

Mi je hotel dokazat, da je vse to eno sranje, da je se najbolj varen vijak....

BOOOO
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Free Styler
Novinec

Napisal/-a Free Styler Pe dec 12, 2003 7:59 pm

Ce bos mel kksne hude feltne gor , se ne bojo zajeb...l znjimi , jim je lazje cel avto spiz...t ; tko k so hotl mojga , ( pa mam varnostne vijake , pa alarm , pa kasko , pa kaj ti jest vem se vse )...se dobr , da je svak postimal zadevo...najboljs :
- avto parkirat nekje , da ga vids
- cez noc ga met v garazi ( ce jo imas )
- zravn met en ga hudga psa ( ce ga mas )
- alarm ...
- itd ..
- pa velik srece , da ti prasci kej ne spiz...o

LP.

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo So dec 13, 2003 11:47 am

Ja dost je da si sam zadovoljen (varen!), drugač je pa res tko, tist ki je profi ti bo sunu pa cel avto če bo treba. Je pa fajn dat varnostne vijake (al pa kapce) gor, da ti lih lokalna banda osnovnošolcev ne šraufa dol felten.
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 So dec 13, 2003 12:01 pm

Fiat Tipo to dobiš v vsaki autotrgovini.To je ena zadeva ko se da gor na vijak.Velika je približno 4 cmm okrogla kot vijak,na vrhu ma pa luknjo za ključ.ključek noter daš ga zavrtiš v levo ali desno nevem točno da se ta zadeva razširi in potem jo natakneš na en vijak in s ključem nazaj zategneš da se prime tvojega vijaka.Tako da ti dol ne pade.Tisti ko ti hoče dol dat gumo nemore tega vijaka odšraufat ker je ta varnost gor.Na zunanji strani je ta varnostni vijak ploščat in nima zobov da bi ti lahk ključ dal gor,pa še vrti se okrog tako da ga nemoreš odšraufat.
bom probu eno sliko gor dat.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 So dec 13, 2003 12:08 pm

Slika
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten