spaceone je napisal/-a:JE pomožno kupit avto direktno pri uvozniku ?
Je možno kupit posamezni rezervni del pri uvozniku ali pa celo kar pri proizvajalcu ?
mihaing je napisal/-a:spaceone je napisal/-a:JE pomožno kupit avto direktno pri uvozniku ?
Je možno kupit posamezni rezervni del pri uvozniku ali pa celo kar pri proizvajalcu ?
Cena novega vozila je enaka kot pri prodajalcih (urani cenik), ostalo je odvisno od pogajanj
pri hyundaju je mogoče dele naročiti direktno iz matičnega skladišča, za druge ne vem
Vuso je napisal/-a:Nebivedu: seveda lahko dobiš popust. Vprašanje je, če ti tistih 50 centov toliko pomeni, da boš šel težit neki bogi prodajalki.Jaz se na tak nivo ne bi mogel spustit. Za tist drobiž se ne grem blamirat, ker niti nimam občutka, da me nategujejo.Cena mi je bila znana in če mi je sprejemljiva jo bom plačal.
Če se ne motim se ti ukvarjaš nekaj s vzdrževanjem nekih rač sistemov. Hipotetično se midva zmeniva, da mi prideš zrihtat sistem v firmo.Ko ti porabiš npr. 30 ur in opraviš svoj del, sem na vrsti jaz da ti plačam.Jaz pa vem, da lahko dobim popust povsod in ti rečem: "stari tenks.dobr si tole zrihtu.zdej ti pa ne bom plaču ostalih 100%, ampak samo 70%, ker me itak nateguješ.vseen boš zaslužu.Če ti pa ne sede pa zbriši kar si naredu".
A to se ti zdi ok?Če mi zbrišeš vse, si delal 30ur za đabe.
Podpiram to, da hočeš izsilit največ za svoj denar. On ti pa hoče prodat najmanj za tvoj denar.Ampak, ko so enkrat stvari dogovorjene, se pa tega držiš.
denyto je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:
Računalništvo.
Cena za komad pri 1000 komadov procesorjev i920 je 213 dolarjev(146 evrov). Zakaj je pri nas cena procesorja 315 evrov, kar je več kot 2x več? A ni 5 firm sposobnih naročiti 1000 komadov procesorjev po nizki ceni?
1000 procesorjev i-7 se ne proda v sloveniji v 2 letih. V sloveniji se letno proda v povprečju 1500 računalnikov od katerih je 40% računalnikov cenejših kot 400€, ostalih 40% so računalniki med 400 in 700€. In glede na to da trend prodaje os. računalnikov pada, je ni firme, ki bi naročila tako količino. Moreš pa vedet, da za vsako stvar v sloveniji obstaja dobavitelj o katerega potem firma kupi artikel.
nebivedu je napisal/-a:Fiat jaz sem dobil ponudbe, potem sem šel pa tiste najnižje še izsiljevat za nižjo ceno in jo tudi dobil. Če bi vsi to delali, bi bile cene nižje, tako pa kot ovce pridete v trgovino in plačate tok kot vam rečejo. Zakja bi, če vidim kako delajo trgovci (vzami kak nov katalog od karimorja recimo in si ga poglej, potem pa pojdi v štacune ki prodajajo te izdelke in poglej kaj prodajajo - 5 let ali več staro robo po cenah novih zadev)
Jaz tega ne delam več, da bi se podrejal in plačeval toliko kot rečete. Daj popust ali pa ne bom kupil, je*i se, če ne daš popusta, grem drugam in bom tam kupil, nekje bodo že spustili ceno ker bodo hoteli prodat.
Videl sem da lahko popust dobiš tudi v merkatorju na navadn futer, sam zatežit moraš. Trgovci ste navadne požrešne svinje in treba vas je jebat kjerkoli se da in jaz to počnem vsakodnevno. Pa ne bom nehal, dokler ne boste cen spustili na normalno raven, ne da hodim v avstrijo tankat, v italijo in avstrijo po futr in na madžarsko in bosno po cunje, ker ste tukaj vsi navili cene do nebes.
Ne pričakovat, da bom usmiljen do vas trgovcev, da boste služili na meni, NE! Dali boste popuste, al pa ne boste prodali in upam, da bo kmalu več takih kot sem jaz, ker so vaše provizije in deleži previsoki.
Tudi za moj avto sem ob nakupu zbil ceno iz 750.000 sit na 200.000, zmenila sva se potem za 300.000, ker mi je dal še 4 lite feltne in 4 gume, drugače ga nebi vzel, človeku je pa gotovina dišala.
kiki13 je napisal/-a:Jaz sem delal za ta denar, prodajalka pa proda nekaj kar ni njeno.![]()
Tudi ona si mora zaslužiti plačo in ne boš verjel, tudi ona mora delati ter je najmanj kriva za cene, glede na to, da ima zelo slabo plačo.
Tudi čista soritev, kot jo ti imenuješ, se lahko plača samo 60%, kot si ti plačal fasado.
Ampak ti hočeš dobiti 100% (verjetno bi hotel dobiti 110, če bi se dalo), drugim pa bi plačal 60% ali še manj. Pa pustimo zdaj cene v trgovinah. To je razmišljanje, ki ga imate nekateri v glavi.
Vuso je napisal/-a:Računalniški sistem je tudi izdelek in ne samo storitev. Saj mi nisi samo prišel kosit trave pred bajto. Verjetno tudi ti prilagajaš ceno tvoje "storitve" glede na ceno materiala, ki ga uporabljaš. Če je 50 procesorjev stane 100enot, čez 1 leto pa 150enot, boš verjetno tudi ti podražil svojo storitev. Če nisi ravno s.p. tudi ti opravljaš delo za nekoga drugega, ravno tako prodajlka.ona nosi okrog gajbe pira in klofa to blagajni in dobi 500e, ti pa klofaš po tipkovnici in dobiš 2000e.
Pri visoko kvalificiranem delu so zaslužki mnogo večji kot rpi trgovini.Ne ljub se mi zdej na dolgo pisat zakaj ampak tako pač je.
Trgovina z živili na drobno je verjetno najbolj konkurenčna panoga v Slo.ti verjetno lahko spustiš ceno storitve za 50% pa še zmeraj ne bošš v minusu
kiki13 je napisal/-a:Nekateri se na žalost ne zavedajo, da poleg kvalitete (Fructal, slovensko mleko, siri, mineralna voda ...) pomagajo našemu gospodarstvu ina našim ljudem.
Na žalost je kvantiteta pred kvaliteto.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov