Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Če nov 25, 2004 6:18 pm

Mislim, da ni Ljubljana nobena izjema, kar se tiče načina vožnje. Tudi v drugih
koncih Slovenije vozniki reagirajo podobno. Razlika je v tem, da ljubljančani
kolnejo one z regijskimi tablicami ( KR, CE, GO.... ), drugod po Sloveniji, pa
mi kolnemo LJ.
Omejitve so stare kot človek.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če nov 25, 2004 6:44 pm

Men se zdi, da je problem predvsem v kulturi vožnje, ki je, pa ne samo v Ljubljani, ampak v celi Sloveniji, dobesedno na psu (Seveda priznavam, da je marsikje še slabša). Klasični primer, k me vsako jutro naprej sprovocira: pripelješ se po gorenjski avtocesti proti ljubljani in jo zapuščaš na izvozu Vižmarje-Brod. Kolona za omenjeni izvoz se okoli 7.15 ponavadi konča nekaj metrov za Savskim mostom. Postaviš se na konec in se lepo pelješ cilju naproti. Prvih 200, 300 metrov se premikaš lepo, tekoče, potem, ko pa vrsti za Brod in Celovško potekata vzporedno, se pa zame začne travma. Polovica ljudi, ki čakajo za izvoz Ljubljana se šele takrat, ko so že skoraj pri izvoru Brod, spomnijo, da je to njihov izvoz in se meni nič tebi nič zanejo riniti pred nas, ki lepo kulturno čakamo. Sej se ne čaka dolg, cca. 10 minut. In čim se eden vrine, morajo vsi za njim lepo bremzat, pa sklopkat. Ko nevarnost, da se ti bodo debili vrivali z leve mine, se cesta začne rahlo dvigovati in tam po navadi držim za dober avto varnostne razdalje, saj to pomeni, da v primeru, če gre kdo po Nemški proti Brodu, ni treba zavirati niti meni, niti tistim za mano. A glej to! Tut tuki se najdejo budale, k so se prej vrinle in se sedaj peljejo po pasu za desno, k se lepo odločjo, da mam jst tisto luknjo prpravljeno lih za to, da bom spustu njega. Mislm, &°%=@!%)#"?]{. V začetku tega tedna sem se odloču, da tega ne mislm več tolerirat, šou sm kupt par paradajzov in čakam, da se bo kdo vrinu predme (začuda se do sedaj [trk, trk] še ni nihče).
Edino srečo mam, da grem sam do Šentvida, tko, da se mi ni treba še pol jebat z glupmu folkam.
Tale očitek je letu predvem na Gorenjce (Vodičani, Šmarčani, ipg. so Gorenjci).

Na ostalih ljubljanskih cestah, pa se sicer počutm čist u redu, ob konicah se jim sicer poskušam izogibat, če pa ne gre drugač, se pa izognem vsaj najbolj kritičnim točkam in rajš uporabim kkšne stranske uličice. Res, da nisi kej dost prej na cilju, sam vsaj peleš se mal bl normaln. Psihologija dela svoje, jest se v tem primeru velik boljš počutm. Kadar se mi pa res mudi, pred mano pa neskončne kolone, pa uporabm svoje tablce. Kva morš, kmet iz Kranja, prvič u živlenu u Lublan, kuko nej pa jest vem, da bo cesta tko zavila, da se bo končou un pas, k je krajša gužva, da je ta pas za desno in ne za naravnost ... zravn pa obvezno še najbl zmeden, zgubljen obraz, kr jih lohko spačm.

Glede ljubljanskih voznikov pa: tapravga ljubljanskega voznika spoznam že na daleč, sploh ni potrebno, da pogledam na tablco. Vožnja v rumeno, izkoriščanje sleherne priložnosti, uporaba žmigovcev (in to celo pravilna) ... Priznt morm, da so v splošnem dobri vozniki.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 10:27 pm

darwin je napisal/-a:Men se zdi, da je problem predvsem v kulturi vožnje, ki je, pa ne samo v Ljubljani, ampak v celi Sloveniji, dobesedno na psu (Seveda priznavam, da je marsikje še slabša). Klasični primer, k me vsako jutro naprej sprovocira: pripelješ se po gorenjski avtocesti proti ljubljani in jo zapuščaš na izvozu Vižmarje-Brod. Kolona za omenjeni izvoz se okoli 7.15 ponavadi konča nekaj metrov za Savskim mostom. Postaviš se na konec in se lepo pelješ cilju naproti. Prvih 200, 300 metrov se premikaš lepo, tekoče, potem, ko pa vrsti za Brod in Celovško potekata vzporedno, se pa zame začne travma. Polovica ljudi, ki čakajo za izvoz Ljubljana se šele takrat, ko so že skoraj pri izvoru Brod, spomnijo, da je to njihov izvoz in se meni nič tebi nič zanejo riniti pred nas, ki lepo kulturno čakamo. Sej se ne čaka dolg, cca. 10 minut. In čim se eden vrine, morajo vsi za njim lepo bremzat, pa sklopkat. Ko nevarnost, da se ti bodo debili vrivali z leve mine, se cesta začne rahlo dvigovati in tam po navadi držim za dober avto varnostne razdalje, saj to pomeni, da v primeru, če gre kdo po Nemški proti Brodu, ni treba zavirati niti meni, niti tistim za mano. A glej to! Tut tuki se najdejo budale, k so se prej vrinle in se sedaj peljejo po pasu za desno, k se lepo odločjo, da mam jst tisto luknjo prpravljeno lih za to, da bom spustu njega. Mislm, &°%=@!%)#"?]{. V začetku tega tedna sem se odloču, da tega ne mislm več tolerirat, šou sm kupt par paradajzov in čakam, da se bo kdo vrinu predme (začuda se do sedaj [trk, trk] še ni nihče).
Edino srečo mam, da grem sam do Šentvida, tko, da se mi ni treba še pol jebat z glupmu folkam.
Tale očitek je letu predvem na Gorenjce (Vodičani, Šmarčani, ipg. so Gorenjci).

Na ostalih ljubljanskih cestah, pa se sicer počutm čist u redu, ob konicah se jim sicer poskušam izogibat, če pa ne gre drugač, se pa izognem vsaj najbolj kritičnim točkam in rajš uporabim kkšne stranske uličice. Res, da nisi kej dost prej na cilju, sam vsaj peleš se mal bl normaln. Psihologija dela svoje, jest se v tem primeru velik boljš počutm. Kadar se mi pa res mudi, pred mano pa neskončne kolone, pa uporabm svoje tablce. Kva morš, kmet iz Kranja, prvič u živlenu u Lublan, kuko nej pa jest vem, da bo cesta tko zavila, da se bo končou un pas, k je krajša gužva, da je ta pas za desno in ne za naravnost ... zravn pa obvezno še najbl zmeden, zgubljen obraz, kr jih lohko spačm.

Glede ljubljanskih voznikov pa: tapravga ljubljanskega voznika spoznam že na daleč, sploh ni potrebno, da pogledam na tablco. Vožnja v rumeno, izkoriščanje sleherne priložnosti, uporaba žmigovcev (in to celo pravilna) ... Priznt morm, da so v splošnem dobri vozniki.

Zelo dobro napisano. Drgac pa jaz tud uber velik spuscam, predvsem z razlogom, da razbremenim nekatere cakajoce, ker voznik pod stresom ima vecjo shanso za napako. Jaz pa si recem .. mal pobremzam .. jih spustim ene pet in potem nadaljujem. Mani nic tebi nic. Jaz se boljs pocutm pa verjetno tudi oni. Najbolj pa mi je .. ko mi nekdo prizge vse stiri v zahvalo.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Re: Razoèaranje nad ljubljanskimi vozniki

Napisal/-a PaNTerSan Če nov 25, 2004 10:31 pm

marsal_tito je napisal/-a:A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?

Dej pridi malo v Celje - bos videl pomen besede texas :lol:

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če nov 25, 2004 11:52 pm

Ma Lj je zakon za vozt, če si lublančan :D vsaj veš kaj lahk prčakuješ, ko se pa zgodi kej nepričakovanga je pa kr praznik(nekdo te spusti pred sebe čeprov nimaš prednosti :shock: ).jst kr dost spuščam in če mi zato kdo mal pomaha al pa požmiga sm čist zadovoln.vsem nm gre na jetra k bi se rad nekam ukluču pa te noben ne spusti.čeprov men je recmo ful čudn če mi da kdo prednost k ful ne vem kaj bo naredu.a me sam drka al resno misl :)
sam mirne živčke pa bo.tud lublančani smo čist prjazni ;)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 11:55 pm

Najbolj pa me pogreje ko sem vljuden .. nekoga spuscam .. uzadi pa se mi na troblo obes. Takrat mi rata vroce ampak si takoj potihem recem cez zobe .. postavi se v kozo tistega ki sem ga spustil .. bi bil happy a? Sm opazu, da folk raj trob, se zdira, trse od ihte, kot pa da bi spustu v LJ. Sicer pa nikol v tem primeru nisem bil pozorn na tablice.

Lp, Klemen

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če nov 25, 2004 11:57 pm

Ja, pol pa mas take k ga zelis notr spravt, on pa okol gleda :roll: Drgac pa sm navajn vec al mn usega...je res, da je mal zoprno k ti eden "svez" iz drugega kraja pride in se seveda pol ne znajde....sj konc koncev, tud mi se lahk in se tud bomo sigurn kdaj znasli u takem polozaju ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe nov 26, 2004 12:03 am

Ronin je napisal/-a:..je res, da je mal zoprno k ti eden "svez" iz drugega kraja pride in se seveda pol ne znajde....sj konc koncev, tud mi se lahk in se tud bomo sigurn kdaj znasli u takem polozaju ;)

:bow :pivo

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 26, 2004 9:38 am

Največ trobjo tisti iz obrobja ljubljane(brezovca, vrhnika, grosuplje, domžale, kamnik), ki imajo LJ tablice, pa niso pravi ljubljančani. Mal si poglejte tablice, pa vam bo vse jasno. En kmet iz grosuplja, k misli, da živi že skor u ljubljani, se neki jezi pa trobi, medtem ko tisti pravi ljubljančani ne trobijo ampak bolj mirno počakajo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe nov 26, 2004 9:46 am

Najbolj pa me pogreje ko sem vljuden .. nekoga spuscam .. uzadi pa se mi na troblo obes

Ma včasih je pa problem drugje... imam trenutek dobrote (slabosti) in spustim človeka, potem pa serje pred mano - se počasi cijazi pred mano, dela čudne manevre, ustavi sredi ozke ulice, s prepočasno vožnjo zajebe en ali celo več zelenih semaforjev...
Zato ponavadi raje ne spuščam, je** ga

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek Pe nov 26, 2004 10:19 am

music_man je napisal/-a:Aja pa zutri se skoz švercam čez OMV tam na začetk celovške da obvozm križišče in se pol vrinem not.

Taki k to delajo na Celovški so mi pa tanajbol. Mislm, ful profitiraš... u resnic pa sam gužvo delaš.

music_man je napisal/-a:Pa tam k busi obračajo zavijam na celovško sam ne na semaforju ampak mal prej tam kt večina čeprov je en znak d se to ne sme. A so tam kdaj kapsi ??? Do zdej sm mou srečo pa jih še ni blo.

So kapsi tm, sam nažalost ne računajo sam tm stojijo, da noben ne more it tam vn.

No, še glede na to da sm iz Guncelj (drugače rojen Gorenc) mi gre na jetra, k zjutrej skorej ne morm iz svoje ulce zapelat. V bistvu se pelem ene 20m poj pa morm čakat, da me kakšn (prijazen) škofjeločan alpa kranjčan spusti v kolono... čeprav sem kdaj primoran tudi izsilit.

Druga zgodba je pa, ko moram iz Broda priti nazaj na Nemško. Spodaj na semaforju se glih 2 naprej premakneta po glavni, ko iz stranskih navalijo vsi - eni po ulici mim šole, drugi pa na glavni ene 500m prej zavijejo v enosmerno v nasprotno smer(!!!) zato da na semaforju pridejo nazaj -- pol je pa spet gužva.

No, tko... povedov sm.

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe nov 26, 2004 11:16 am

No, da še jaz pristavim svoj piskrček. Sem Mariborčan in sem vsaj trikrat tedensko službeno v Ljubljani. Sedaj že kar dobro poznam Ljubljano in način vožnje prilagajam.... Se pa spomnim, da je bil problem na začetku, ker nisem poznal ulic. Normalno, da sem vozil počasneje, gledal kje moram zavit ipd.. Nisem imel občutka, da bi mi kdo zaradi tega težil, trobil... oziroma nič bolj kot bi mi kjerkoli drugje. Je pa res, da mi je sedaj lažje, ker se bolj znajdem. Opažam pa, da se včasih težko vključiš iz neprednostne ceste, zato že odkar imam izpit vedno spuščam "reveže", ki že dolgo čakajo in se za njimi nabira kolona. Včasih celo malo čudno pogledajo, češ poglej v Ljubljani mi je Mariborčan odstopil prednost. Važno je, da se jaz pri tem ful dobro počutim. Prav polepšan dan imam, če jih lahko več spustim. Ljubljančani ste čist kul, nič kaj ne izstopate. Vsak ima pa kdaj slab dan, tudi v kakem drugem mestu.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe nov 26, 2004 11:45 am

ne vem kaj maste drugi (ki niste iz lj) probleme z ulicami. zemljevid v roke pa si zapomnit pot. poznam kar nekaj "cvetk" ki mi uletijo v lj. obstanejo pri kaki hisi in me klice ter vprasa kam zdaj. potem moram po njega/njo. res da je lj malo vecje pa vseeno ni spet ne vem kaj, da bi se lahko clovek celo zgubil v njej.

baje pride ven nova navigacijska karta , ki ima vkljuceno slovenijo in se druge države. kdo kaj ve o tem?

vaš živko

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe nov 26, 2004 12:45 pm

Ja sej mamo zemljevid, ampak, ko se pelješ čez center, gledaš na kateri ulici si, šteješ križišča, gledaš, da ne zaviješ v enosmerno... je jasno, da se počasneje pelješ. Kot sem že napisal, ljubljančani ste približno enako (ne)strpni kot drugje po Sloveniji. Tak imam vsaj jaz občutek.

Nekomu, ki se vsak dan vozi čez Ljubljano je pač popolnoma jasno, kje je šmartinka, pa Zaloška, pa kje se pride najhitreje iz centra na Rudnik, ostali pač rabimo malo več časa, se včasih zmotimo, mora kdo počakat, da obrnemo. Kaj je to tako težko? Ne vem zakaj ste nekateri nestrpni zaradi tega. Nekdo, ki še ni bil nikoli ali je redko v Mariboru, mu tudi ni vse takoj jasno.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Pe nov 26, 2004 12:52 pm

hribcek je napisal/-a:
music_man je napisal/-a:Aja pa zutri se skoz švercam čez OMV tam na začetk celovške da obvozm križišče in se pol vrinem not.

Taki k to delajo na Celovški so mi pa tanajbol. Mislm, ful profitiraš... u resnic pa sam gužvo delaš.

music_man je napisal/-a:Pa tam k busi obračajo zavijam na celovško sam ne na semaforju ampak mal prej tam kt večina čeprov je en znak d se to ne sme. A so tam kdaj kapsi ??? Do zdej sm mou srečo pa jih še ni blo.

So kapsi tm, sam nažalost ne računajo sam tm stojijo, da noben ne more it tam vn.

No, še glede na to da sm iz Guncelj (drugače rojen Gorenc) mi gre na jetra, k zjutrej skorej ne morm iz svoje ulce zapelat. V bistvu se pelem ene 20m poj pa morm čakat, da me kakšn (prijazen) škofjeločan alpa kranjčan spusti v kolono... čeprav sem kdaj primoran tudi izsilit.

Druga zgodba je pa, ko moram iz Broda priti nazaj na Nemško. Spodaj na semaforju se glih 2 naprej premakneta po glavni, ko iz stranskih navalijo vsi - eni po ulici mim šole, drugi pa na glavni ene 500m prej zavijejo v enosmerno v nasprotno smer(!!!) zato da na semaforju pridejo nazaj -- pol je pa spet gužva.

No, tko... povedov sm.

Ja tm čez omv priboiš kr nekaj k tam se avtocesta prkluč in recimo ti prideš lih tok deleč d lahk na petrol zaviješ kolona pa obstane pol greš ti mem gužva pa se tam naprej not vklučiš po izkusnjah prihranis minuto ali dve cijazenja na cca 200 metrih :)

Ok sej če so pa kapsi tam greš pa lepo na semafor jebat ga al pa tm mal prej zaviješ u uno ulico k gre mim merkatorja. Sej ponavad si tam hitrej.
Drgač ma pa un vaš kraj ginclje kar pravo ime te uni ležečkot pošten preguncajo :lol:

LP
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

hribcek
Nov uporabnik

Napisal/-a hribcek Pe nov 26, 2004 1:21 pm

music_man je napisal/-a:Drgač ma pa un vaš kraj ginclje kar pravo ime te uni ležečkot pošten preguncajo :lol:

Sej baje, da včasih jih ni bilo (pa tut take gužve ne) pa je folk poj 100 vozu tm... kr je pa mal tu mač. Tut glede na to, da otroci hodjo v šolo tm mem, alpa na avtobus, pa tko...

Lph

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Pe nov 26, 2004 1:40 pm

hribcek je napisal/-a:
music_man je napisal/-a:Drgač ma pa un vaš kraj ginclje kar pravo ime te uni ležečkot pošten preguncajo :lol:

Sej baje, da včasih jih ni bilo (pa tut take gužve ne) pa je folk poj 100 vozu tm... kr je pa mal tu mač. Tut glede na to, da otroci hodjo v šolo tm mem, alpa na avtobus, pa tko...

Lph
ti mislš gunclje? Sj vzporedno maš cesto, na kateri ni ležečih policajev.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Re: Razočaranje nad ljubljanskimi vozniki

Napisal/-a _VeNoM_ Pe nov 26, 2004 1:53 pm

marsal_tito je napisal/-a:Pa to ne moreš verjet kaj se ti v Ljubljani lahko vse zgodi. Mislim, da po ljubljanskih ulicah ni zakona. Predvsem tukaj mislim izsiljevanja, vožnje čez rdečo, ni šans da te kdo spusti, da bi se vključil v promet, hočeš menjat pas na dvo pasovnici, lepo daš smernik, tisti za tabo pa faj po gasu pa si misli pred mano ne boš. Pa nej grejo vsi nekam u tri p...... Pri nas je kultura voznikov na podnu, posebno pa v Ljubljani. Pa nočem nobenga tuki na forumu žalt. Marsikaj vidim, ker se vsak dan vozim iz gorenjske v LJ.
A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?

Niso samo Ljubljančani taki!!!ste tud vi Kranjčani taki,pa Koprčani,mah vsi so za en drek!

jst se prov sprašujem kdo da takmu folku izpit za avto??? :? Drguač sm pa navajen tega,eni so pač glupi pa ne vejo zakaj je smernik pa še kej druzga,mislim po novem letu se bo vidl kok bo folka zgubil izpit.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po avg 10, 2009 5:15 pm

mene zanima, kako je z inšruktorji v Kranju, namreč kranjski šoferji enostavno po mojem mnenju najslabše peljejo, sodeč po vsakdanjih izkušnjah ter "bivanju" v vozilu.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 10, 2009 5:51 pm

imilet1 je napisal/-a:mene zanima, kako je z inšruktorji v Kranju, namreč kranjski šoferji enostavno po mojem mnenju najslabše peljejo, sodeč po vsakdanjih izkušnjah ter "bivanju" v vozilu.

5 let staro temo za taksen sestavek? Pred kratkim je bila odprta tema s podobnim vprasanjem.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 7&start=80
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov