darwin je napisal/-a:Men se zdi, da je problem predvsem v kulturi vožnje, ki je, pa ne samo v Ljubljani, ampak v celi Sloveniji, dobesedno na psu (Seveda priznavam, da je marsikje še slabša). Klasični primer, k me vsako jutro naprej sprovocira: pripelješ se po gorenjski avtocesti proti ljubljani in jo zapuščaš na izvozu Vižmarje-Brod. Kolona za omenjeni izvoz se okoli 7.15 ponavadi konča nekaj metrov za Savskim mostom. Postaviš se na konec in se lepo pelješ cilju naproti. Prvih 200, 300 metrov se premikaš lepo, tekoče, potem, ko pa vrsti za Brod in Celovško potekata vzporedno, se pa zame začne travma. Polovica ljudi, ki čakajo za izvoz Ljubljana se šele takrat, ko so že skoraj pri izvoru Brod, spomnijo, da je to njihov izvoz in se meni nič tebi nič zanejo riniti pred nas, ki lepo kulturno čakamo. Sej se ne čaka dolg, cca. 10 minut. In čim se eden vrine, morajo vsi za njim lepo bremzat, pa sklopkat. Ko nevarnost, da se ti bodo debili vrivali z leve mine, se cesta začne rahlo dvigovati in tam po navadi držim za dober avto varnostne razdalje, saj to pomeni, da v primeru, če gre kdo po Nemški proti Brodu, ni treba zavirati niti meni, niti tistim za mano. A glej to! Tut tuki se najdejo budale, k so se prej vrinle in se sedaj peljejo po pasu za desno, k se lepo odločjo, da mam jst tisto luknjo prpravljeno lih za to, da bom spustu njega. Mislm, &°%=@!%)#"?]{. V začetku tega tedna sem se odloču, da tega ne mislm več tolerirat, šou sm kupt par paradajzov in čakam, da se bo kdo vrinu predme (začuda se do sedaj [trk, trk] še ni nihče).
Edino srečo mam, da grem sam do Šentvida, tko, da se mi ni treba še pol jebat z glupmu folkam.
Tale očitek je letu predvem na Gorenjce (Vodičani, Šmarčani, ipg. so Gorenjci).
Na ostalih ljubljanskih cestah, pa se sicer počutm čist u redu, ob konicah se jim sicer poskušam izogibat, če pa ne gre drugač, se pa izognem vsaj najbolj kritičnim točkam in rajš uporabim kkšne stranske uličice. Res, da nisi kej dost prej na cilju, sam vsaj peleš se mal bl normaln. Psihologija dela svoje, jest se v tem primeru velik boljš počutm. Kadar se mi pa res mudi, pred mano pa neskončne kolone, pa uporabm svoje tablce. Kva morš, kmet iz Kranja, prvič u živlenu u Lublan, kuko nej pa jest vem, da bo cesta tko zavila, da se bo končou un pas, k je krajša gužva, da je ta pas za desno in ne za naravnost ... zravn pa obvezno še najbl zmeden, zgubljen obraz, kr jih lohko spačm.
Glede ljubljanskih voznikov pa: tapravga ljubljanskega voznika spoznam že na daleč, sploh ni potrebno, da pogledam na tablco. Vožnja v rumeno, izkoriščanje sleherne priložnosti, uporaba žmigovcev (in to celo pravilna) ... Priznt morm, da so v splošnem dobri vozniki.
marsal_tito je napisal/-a:A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?
Najbolj pa me pogreje ko sem vljuden .. nekoga spuscam .. uzadi pa se mi na troblo obes
music_man je napisal/-a:Aja pa zutri se skoz švercam čez OMV tam na začetk celovške da obvozm križišče in se pol vrinem not.
music_man je napisal/-a:Pa tam k busi obračajo zavijam na celovško sam ne na semaforju ampak mal prej tam kt večina čeprov je en znak d se to ne sme. A so tam kdaj kapsi ??? Do zdej sm mou srečo pa jih še ni blo.
hribcek je napisal/-a:music_man je napisal/-a:Aja pa zutri se skoz švercam čez OMV tam na začetk celovške da obvozm križišče in se pol vrinem not.
Taki k to delajo na Celovški so mi pa tanajbol. Mislm, ful profitiraš... u resnic pa sam gužvo delaš.music_man je napisal/-a:Pa tam k busi obračajo zavijam na celovško sam ne na semaforju ampak mal prej tam kt večina čeprov je en znak d se to ne sme. A so tam kdaj kapsi ??? Do zdej sm mou srečo pa jih še ni blo.
So kapsi tm, sam nažalost ne računajo sam tm stojijo, da noben ne more it tam vn.
No, še glede na to da sm iz Guncelj (drugače rojen Gorenc) mi gre na jetra, k zjutrej skorej ne morm iz svoje ulce zapelat. V bistvu se pelem ene 20m poj pa morm čakat, da me kakšn (prijazen) škofjeločan alpa kranjčan spusti v kolono... čeprav sem kdaj primoran tudi izsilit.
Druga zgodba je pa, ko moram iz Broda priti nazaj na Nemško. Spodaj na semaforju se glih 2 naprej premakneta po glavni, ko iz stranskih navalijo vsi - eni po ulici mim šole, drugi pa na glavni ene 500m prej zavijejo v enosmerno v nasprotno smer(!!!) zato da na semaforju pridejo nazaj -- pol je pa spet gužva.
No, tko... povedov sm.
ti mislš gunclje? Sj vzporedno maš cesto, na kateri ni ležečih policajev.hribcek je napisal/-a:music_man je napisal/-a:Drgač ma pa un vaš kraj ginclje kar pravo ime te uni ležečkot pošten preguncajo![]()
Sej baje, da včasih jih ni bilo (pa tut take gužve ne) pa je folk poj 100 vozu tm... kr je pa mal tu mač. Tut glede na to, da otroci hodjo v šolo tm mem, alpa na avtobus, pa tko...
Lph
marsal_tito je napisal/-a:Pa to ne moreš verjet kaj se ti v Ljubljani lahko vse zgodi. Mislim, da po ljubljanskih ulicah ni zakona. Predvsem tukaj mislim izsiljevanja, vožnje čez rdečo, ni šans da te kdo spusti, da bi se vključil v promet, hočeš menjat pas na dvo pasovnici, lepo daš smernik, tisti za tabo pa faj po gasu pa si misli pred mano ne boš. Pa nej grejo vsi nekam u tri p...... Pri nas je kultura voznikov na podnu, posebno pa v Ljubljani. Pa nočem nobenga tuki na forumu žalt. Marsikaj vidim, ker se vsak dan vozim iz gorenjske v LJ.
A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?
imilet1 je napisal/-a:mene zanima, kako je z inšruktorji v Kranju, namreč kranjski šoferji enostavno po mojem mnenju najslabše peljejo, sodeč po vsakdanjih izkušnjah ter "bivanju" v vozilu.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov