Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Renault Clio - pomoč prosim

Napisal/-a Pecho To dec 09, 2003 9:20 am

Zadeva je sledeča:
Avto: Renault Clio 1.4 16V letnik 2002
Problem: Avto je glih biu rednem servisu ( v petek) pri 30.000 km, zdj pa prostem teku nabija obrate ( tk zlo mal za pribl. 300 o/min) pri tem pa tk cuka, da se cel avto neprijetno trese. :shock:
Problem 2: Avto med 1900 in 2400 o/min cuka ko hudič, nad 3100 o/min pa sploh nima nobene moči,in motor komaj zavrti nad 4500 o/min. :(

Prosim pomagajte, če kdo slučajno ve kaj bi lahk blo narobe?

P.S. avto je cukal celo pot od Velenja do Ljubljane (pribl. 100 km). tk da je bil ogret- verjetno to ni problem?

Lp Pecho

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 09, 2003 10:13 am

Zapelji nazaj na servis in jim povej, da so nekaj narobe naredl, pa naj se matrajo pa pogledajo - reci, da je to od servisa dalje in da naj gre na njihove stroške, ker so oni za**bal, drugače jim boš tržno inšpekcijo poslal na vrat. Men so samo enkrat slabo popravl avto na servisu, pa jih je potem to prišlo mal čez 200k popravilo - drugače bi pa tožba sledila, pa inšpektorji in še nevem kaj bi jim vse naredu, če nebi popravli.

Lahko bi bil pa tudi bencin slabe kvalitete natočen v avto.

LP
Nebivedu
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest To dec 09, 2003 10:14 am

vsekakor bodi zeloo oster!

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To dec 09, 2003 1:07 pm

Vozim cliota letnik 2002, februar... se zdaj se mi vcasih zgodi (npr. semafor) da avto sam od sebe crkne (zelo redko, ampak se zgodi) ali pa obrati skacejo... drugac so mi na servisu renault rekl da je to NORMALN da neogretmu cliotu skacejo obrati... privzeto bi moral met okol 800o/min, men skace tam od 600 do 1300.

Kot vem je problem s stopalko za plin... reci na servisu da nej ti zvezejo stopalko za plin drugace - ZoranWagen in jest sva mela probleme s stopalko - to je tut velika nevarnost da ti pri prehitevanju avto vzame plin in se prizge lucka za elektronko - pol pa rata j**a... ker tanov clio je zgleda narejen kot legokocke.... npr. ce mas 3 vratno verzijo se pri premiku sedeza men vcasih izklopi kabel za sopotnikov airbag... v Angliji se je pa ze zgodilo, da se jim je sopotnikov airbag sprozil kar tako za brezveze med voznjo po avtocesti.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 09, 2003 1:13 pm

Senzor nadtlaka, stoposto. Sm meu isti problem. U štandgasu učas kr umre, cuka in je brez moči...
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To dec 09, 2003 2:25 pm

Ali pa ce npr. tankas vsakic za jurja, se ti cez cas kondenz v tanku nabere in ti avto nenormalno cuka in nikamor ne vlece(zamorjen), potem pa natankas do fula in je vse BP. Problem sploh v teh mrzlih dneh..

Bengaly
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bengaly Če dec 11, 2003 12:32 pm

Isti problem. Sploh k je motor mrzu ga navija od cca 600 do 1500 pol k se pa mal ogreje ga pa trese, ampak sam k stojiš.

Na servisu je blo rečen nej ga prpelem na ponovno nalaganje software-a.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če dec 11, 2003 12:51 pm

HaBBkE je napisal/-a:Ali pa ce npr. tankas vsakic za jurja, se ti cez cas kondenz v tanku nabere in ti avto nenormalno cuka in nikamor ne vlece(zamorjen), potem pa natankas do fula in je vse BP. Problem sploh v teh mrzlih dneh..

Ce jaz to dobro razumem .. odpres bencintank zjutraj predn pozenes in speljes? :P
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Napisal/-a Pecho So dec 13, 2003 9:00 am

Fantje hvala za pomoč. Avto je že na servisu skoupaj z opisom napak in pritožbo na opravljene storitve.Zdj lahka pa sam držim pesti, da ga bojo OK zrihtal.

LP Pecho

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice So dec 13, 2003 10:48 am

Sporoči, kaj je bilo...
IceBreakr

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN So dec 13, 2003 12:16 pm

Ko se je men clio nenormalno tresu, so na servisu ugotovil, da je treba mašino spucat... Na srečo je bil še v garanciji... Zakaj je pa do tega pršlo, pa nisem uspel zvedt...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
Clioo
Nov uporabnik

Napisal/-a Clioo So dec 13, 2003 1:05 pm

Ja problem je v SENZURJU NADTLAKA kot pravi Pugi.Sem imel isti problem na mojem cliotu 1.4 16v in zgleda,da je to že serijska napaka pri tem modelu.Mojga so imeli teden dni na servisu predno so ugotovili kaj je vzrok.Men so menjali ta senzor nadtlaka in nek priključni konektor za kar sem plačal 30.000 sit!!
V tvojem primeru glej da ti to porihtajo brezplačno!

TOTALNI AMATERI...druga ne znajo kot pa priključit računalnik na avto ter debelo gledajo kaj je to!!!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če dec 18, 2003 7:46 am

Senzor nadtlaka praviš? Sej problem je ogret avto dela pri 600 obratih, sam za kakšno sekundo pa skoči na 500 in avto crkne ali skoraj crkne... se da cliotu z računalnikom nastavit višji "standgas" - npr. 800 obratov?
IceBreakr

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Napisal/-a Pecho Če dec 18, 2003 3:59 pm

Avto prsu z servisa. So rabli sam 4 dni, da so ugotovil kaj je blo. Da povzamem: zamenjali vžigalne tuljave (baje,da nekaj prebijalo) in "resetirali" elektroniko.
Avto gre zdj OK, sam ne vem kk dolgo. Upam da cim dlje.

Lp Pecho

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če dec 18, 2003 4:27 pm

Pecho je napisal/-a:Avto prsu z servisa. So rabli sam 4 dni, da so ugotovil kaj je blo. Da povzamem: zamenjali vžigalne tuljave (baje,da nekaj prebijalo) in "resetirali" elektroniko.
Avto gre zdj OK, sam ne vem kk dolgo. Upam da cim dlje.

Lp Pecho

Upam, da bo šel čim dlje in da ne boš imel takih problemov, kot jst z motorom, ko ni nikamor šlo.

1. sem sam neki rihtal pa je šlo 5 dni vredu pol pa spet ni prišel do obratov in šel max 40km/h, ko gre normalno 85-90

Pol sem ga na servis pelal, tam pustik 20000sit, da pa je šlo spet 5 dni vredu pol pa konc. Med tem sem menjal valčke, mašino do konca raztavu pa nič.

3. Pol pa ugotovim, da je auspuh zamašen (sepravi stvar, ki je sploh nisem sumu) plačal 3k majstru, ki se spozna in motor gre ko urca.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe dec 19, 2003 8:38 am

Kaj ti pa je zamasilo izpuh?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov