Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

tekočina za čiščenje katalizatorja

Napisal/-a 1.8T So jul 24, 2004 8:13 pm

A kdo ve ime firme iz Radovljice, k prodaja tisto čorbo, katera ti baje precej očisti katalizator, stane pa okrog 9 jurjev? Sem ze govoril enkrat z njimi, pa se ne morem imena spomniti. Ker imam vrednosti emisij na meji, bom reskiral, zraven pa naredil test. Z ogretim avtom bom sel na AMZS, da mi zmerijo emisije, potem bom pa vlil tisto zadevo noter, pokuril tank in sel se enkrat merit na AMZS. Pa da vidimo. Ce ne bo rezultatov, hopla cefizelj - dnar nazaj...

Torej, ce kdo ve ime in naslov, le pogumno.

/jan

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jul 24, 2004 8:36 pm

moje mnenje je tako:

če katalizator ni podrt (mal ga z roko pobutaj pa boš slišal če ropota) potem mora bit vse ok

če se je pa podru,pa v poštev pride samo še zamenjava letega!

Preglej še zračni filter ter sveče.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne jul 25, 2004 5:26 am

šmeks je napisal/-a:moje mnenje je tako:

če katalizator ni podrt (mal ga z roko pobutaj pa boš slišal če ropota) potem mora bit vse ok

če se je pa podru,pa v poštev pride samo še zamenjava letega!

Preglej še zračni filter ter sveče.

Zanimiv nasvet, bom malo pobutal (hehe, upam, da ga s tem ne bom podrl :) )

Filter in svece so ok.

/jan

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Ne jul 25, 2004 5:54 am

hehe, saj ti svetuje butanje z roko in ne z kladivom :lol: , ampak je pa teorija o čiščenju v primeru če je zgorevanje slabo :?
Slika

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne jul 25, 2004 6:34 am

Idej je vec... upam, da se ni res podrl katalizator. Itak ga moram usposobit samo za tehnicni, potem gre katalizator na prirobnice in lepo v najlon vreco v klet :)

Izgorevanje je pomojem OK, VAG-COM mi na lambdi kaze vrednosti okoli 0.87V, kar je v mejah normale.

Avto ima 120.000km, pojma nimam, kaj vse je v katalizatorju nalozeno in zabasano.

BTW, vmes sem ze nasel ta cudez, http://www.cataclean.net/index.html

/jan

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 25, 2004 11:49 am

Nevem kako je lahko VW katalizator ze hin. Tastari imajo na F Tempri okol 125.000 km. Katalizator je gor se prvi in na tehnicnem so sam gledal ker so zmerl emisije kot pri novem avtu.
Kaksna pa je razlika razen v velikosti med tistimi malimi katalizatorji, ki so veliki ene 20 centimetrov in tistimi, ki so veliki kot izpusni lonec ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne jul 25, 2004 3:02 pm

Samotar je napisal/-a:Nevem kako je lahko VW katalizator ze hin. Tastari imajo na F Tempri okol 125.000 km. Katalizator je gor se prvi in na tehnicnem so sam gledal ker so zmerl emisije kot pri novem avtu.
Kaksna pa je razlika razen v velikosti med tistimi malimi katalizatorji, ki so veliki ene 20 centimetrov in tistimi, ki so veliki kot izpusni lonec ?

Pojma nimam. Bom porocal in objavil stevilke meritev pred in po. Sicer pa, ta katalizator ne izgleda prevec velik... ce upostevamo se turbino, kaj pa vem...

/jan

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: tekočina za čiščenje katalizatorja

Napisal/-a AndrejD Ne jul 25, 2004 5:50 pm

1.8T je napisal/-a:A kdo ve ime firme iz Radovljice, k prodaja tisto čorbo, katera ti baje precej očisti katalizator, stane pa okrog 9 jurjev? Sem ze govoril enkrat z njimi, pa se ne morem imena spomniti. Ker imam vrednosti emisij na meji, bom reskiral, zraven pa naredil test. Z ogretim avtom bom sel na AMZS, da mi zmerijo emisije, potem bom pa vlil tisto zadevo noter, pokuril tank in sel se enkrat merit na AMZS. Pa da vidimo. Ce ne bo rezultatov, hopla cefizelj - dnar nazaj...

Torej, ce kdo ve ime in naslov, le pogumno.

/jan

Na Mobisuxu majo debato o tem :)

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php?Cat=&Board=tehnikapomoc&Number=1351559&page=0&view=collapsed&sb=5&o=14&fpart=1&vc=1

TiGeR
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TiGeR Če jul 29, 2004 12:28 am

tok ste obsedeni temi emisijami usak avto gre cez predn zapeles na tehnicni pejt na avtocesto pa gon 3 brzino pred blokado neki casa pa voz pa se 4 brzino da se spuca pol pa hit zapel na tehnicni no problemos amigos...tko smo spravl golfa 2 dizla in beninarja corso cez za salo prej so jih pa vrgl.
Audi A4 1.9 TDI DIZEL POWA!

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim Če jul 29, 2004 8:15 am

Mah nč se sekirat...fotr je s passatom 1.8t pa s 250 000 km za šalo čez pršu...prvi katalizator...aja pa nč ga ni posebij prepucavu prej :twisted: :wink:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 29, 2004 8:29 am

Jst sm mel na mojem 19 let starem avtu emisij 0,13 - dovoljeno je pa 3,00, tko da ne vem kaj se tok sekirate zarad tega.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 20, 2009 9:13 pm

Katalizator se da doma odvit iz avta da počistim notranjost ker rožlja da bom umrl?

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 20, 2009 10:04 pm

Katalizator se ti je sesul. Mreža notr se ti je sesula. Tega ne morš popravt.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 20, 2009 10:21 pm

Vem samo vn jo bom spucal, če bom le spravo dol katalizator kak, al pa bom dal ravno cev do tehničnega.

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 Če avg 20, 2009 10:35 pm

To ti skoz rožlja ko se pelješ al samo npr pod breg pa ko maš v prvi pa gas spustiš ?
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 20, 2009 10:37 pm

Čisto odvisno.

Ko spustim gas, pri čisto polnem gasu ni nič. Prej je dosti manj me ni tak motlo, danes pa je fejst trpel avto je bil skoz vroč pa se je zgleda fejst razgrelo pa rožlja da ni za poslušat.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 20, 2009 11:14 pm

Jah, odvisno kako maš zvezan. Če maš downpipe in katalizator v enem, kot mam jaz, bo dokaj nepokretno to dol jemat in pucat. Če maš pa katalizator kot posebno enoto pa samo daš objemke dol in probaš stresit vn če že gre. V vsakem primeru pa je to res glupa rešitev. Jst sm si prek herkulesa nabavil univerzalni katalizator za 80€, dal še 30€ za montažo in to je to.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 20, 2009 11:18 pm

Katalizator je posebaj enota pri meni. Nevem zakaj je to glupa rešitev sicer, ker avto dvignt dol vzet katalizator pa vn strest ne najmanj kaj lahko naredim.

Če nebo šlo pa bom neka skoz nabil oz. whatever razrezal na pol spucal zfleksal ven pa nazaj zavaril, za tehničnega pa novega gor pol.

Nevem ka je narobe samo toti mondeo ma vsake par let celi izpuh zanič, astra pa je prvega menjala pred kratkim.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Če avg 20, 2009 11:25 pm

Pa ti veš kako zgleda to satovje v katalizatorju? Raje si odmisli to varianto da ga boš rezal na pol. Lahko probaš kej ven stresit, ampak dvomim da je to vse. Katalizator je po zakonu obvezen tako da dvomim da boš čez pršu brez njega. Če koga poznaš ki dela pri teh tehničnih ga lahko prosiš da ti sfejka rezultate izpuha, tko smo tudi mi naredil pri starem twingu dokler nisem zbral denarja za servis, potem je šlo pa vredu.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov