W3s7_S1D3 je napisal/-a:uff, ste se pa razpisali
Jaz sem zmeraj ugasnu klimo skupaj z avtom, potem pa sem tukaj zasledil da eni jo ugasnejo prej, pa me je to začelo motit.
Če klimo ugasneš hkrati z avtom, je uparjalnik moker. Zato se potem zaredijo bakterije in smrdi. Če ugasneš klimo ene 10-15 min pred ciljem, na tak način posušiš uparjalnik in bakterije se ne morejo zarediti, sej je čist logično. Tako delam jaz tudi s hišno klimo - ne izklopim je takoj, ampak povečam temperaturo, da neha hladit, in samo ventilator piha, šele po pol ure izklopim. Od takrat ne smrdi več.
Tisti, ki pa pravite da vas glava boli od klime, pa očitne ne znate uporabljati.
Ob taki moči sevanja sonca skozi šipe in slabi izolaciji karoserije je potrebno vpihovati v kabino veliko ledenega zraka, da se notranja temperatura zadosti zniža. Zato je očitno, da pri zunanjih 35° pri opoldanskem soncu pač ne moremo ohladiti notranjosti na 22°C brez zamašenega nosa in migrene. Jaz vklopim klimo in dodam toliko gretja zraven, da zrak ni leden, mrzel ampak samo malo hladnejši. Seveda je v avtu še vedno 27-28°, ni pa sopare in neznosne vročine, kar mi zadostuje. Ni pa prehlada itd..