Debate, ki niso vezane na ostala področja...

g
Nov uporabnik

za prevoz cez carino

Napisal/-a g To sep 01, 2009 2:57 pm

zivjo

zanima me sledece kako je zdej s temi zadevami in sicer ce kaj pripejes ali odpeljes na hrvasko(predvsem deli avta,gume feltne use rabljeno) lahko kaj komplicirajo,dobis kako kazen za to ali pa te zavrnejo

najbolj me zanimajo izkusnje pa kaj se lahko use vozi in pripleje iz juga

lp

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To sep 01, 2009 3:03 pm

ata karnet :lol:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 01, 2009 3:28 pm

croma_man je napisal/-a:ata karnet :lol:

.....se uporablja, če se bo neka stvar tudi vrnila v Slo. npr. dirkalni avto ali konj, ali pa orodje s katerim boš recimo nekaj delal ipd.

Za to kar sprašuje "g" bo pa potrebno plačat v Hr PDV oz če uvaža DDV.....do določenega zneska lahko tudi na meji, drugače(če bo tega za cel kamion in nadaljno prodajo) je potreba izdelava obrazca T1 na špediciji in nato v notranjosti na eno od carin in tam zapret postopek...

g
Nov uporabnik

Napisal/-a g To sep 01, 2009 3:34 pm

Za to kar sprašuje "g" bo pa potrebno plačat v Hr PDV oz če uvaža DDV.....do določenega zneska lahko tudi na meji, drugače(če bo tega za cel kamion in nadaljno prodajo) je potreba izdelava obrazca T1 na špediciji in nato v notranjosti na eno od carin in tam zapret postopek...[/quote]

imam 4xfeltne na gumah vrednost je odvisno kok kdo ceni od 100e naprej..
sam tko me zanima ce bi avto po delih prodal bi mogu vsakic par stvari vozit recimo kot so vrata,al pa kaki drugi karoseriski deli...

drugac pa carini je treba prijavit kar je vec od cca170 vrednost pa nove stvari, tak da nevem ...
sam tko ker nimam racuna za rabljene gume pa feltne da nebojo komplicirali da je ukradeno kaj

drugac pa bojo vec tukaj povedali, zato sem tud temo odprl

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov