Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_cash1_
Nov uporabnik

Stroški izvoza rabljenega avtomobila v Srbijo!

Napisal/-a _cash1_ Po dec 28, 2009 9:04 pm

Pozdravljeni!

Potrebujem izračun stroškov (uvoznika),ki bi nastali z izvozom rabljenega avtomobila v Srbijo.

Prodajam namreč rabljen avtomobil v vrednosti cca. 3500€,ker se nenormalno veliko ljudi zanima zanj iz Srbije in me nekateri prosijo,če jim lahko posredujem informacijo o
stroških ob izvozu-uvozu avtomobila v Srbijo.

Recimo,da ne gre za preprodajalce,bi sam odjavil avto na UE in vrnil tablice...to je klasika.

Glede na to kar sem našel po netu,bi kupec moral avto začasno registrirati,zavarovati,pridobiti carinsko deklaracijo...peljati avto v Srbijo,tam ocariniti plačati davek,ocariniti ...in še kaj bi se našlo....

Zanimajo me predvsem postopki v Sloveniji,stroški in čas,ki je potreben za ureditev papirologije pred izvozom?Ali to urejajo tudi posredniki,ki opravljajo prepise avtomobilov?

Prosim za nasvet....resen ...ne v stilu pojdi v Srbijo pa nazaj na vlak,pa pretolčene cifre in pokvarjeni avtomobili...res se mi ne da še s tem ukvarjati...

Pa lepe praznike..................

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 To dec 29, 2009 8:20 am

Pozdravljen.
Prideš k meni v MS in ti naredim izvozno car. deklaracijo za EUR 25,00. In to so vsi stroški ki jih imaš pri izvozu. Rabiš pa kupoprod. pogodbvo in prom. dovoljenje.

_cash1_
Nov uporabnik

Napisal/-a _cash1_ To dec 29, 2009 12:17 pm

Branko1...hvala za odgovor....vendar me,kot sem napisal v prvem postu
zanimajo stroški,ki jih mora plačati kupec ob izvozu iz SLO....

Sem danes malce klical naokoli ,pa si vsak malce po svoje razlaga.....ali pa jaz ne štekam naših birokratov....

OK...na UE odjavim avto,vrnem reg.tablice,naredim kupoprodajno pogodbo....

Kupec pa mora imeti kopijo kupoprodajne pogodbe,kopijo prometne....da lahko dvigne začasne tablice,plača zavarovanje,cestnino....potem pa še carinske zadeve...do tja pa nisem še prišel..

Vidiš zanimajo me ti drugi stroški in še bolj kje lahko to uredim čimhitreje...sam ali preko posrednikov???

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 29, 2009 12:46 pm

_cash1_ je napisal/-a:Branko1...hvala za odgovor....vendar me,kot sem napisal v prvem postu
zanimajo stroški,ki jih mora plačati kupec ob izvozu iz SLO....

Sem danes malce klical naokoli ,pa si vsak malce po svoje razlaga.....ali pa jaz ne štekam naših birokratov....

OK...na UE odjavim avto,vrnem reg.tablice,naredim kupoprodajno pogodbo....

Kupec pa mora imeti kopijo kupoprodajne pogodbe,kopijo prometne....da lahko dvigne začasne tablice,plača zavarovanje,cestnino....potem pa še carinske zadeve...do tja pa nisem še prišel..

Vidiš zanimajo me ti drugi stroški in še bolj kje lahko to uredim čimhitreje...sam ali preko posrednikov???

lp

Branko ti je povedal vse kar rabiš vedeti za izvoz avtomobila s tvoje strani. Ti vozilo odjaviš in s kupoprodajno pogodbo pripraviš še izvozne papirje (deklaracijo). Vse ostalo je problem kupca, razen če te je pošteno nategnil in si mu obljubil da mu pripelješ avto v Beograd. V nasprotnem primeru je kupčev problem ali bo z izvozno deklaracijo naložil vozilo na vlak, kamion, ga peljal po cesti, ali pa ga v LJ vrgel v Savo in počakal da se pojavi na Ušču v Beogradu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Stroški izvoza rabljenega avtomobila v Srbijo!

Napisal/-a esem To dec 29, 2009 1:16 pm

_cash1_ je napisal/-a:... me nekateri prosijo,če jim lahko posredujem informacijo o
stroških ob izvozu-uvozu avtomobila v Srbijo...

Res čudno, da še obstaja kdo, ki je nekemu tujcu, ki tu ne živi in morda celo ne obvlada dobro slovenščine, pripravljen pomagati - glede na tako dosledne nasvete o tem, da naj se vsak samo zase briga. :roll:

Držite se teme - kaj rabi Srb za izvoz avta iz Slovenije v Srbijo in koliko to stane! (BTW - kako je čez Hrvaško?)

_cash1_
Nov uporabnik

Re: Stroški izvoza rabljenega avtomobila v Srbijo!

Napisal/-a _cash1_ To dec 29, 2009 1:35 pm

esem je napisal/-a:
_cash1_ je napisal/-a:... me nekateri prosijo,če jim lahko posredujem informacijo o
stroških ob izvozu-uvozu avtomobila v Srbijo...

Res čudno, da še obstaja kdo, ki je nekemu tujcu, ki tu ne živi in morda celo ne obvlada dobro slovenščine, pripravljen pomagati - glede na tako dosledne nasvete o tem, da naj se vsak samo zase briga. :roll:

Držite se teme - kaj rabi Srb za izvoz avta iz Slovenije v Srbijo in koliko to stane! (BTW - kako je čez Hrvaško?)

Hvala,Esem...vsaj nekdo prebere vprašanje do konca.

Saj vem da je dobrota sirota...a tudi takšni še obstajamo.Pa kaj je problem,se malce pozanimati...meni je
praktično vseeno komu in kam prodam avto...evri so povsod enaki.

Nikakor pa avta ne mislim peljati na balkan (če bi imel čas pa bi ga mogoče...in ne samo enega)...avto se odjavi tu in konec debate....za razliko od nekaterih uporabnikov foruma,dobro obvladam mešanico jezikov bivše Yugoslavije in sem vozil avtomobile še pod peterokrako zvezdo in mi balkanska posla niso neznanka...pa saj se ni veliko spremenilo v dveh desetletjih.

Sicer pa malce prijaznosti v teh časih ne škodi...kajne?

lep dan še naprej....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 29, 2009 4:07 pm

Cash, morda sem res napisal precej enostransko moj odgovor, vendar čisto drži. Če bi malo bolje prebral bi videl da so stroški prevoza v Srbijo odvisni od načina transporta. Če se ima namen peljati dol bo moral vzeti preizkusne tablice in plačati zavarovanje, vseeno pa obstaja tudi možnost prevoza s kamionom, kjer je strošek voznina....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 30, 2009 7:05 am

Sam sem par let nazaj opravil izvoz službenega kombija v Scg :
1. Na podjetju smo izdelali fakturo
2. Odjavili vozilo na UE.
3. Naredili začasno registracijo in pridobili tablice - preizk ter uredili začasno zavarovanje.
4. Vozilo sem sam peljal v Scg, na slo-cro meji seveda tranzitne dokumente - ECL
5. Prav tako na cro-srb meji - za prevoz kombija v carinsko skladišče v Novem Sadu.
6.Pred vročitvijo deklaracije za uvozno carinjenje v Novem Sadu pregled št. šas in motorja pri pooblaščeni organizaciji, kjer niso imeli pojma kje sploh so.
7.Prevoz vozila v carinsko skladišče v Novi Sad.
8.Prepustil jebanje naši podružnici v Srbiji - vozilo ocarinjeno in prepuščeno po 14 delovnih dneh.

Hvala bogu za dobre bejbe v Novem Sadu, da je bilo sploh nekaj pozitivnega.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov