Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Avto alarmi

Napisal/-a vuk Pe maj 03, 2002 6:32 am

Pozdravljeni!
Zanima me kakšne alarme priporočate oz. s katerimi mate največ izkušenj. Cenovni razpon je od 40.000 pa do 70.000. Mel bi pa naj blokado motorja,daljinca pa da so vrata,ter prtljažnik in havba pod 'stikalom';lahko tud UZ senzorje. Pa še če kdo pozna kako trgovino oz. kakšnega dobrega monterja v MB .
Hvala in LP vuk

Kekec
Nov uporabnik

Re: Avto alarmi

Napisal/-a Kekec Če maj 30, 2002 10:14 pm

Zdravo mene zanima kir avto alarm naj dam v avto?
Najrajsi bi dal alarm na senzorje v kabini.
Ker nocem dat ena j***a notr!Hocem profesionalno zadevo!
Kdo ma te alarme pa kok stane ta špas :gleda .
Sej bol mirno zaspiš ;) ;) ;) !!
CAo!!

[Sporočilo uredil/a Kekec na dan 31.05.2002 ob 01:16 GMT]
Twingo Sport

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe maj 31, 2002 5:57 am

kekec: ce bo kradel profesionalc imas lahko se ne vem kaksen alarm pa ti ne bo pomagal. Ostale kraje so pa najveckrat samo kraje stvari v avtomobilu, torej pomeni da ne puscas denarnic in torbic na sedezu ...

Za tisti denar ki ga das za dober alarm bi si raje omislil dvoletni ali troletni kasko proti kraji ...
Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Pe maj 31, 2002 6:15 am

hmm zlooooo dober alarem je 90k sit..

tok das pa tut za kasno ce nimas bonifikacije.. da ne recem.. da ce bi se musko zavarvu bi me prsu pa ukjol 150k sit.. to je pa ze kr drago...
http://www.avtoakustika.com (forum)
dB-drag Racing
Razred S1-2
SPL 146.9 dB

Kekec
Nov uporabnik

Napisal/-a Kekec Pe maj 31, 2002 9:22 am

JO
Jest mam avto Full kasko zavarvan.Se dodatno spojlerje ,musko,vse kar je mozn.A se mi splaca se pol alarm dat notr?Bel zihr je sigurn:).
cao.
Twingo Sport

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Sr nov 20, 2002 9:13 pm

Pozdravljeni!

Imam podobno vprašanje, kot je že tukaj zastavljeno (le da ni bilo odgovora :().
Torej: Včeraj so mi že drugič vdrli v avto, spet je bila poškodovana kljuka in pleh okol nje (sreča v nesreči: nč druzga poškodovano, tud nč ukradeno). Ker sem že pred časom hotu dat notr alarm (beri: pri prvem vdoru), a sem pol nekak "pozabu" na to, me zato čaka zdej.
Ampak tuki nastopi problem. Kater avtoalarm?? Na trgu je kar nekaj znamk, men se pa tud prbližno ne sanja, kaj bi dau not. Ma kdo kakšne izkušnje z določeno znamko? Baje da so bli včasih dobri Harpoon avtoalarmi, danes pa ne več? Kakšna je sploh razlika med firmami (sikura, GT, vampire, harpoon, meta,..), na kaj moram bit pozoren pri nakupu, ...
Ker nisem edini, ki ima take težave, na forumu pa še ni bilo govora o tem (vsaj jaz nisem našel kaj na to temo - razen tegale), bi lepo prosil koga, ki se na to spozna, da napiše kaj na to temo.

Lp
Štefan

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Če nov 21, 2002 7:03 am

mislim, da za 60k dobiš alarm, ki ima vse to kar si rekel in senzoje gibanja v vozilu znamka je cobra ali pa GT oba sta dobre kvalitete. Fora je pa v tem, da imaš popust pri kasko zavarovanju, če imaš ustrezen alarm. Pač pri monterju vprašaj kateri gre v kasko zavarovanje.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Če nov 21, 2002 4:41 pm

jaz imam harpoona v avtu že 4leta in moram povedat, da sem z njim ful zadovoljen!! (tudi zato ker mi niso še poskušali vdreti v avto;):D)

http://www.harpoon.si
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Hoyt
Novinec

Napisal/-a Hoyt Če nov 21, 2002 5:03 pm

moj ata ma pa na passatu GT alarm. ne vem točn ker model (tut on verjetn ne). in ni nobenih problemov, le enkrat je po nepotrebnem piskalo, ker se je akumulator spraznil (sli pa prišel po določeno napetost) in je piskalo sredi noči. drugače OK

najbolje da si zbezeš ene 3 ali pa 4 znamke in greš od enega do drugega pogledat kaj ponujajo.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če nov 21, 2002 6:28 pm

kaj vem okrog teh alarmov....

precej delavnic, kjer montirajo se mi zdi rahlo cudnih, alipa vsaj zaposleni tam... (nisem rekel za vse, tako da ce kdo kje kaj takega dela, pa recimo da posteno, naj ne zameri)

po moje bi bila nekako najboljsa varianta kljucavnice iz vrat pobrat in met samo centralno na daljincu (tako kot nekateri novejsi, drazji avti), alarm pa noter sentorje gibanja, ki pokrijejo vsa stekla, eventuelno da odreagira se na padec napetosti...

pa najboljsa finta ki sem jo slisal...
tat avta ni mogel ukrast, kljub prav zvezanim zicam iz volanske kljucavnice, ker je tip mel na bencinsko crpalko rocno stikalo narjeno :D
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Re: Re: Avto alarmi

Napisal/-a kdk Če nov 21, 2002 7:15 pm

dobek pravi:
pa najboljsa finta ki sem jo slisal...
tat avta ni mogel ukrast, kljub prav zvezanim zicam iz volanske kljucavnice, ker je tip mel na bencinsko crpalko rocno stikalo narjeno :D

Simple is the best :D

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če nov 21, 2002 7:29 pm

Še boljše pa če imaš tako narejeno kot 4Sale, volan dol vzameš pa z njim greš po mestu :D

BDW: ravnokar sem na novo porihtal comp. Zdaj ne laufa več z zategnjeno ročno :)
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty Če nov 21, 2002 9:13 pm

OK, tkole. Sm neki gledu okol, pa se mi nekak še najbl dopade Harpoon. Baje, da so GT alarmi tud dobri, ampak dražji od ostalih. Pa glavna fora naj bi bla v senzorjih. Induktivni naj nebi sprožali lažnih alarmov, ultrazvočni pa (recimo ob udarcih strele, ...).

dobek: kaj si mislil s tem "čudnih"??
Kokr te poznam iz avtoakustike.com (poprav me če se motim) maš ti tud kar za nekaj $$ muzke v avtu. Maš alarm?

bravura: točno to jaz hočem. Namreč da mi sploh ne vdrejo! Ker avto brez alarma + reža za CD not dat na avtoradiu (brez ploščice, seveda) je zgleda prevelika vaba za tatove...

Lp
Štefan

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Če nov 21, 2002 9:32 pm

misty pravi:
OK, tkole. Sm neki gledu okol, pa se mi nekak še najbl dopade Harpoon. Baje, da so GT alarmi tud dobri, ampak dražji od ostalih. Pa glavna fora naj bi bla v senzorjih. Induktivni naj nebi sprožali lažnih alarmov, ultrazvočni pa (recimo ob udarcih strele, ...).

Kokr te poznam iz avtoakustike.com (poprav me če se motim) maš ti tud kar za nekaj $$ muzke v avtu. Maš alarm?

bravura: točno to jaz hočem. Namreč da mi sploh ne vdrejo! Ker avto brez alarma + reža za CD not dat na avtoradiu (brez ploščice, seveda) je zgleda prevelika vaba za tatove...

Lp
Štefan

Če mate notranje senzorje in pustite notr mobilca in ga polnete se začne zadeva dret edin to me pa mot.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty Če nov 21, 2002 11:06 pm

grehc: to pr men ni vprašanje. Če avto zaklenem NI ENE STVARI na sedežih, armaturi, kjerkoli, da bi jo lahko kdo odnesu oz. bi mu zapašal da bi ulomu v avto.
Ampk vseen mi vlamljajo ;(.
Kakšen alarm pa maš ti in kolk si zadovolen z njim?

Lp
Štefan

Uporabniški avatar
Metal
Novinec

Kraj: Beyond Realty

Napisal/-a Metal Če nov 21, 2002 11:26 pm

vladek pravi:
kekec: ce bo kradel profesionalc imas lahko se ne vem kaksen alarm pa ti ne bo pomagal. Ostale kraje so pa najveckrat samo kraje stvari v avtomobilu, torej pomeni da ne puscas denarnic in torbic na sedezu ...

Za tisti denar ki ga das za dober alarm bi si raje omislil dvoletni ali troletni kasko proti kraji ...

Se popolnoma strinjam!
Zadnjič spremenil Metal, dne Pe jul 20, 2007 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe nov 22, 2002 7:14 am

misty pravi:

mutnih tipov...
takih ki vejo kam in komu montirajo...

najboljsi alarm:

Slika

:D

ostalo pa naj bo skrivnost ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

xtreme_kadettek
Novinec

Napisal/-a xtreme_kadettek Pe nov 22, 2002 8:16 am

ja no sej prav zato da bi eliminiru to moznost nepostenih monterjev sem si jst sam montiru alarm in centralno....pa kljucavnice grejo tudi kmalu ven.....VSE!! :)edino se studiram kir senzor bi dau noter....ultrazvocni ali udarcev?al kr oba??ultrazvocni se mi zdi boljsi ce je vredi nastelan...
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty To nov 26, 2002 6:29 pm

Se opravičujem za zakasnitev. Sm delu domačo nalogo - preučeval avto alarme ;).
Najdu sm neki za smešne dnarje: 18.000 SIT (www.avtoelektronika.fr.st) in sicer SPAL AS 80
Kdo kaj ve o tem??
Splača, ne splača??

xtreme_kadettek: A maš dost dela, če se sam lotš tega?
Glede senzorjev - a zdej maš sam tiste v vratih al kaj :(.
Po moje, da senzor je obvezen. Eden. Ultrazvočni dela na principu zvoka, zato ga lahko sproži tud kako grmenje, glasni auspuhi, baje da tud kroženje vročega zraka poleti v avtu na soncu. Senzor udarcev (induktivni oz. magnetni, če se ne motm) pa dela na principu tresljajev in naj nebi (tukaj je tudi povdarek) sprožal lažnih alarmov (to bi najbrž vedu povedat bravura, glede na to, da ma harpoona<-z induktivnimi senzorji upam).
Sam to je dražja varianta (še posebej zame, k sploh nimam še centralnega in morm tut to še kupt).
Za premislt: spal = 18.000 (alarm) + 2*1800 (cz) + še kakšen drobiž
kvaliteten alarm = okol 60.000 SIT
Biti ali ne biti...............

Lp
Štefan

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr nov 27, 2002 6:32 am

induktivnega ti lahko sprozi malo vecji tovornjak ki se pelje mimo tvojega parkiranega avtomobila...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov