Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To jan 19, 2010 5:38 pm

Spet se je en pametni našel. Malo pomisli kako je ko imaš svojo hišo, moraš pa sam financirati dvorišče ( občina ti ne bo plačala polovice). Travo in sneg kidat moraš ravno tako sam.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 5:44 pm

luke18 je napisal/-a:Spet se je en pametni našel. Malo pomisli kako je ko imaš svojo hišo, moraš pa sam financirati dvorišče ( občina ti ne bo plačala polovice). Travo in sneg kidat moraš ravno tako sam.

Če misliš na mene da sem delam pametnega :roll:

čistim sneg na javni površini, pometam javno površino pred mojo hišo, zalivam javno travo in skrbim za javno travo

Pride študent pusti avto cel teden na ulici... celo ob hidrantu, kaj bo ko bo kaj zagorelo?

Ob priliki se bom res odselil kot pravi suhokranjec, vi ki boste pa še hodili v LJ se pa j ebajte z parkingi če se to nebo sedaj uredilo

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 19, 2010 5:56 pm

cr33p je napisal/-a:Pred kratkim smo z žlahto kupovali stanovanje v Lj in sem bil izjemno negativno presenečen nad slabo izkoriščenostjo površin okolic blokov. Ceste so ponekod tako široke, da bi dvosmerni promet lahko potekal kljub temu, da bi ob robovih uvedli dodatna parkirišča. Pa jih ne. Zakaj že? Hmmm... kazni bolje polnijo proračun, kot parkirnine?

Naj na občini izdajo dnevne/tedenske/mesečne/letne dovolilnice za vožnjo po Ljubljani - po zgledu ostalih evropskih mest, kot neko ekološko takso. Kot neljubljančan sem dejansko pripravljen plačati zato, da vam tistih parkrat na leto delam gužvo po mestu. Verjamem, da marsikdo ni in s tako takso bi sigurno razbremenili promet in problematiko parkirišč.

Ja te dovolilnice ... hm. Glede na to, da sem v Ljubljani 1-2x na mesec me ne bi motilo tako preveč - samo ko bi bilo potem enako sranje kot z vinjetami. Namesto enodnevne bi dobil tedensko...jebiga pol.

Problematiko parkirisc ne vem ce bi ravno s tem lahko resili. Promet pa bi lahko razbremenili pod enim pogojem - tako da porihtajo trole ... meni osebno se gnusijo.
Ce je bil kdo kdaj v Nemciji mogoce v kaksnem Colnu ... od tam bi si lahko vzeli za vzgled kako mora bit porihtan mestni promet ...

Glede te letne rente za parkiranje - a to bodo dobili samo prebivalci ljubljane ali pac kdorkoli ko bo prisel v ljubljano? Vprasam zato ker velikokrat parkiram na obmocju rozne doline ...

Pero pa poklici gasilce za neko malenkost in zaglumi paniko ...pocakaj da pridejo in mu stornirajo avto... :D kolikor vem ti ga lahko ce ga parkiras tam zraven ... :)
BTW kolikor sem bil v ljubljani se sprasujem zakaj bi kdorkoli sploh hotel ziveti tam ... brez zamere samo resno vprasanje. :roll:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 19, 2010 6:29 pm

Mate:

kolikor jaz zastopim bodo samo prebivalci dobili za en avto. Ostali plačevati na uro po avtomatu.

Včasih je bil sistem da si kupil parkirni listek in ko si ga hotel uveljavit si spraskal dan in uro kdaj boš parkiral. To se mi zdi fer. Kdor ne prispeva v mestni proračun in pride občasno naj nekaj prispeva, vsaj na mestih kjer se plačuje.

Najbolje bi bilo če bi bilo več parkirnih hiš, za občasne obiskovalce. Tam se še najmanj krade in je lahko vse pod video nadzorom. Prejšnji teden sem na javnem parkingu pomagal montirati kolesa nazaj na avto. Nihče od mimoidočih ni nič rekel. V LJ se krade na veliko, povsod.

Ideja z gasilci je hecna, a žal je kaznivo lažno prijavljanje, pa še avta nebi razbili brezveze. Nikoli nisem popraskal ali poškodoval tuj avto, mojega so, pa tudi vlomili. Z sosedi se super zastopimo in sigurno ni bil kdo od sosedov. Če mi bo pa počil film bom pa avte razbil z macolo. Če bo v črni kroniki bom to verjetno jaz (hecam se, verjetno ne bom nič naredil, me pa ima da bi)

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain To jan 19, 2010 6:46 pm

No, glede snega... ko se zapeljem po teh bolj kvazielitnih ljubljanskih soseskah, opažam da se večini niti svojega avta ne ljubi iz narinjenega snega ven izkopati oziroma spucati tistih 5 tlakovcev do hise, ampak raje hodijo po v globokem snegu vhojenih stopinjah :roll: Očitno je to pretezko, al pa je greh da te sosed vidi da imas lopato v roki... :roll: Ne vrjamem da so v celotnih ulicah vsi stari revmaticni ubogi starcki, ker ponavad ce ze koga vidis se glih ti neki matrajo z lopatami.... mlajsi pa rajs na finess, ker je bolj trendy :lol: (ni tako dalec od resnice, poznam par ljudi ki dobesedno ne znajo drzat lopate v rokah ker jo pac nikoli niso... sem najprej mislil da se zajebavajo.... pa se niso... :shock: )

Glede parkingov na splosno pa bi rekel da ce zivis v ljublani, sploh v centru, avta pač ne rabiš, ker če se ne motim vozijo avtobusi na manj kot pol ure. Ce vseeno hoces avto oziroma ga rabis, kupi parking ali pa se pac odseli na periferijo. Zivljenje v centru je luksuz in avto oziroma vec njih vkljucivsi parkirni prostor spada zraven. Imas vse blizu, trgovine, kafice, kulturno dogajanje... Bistvo centra, ane? medtem ko imas na vasi vseskupaj razmetano po radiusu 10+km s slabimi avtobusnimi povezavami, tako da ce nimas avta si tkorekoc skor domalega obsojen na semi-samotarstvo. Res da je z avtom lažje it v trgovino in da majo nekateri avte da ne bi slucajno kteri od sosedov mislil da si ga slucajno ne more prvoscit, ampak ce bi men bus vozil na pol ure do nevem ktere ure zjutraj (zdaj mislim da so trije oz. stirje cez cel dan ki peljejo cez mojo vas), potem avto z veseljem dam proč namesto da mi gnije pred hišo.

In preden me kdo napade, uporabljam parkomate in ne parkiram na črno ker mi ni problem dat par E za parkomat ker mi je teh par E manj vrednih kot pizdenje zaradi iskanja free parkinga in izgubljenih zivcev... Centra se pa z avtom nasploh najraje izogibam v velikem loku in tja ne zahajam, ce ni res res res nujno, pa se takrat parkiram tam pri zelezniski in se mal sprehodim... ce grem pa v kafic oz. nekam kjer se bom zadrzal vec kot 2 ure, se pa raje zapeljem v btc, tko da ne rabim skrbet da mi redar caka z lisicami ob avtu kdaj mi bo potekel listek minutko cez placano in mi ga bo lahko zalisicil.
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 19, 2010 6:51 pm

Ja samo glede na to kako je zjeban mesti prevoz (trole) dvomim da bi kdo puscal avte tam notri in se z trolami okoli vozil.

Rain ja groza no. :lol:
Glede avta in centra. Tukaj se ne morem strinjati s tabo. Ok res je, da je vse na dosegu roke - samo kaj pa ko bos sel izven ljubljane? :roll:
Malo nelogicno, se ti ne zdi? Jaz si zivljenja brez avta ne predstavljam...sploh ce rad gres malo okoli.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain To jan 19, 2010 7:02 pm

glede na folk k ga je videvat na trolah in njihovo obnasanje (nekaterih) se niti ne cudim da se foku mal gravza hodit / se boji hodit na trolo :roll: uni mokrolasci si pa itak ocitno dovoljo cist vse ker vejo da jim nihce nic ne more... javni promet je, zdj za to da ne bo zjeban bi pa mogli lastniki poskrbet... par redarjev rajs na avtobuse kot da serjejo s temi lisicami 30 sekund po tistem ko ti potece listek za parkiranje...

Mate: saj sem napisal, potem si pa pac kupi/zakupi se parking, pac cena za zivljenje v centru...
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To jan 19, 2010 7:12 pm

Ne zivim v ljubljani. In nikoli ne bom ker se mi ne dopade ...
Le obcasno obiscem ...

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Napisal/-a Rain To jan 19, 2010 7:25 pm

odgovor je bil splosen, ni padal direkt nate, pac odgovoril sem tako kot si vprasal

Lahko pa vse skupaj pogledamo z drugacne perspektive? Zakaj se moram jaz voziti 5km do spodobnega kafica, zakaj se moram voziti 20km v kranj da grem lahko v kino, na bowling, biljard.... hocem da je vse max 1km oddajeno od mene, če je več se mi zdi da so tisti ki zivijo v centru ljubljane privilegirani. pa hocem avtobus na vsake pol ure, v ljubljani vozi tako in se mi zdi da so v ljubljani privilegirani... tko pac tut ljubljancani mislijo da smo tisti z vasi privilegirani ker lahko pac zastonj parkiramo na svojih dvoriscih.

pa gornji odstavek je karikiran, da se nebo kdo dobesedno obesil nanj, kot je ponavadi v navadi na tem forumu...
Slika

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To jan 19, 2010 8:16 pm

montezemolo je napisal:

(domnevam, da nisi iz lj in se ti seveda godi velika krivica, ker smo pač vsi ljubljančani na boljšem od tebe)

V čem si na boljšem od mene, ker lahko brezplačno parkiraš?? :lol: :lol:
Te že vidim, ko popizdiš ko te kdo pred enim blokcem-stanovanjem lepo zaparkira :rofl :rofl :rofl
Jaz imam doma nadstrešek, upam da ga imaš ti, ko boš doma na podeželju pa prosim komentiraj v čem je kdo na boljšem, hvala.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To jan 19, 2010 9:26 pm

Pero je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:.... da niso problematični le študentje. (za povrh pa je študent najemnik ravno tako upravičen do parkinga, kot bi bil sicer lasnik stanovanja, ane?)

Poznam Prule, sem nekje med Vičem in Trnovim.

Na ulici kjer sem odraščal in sosednjih smo se igrali in vozili s kolesi, tega novi otroci nimajo več.

In JA so problematični študentje. Čez teden je ulica vsa zaparkirana, čez vikend so samo 2-3 avti stanovalcev ki jih poznam.

En študent živi v sosednji ulici, pa se ne parkira tam ampak na ''moji'' ulici, ene par jih pride čez dan, pa odšetajo do faxov, ene par jih pušča avte cel teden pa sploh ne vem s kje so, na drugi strani ulice je en kupil bajto in jo oddaja študentom, ali misliš da je pred to bajto počiščen pločnik (od snega) in da so spucali kakšno mesto za parkiranje?

Numb je napisal o biciklih, ko sem bil jaz mlad je bilo veliko parkingov po LJ pa je večina študentov šla z vlaki ali avtobusi. Tudi oni bi lahko sedaj uporabljali kolesa.

Isto je na naši ulici.. Na naši ulici je pazi to.. Eno veliko stanovanje ali pa tak manjši blok od enega privatnika, ki oddaja prostore.. Seveda so sami študentje, v kleti je GARAŽA in niti en od teh idiotov ne parkira v garažo ampak kar lepo na ulico.. In ja.. Če greš zjutraj po opravkih in ko prideš domov nemoreš parkirat nikjer.. Včasih niti pred hišo ne ( sicer je pločnik, ampak za silo je )

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 19, 2010 11:10 pm

kk da jankovič nima prstov vmes.vse to bi lahk zrihtu, sj on upravlja mesto.v velenju imamo zastojn avtobus (Lokalc), pa vozi še izven velenja (pač vse kar zajema pod občino).so delali razne ankete in so nekako po anketah zarisovali pot.vsakič ko vidim lokalca, je čist poln ali pa skoraj poln.parkiraš izven mesta v parkirni hiši za 20c/h(aja pa parkirna hiša je v bistvu tudi kot glavna avtobusna postaja) in počakaš max 15 minut na rumeni bus in se furaš po mestu.
če bi se hotlo delalo kaj na tem, bi se dalo nardit. dajte ljubljančani podbudo, da si na vaš zakupljen parking naredi rampa na ključavnico in je stvar rešena.bote vedn meli tam svoje parkirišče.študenti in turisti se bojo potem že znajdl
Lep pozdrav :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov