luke18 je napisal/-a:Spet se je en pametni našel. Malo pomisli kako je ko imaš svojo hišo, moraš pa sam financirati dvorišče ( občina ti ne bo plačala polovice). Travo in sneg kidat moraš ravno tako sam.
cr33p je napisal/-a:Pred kratkim smo z žlahto kupovali stanovanje v Lj in sem bil izjemno negativno presenečen nad slabo izkoriščenostjo površin okolic blokov. Ceste so ponekod tako široke, da bi dvosmerni promet lahko potekal kljub temu, da bi ob robovih uvedli dodatna parkirišča. Pa jih ne. Zakaj že? Hmmm... kazni bolje polnijo proračun, kot parkirnine?
Naj na občini izdajo dnevne/tedenske/mesečne/letne dovolilnice za vožnjo po Ljubljani - po zgledu ostalih evropskih mest, kot neko ekološko takso. Kot neljubljančan sem dejansko pripravljen plačati zato, da vam tistih parkrat na leto delam gužvo po mestu. Verjamem, da marsikdo ni in s tako takso bi sigurno razbremenili promet in problematiko parkirišč.
Pero je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:.... da niso problematični le študentje. (za povrh pa je študent najemnik ravno tako upravičen do parkinga, kot bi bil sicer lasnik stanovanja, ane?)
Poznam Prule, sem nekje med Vičem in Trnovim.
Na ulici kjer sem odraščal in sosednjih smo se igrali in vozili s kolesi, tega novi otroci nimajo več.
In JA so problematični študentje. Čez teden je ulica vsa zaparkirana, čez vikend so samo 2-3 avti stanovalcev ki jih poznam.
En študent živi v sosednji ulici, pa se ne parkira tam ampak na ''moji'' ulici, ene par jih pride čez dan, pa odšetajo do faxov, ene par jih pušča avte cel teden pa sploh ne vem s kje so, na drugi strani ulice je en kupil bajto in jo oddaja študentom, ali misliš da je pred to bajto počiščen pločnik (od snega) in da so spucali kakšno mesto za parkiranje?
Numb je napisal o biciklih, ko sem bil jaz mlad je bilo veliko parkingov po LJ pa je večina študentov šla z vlaki ali avtobusi. Tudi oni bi lahko sedaj uporabljali kolesa.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov