Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jan 04, 2004 5:42 pm

@pugi: a ni kickdown pri avtomatikih?po pritisneš gas do konca da ti preskoči prestavo in ti gre za 2 nižje???
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 04, 2004 5:44 pm

Tud to, temu se reče, da pohodš gas do podna. Tanovi avti majo elektronsk gas in ne več na zajlo. To sevede pomen spet pizdarije, ampak če ti dela maš pa lahko tud kšne funkcije. Pomoje bi loh clo NOS tko zvezov, da bi ti ga našopal pri polnem gasu...
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jan 04, 2004 5:45 pm

to že samo prvič slišim da kickdown izklaplja klimo :wink: :wink: :wink:
ker od staršev avta sta oba avtomatika pa nikoli ne izklopi klime :wink:
SlikaSlika

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Ne jan 04, 2004 5:50 pm

uh da bi ti to delal pomeni da mores metina centralni cpu vezan elektronski gas kar je pri vw povsod pa se klimo koker se pa jaz spomnem pa klima je locena od osnovnega cpuja edino ce so sedej to spremenili .... ampak ce je vezan na isto stvar pol je zeo majhen problem to narest.....
ce se spomnm prov je kick down funkcija avtomatikov ki presalta iz ekonomicnega rezima obratovanja na "sportno" in salta dol tako da pades v take obrate pri katerih lahko najbolj pospesujes kar pa ne pomeni da gre 2 prestavi dol
Zadnjič spremenil Mihc, dne Ne jan 04, 2004 5:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 04, 2004 5:51 pm

maky je napisal/-a:to že samo prvič slišim da kickdown izklaplja klimo :wink: :wink: :wink:
ker od staršev avta sta oba avtomatika pa nikoli ne izklopi klime :wink:

To ni fore če je avtomatik. Tud ročni, vsi uglavnem, majo elektronski gas, ne na zajlo. In poj se da svašta narest, ker vse računalnik upravla. Najprej pritisneš, potem reče računalnik "aha, pohodil ga je" in da gas, hkrati mu je pa še naročeno, da ob takih situacijah izklopi klimo...

V našmu espacu 4 je clo tko, da pohodš gas do enga upora, poj pa k greš čez upor pa avto smatra kot nabijanje v podenj in da od sebe še dodaten navor, ugasne klimo,...
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jan 04, 2004 5:52 pm

Ibiza mi je oblikovno zelo dobra!!

Tudi notranjost je OK, sam mi je polotvova bolj všeč!

Sem sedel v novi ibizi, pa sem bil malo presenečen nad (vzdolžnim) pomikom sedežev.

Ko sem se vsedel, je bil sedež kar visoko dvignjen in DO KONCA NAZAJ, pa mi je bilo premalo prostora :o , potem sem spustil sedež niže in je bilo boljše (sedež se pri dviganju pomakne tudi malo naprej).

Ampak vseeno se mi zdi, da ima sedež premalo vzdolžnega pomika (jaz v polotu nimam do konca nazaj sedeža), pa nisem nek dolgin (183 cm).

Kot osnovni motor, se mi zdi 1.2 65 KM čist OK, škoda da je 3 valjnik.

1.4 75 KM se mi zdi za tak avto ravno prav, ni podhranjen, pa tudi divlji ne.

Seveda je odvisno, kaj odavta pričakuješ in kake avte si vozil do zdaj!!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2004 6:01 pm

No poglej jst mam 1.2 65KM pa sem čist zadovoljen z njim malo porabi hitrost je tut solidna,registracija nižja kot pri 1.4,Pa tut jst nisem tip ki bi avto rabil za divjat ampak ga imam namen spedenat pa je pol užitek se pocas peljat cez mesto te sam folk :shock: :shock: No moje mislenje res pa je da s tem motorjem 1.2 ne mores delat čudežev to je dejstvo.Vse je odvisno kaksen voznik si in kaj zahtevas od avta sam je pa tut res da ko vklopim klimo mi avto za trenutek "pocepne" potem pa spet zadiha s tem da je koncna hitrost manjsa seveda.LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Ne jan 04, 2004 6:07 pm

ehhhh jaz bolj recem odvisno od tega koliko si pripravljen dat za avto ce racunas da mas 3 milj. pol mores 200.000 odbit stran za registracijo in vala si na 2.8 milj. sit

aja pol so pa se neposredni stroski

mal o motorjih
oba sta enaka edino en detalj je spremenjen

podatki za 75km
75KM pri 5000rpm
126Nm pri 3800rpm

pa 100km
100km pri 6000rpm
126Nm pri 4400rpm

to kaze na to da je odmicna gred za 100km bolj sportna kar pomeni manj navora in moci v nizjih obratih tako da bos mogu ta avto kr mal bolj tisat za normalno potem pa v visjih obratih bos pa pridobil nekaj to pomeni da je 75km model boljsi do ene 4000rpm potem pa postane slabsi gledat mores da mas pri obeh modelih imaš enako navora samo da je max. navor pri drugih obratih

sedej pa predvidevam da si star 18 let .... pol pa se verjetno sredna nato pa fax .. sedej pa ce si zmenen da ti starci dajo za registracijo pa benz pol ni pene vzemi 100km (vecja poraba, vecja registracija) ce pa racunas da bos tudi ti dajal za benz pol pa 75km ....

sam vozim trenutno 75km ibizo 1.6 in morem rect da pospesuje zelo dobro do ene 50km pol se pa pocasi pozna da ma 75km do 50km pa brez problema zdrzim z avtom do cca 140km .... kratek menjalnik na zacetku .... kar se tice potovanja ni pene do 130 gre brez problema ( top speed po ravnini pa tudi je 190km/h ) ker si 18 in bos 3 leta mlad voznik ne bos smel kej veliko derkat ce hoces met voznisko se nekaj casa :)

tako da ne gledat samo te podatke kot so maximalna moč ker so zelo zavajoci.
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

ales18
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica (okolica)

Napisal/-a ales18 Ne jan 04, 2004 6:18 pm

Za seata

Ti maš seat 1.2 ne? Sej jest če bi živel v mestu bi imel tud tega sam ker pa živim na podeželju (Gorenjska) pa rabim malo več "kubature" in KM.Vem da je tudi navor pomemeben sam meni se zdi da dizel v malem avtu drugače obnaša kot pa v velikem.Meni se zdi da je 1.4 čist dost za takle avto...Ja če pa bi živel v mestu pa ni panike za 1.2 ker ne rabiš v mestu ne vem kakšno turbačino.....

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2004 6:32 pm

No sej sm jst tut s podeželja tko kot ti pa mi 1.2 zadošča.Nisem tak tip voznika ki bi divjal.Pa pr nas itaksmrkci stojijo vsake 500 m tko da nima smisla divjati.Ko sem kupoval avto sem hotel novega pa malo sem se sel racunice koliko se mi izplaca imet 1.4 ali 1.2 motor in je "zmagal" 1.2 motor.Sm pac tip ki gleda na vsak prisparan tolar pa se itak je zdej slo zavarovanje gor :twisted: :twisted: tko da imam 65KM cez glavo zadost.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

ales18
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica (okolica)

Napisal/-a ales18 Ne jan 04, 2004 7:31 pm

Za seata

S teboj se strijnam..smrkci stojijo za vsakim vogalom! Kaj pa potem če greš recimo v Portorož ali Umag kaj pa pol? A se mašina kaj matra? Sej jest ne mislim imeti ne vem kakšen avto da bi potem plačeval na veliko zavarovanje,registracijo..... sam 1.2 se tako čudno sliši. Ne vem nisem vozil Ibize 1.2 in ne vem kako se obnaša motor tako da ne morem govoriti o tem. Nočem se pa zafrknt glede mašine.Veš rad bi tudi radi kam zavil na daljšo turo recimo (Izola,Umag) in da nav avto trpu.

p.s. ali poznaš kakšnega ki se ukvarja z tuningom avtomobilov pa da ima razumne cene?

hvala

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2004 7:45 pm

Poglej sm bil ze lani na Dunaju z njim pa se mi ni zdel nic kaj zmatran motor res pa je da ga mors na avtocesti kar tiscat tko da nevem no zame in za moj stil voznje je 1.2 12V zadost sam kot receno stvar posameznika in njegovih zelja.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Ne jan 04, 2004 7:58 pm

seat je napisal/-a:No sej sm jst tut s podeželja tko kot ti pa mi 1.2 zadošča.Nisem tak tip voznika ki bi divjal.Pa pr nas itaksmrkci stojijo vsake 500 m tko da nima smisla divjati.Ko sem kupoval avto sem hotel novega pa malo sem se sel racunice koliko se mi izplaca imet 1.4 ali 1.2 motor in je "zmagal" 1.2 motor.Sm pac tip ki gleda na vsak prisparan tolar pa se itak je zdej slo zavarovanje gor :twisted: :twisted: tko da imam 65KM cez glavo zadost.

Mah zaradih tistih 9 tisoč sit več na leto, k bi dal za zavarovanje in cestno taxo (skupi), si bi rajši kupu 1.4 75 km, a se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne jan 04, 2004 8:08 pm

Ce mas polni kasko in vse kar gre zraven je razlike 36k sit preverjeno pri kolegu ista zavarovalnica ista bonifikacija isto zavarovanje pa je razlika 36k sit.Tko da ce ne mislis divjat z avtom je brezveze imet neko ultra mocno masino ane.Mislim da imam prav.

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Ne jan 04, 2004 8:14 pm

Ja to se strinjam s tabo če ne misliš divljat, ma vseeno more met avto kak konj več kot 65, vsaj da če si v 5 not gre kam, ne da morajo iztopat vn iz avta na kakem strmem hribu :lol:

Ok, tvoja izbira.

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Ne jan 04, 2004 8:46 pm

se komu sanja kakšna bi bila sprememba porabe goriva pri ibizi 1,4 (100) in 1,4(75)
1,4 mamo doma pa bi lahko preveru ce se nemotm po racunalniku porab ene 8 litrov (sam so skos kratke proge) ma mogoce doma kdo 1,4 (100)
lp

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Ne jan 04, 2004 10:27 pm

Ima eden klele gor 1.4 16v 100KM, samo se ne spomnem nicka. Mogoče bo odgovoru. Pomojem porabi nekje do 1L več. Na dolge vožnje pomoje skorajda ni razlike. Razlika nastane ko avto teraš v obrate.

8L??? :shock: :shock: Jaz imam povprečje 7L, največ do sedaj 7.6L. Pa je od tega 70% kratke vožnje.

Za vse tiste, ki pravite da je 75KM premalo.
Napisal sem:
Če sta v avtu dva potem je moči za normalno vožnjo in prehitevanje dovolj!

Pa tudi klima se skorajda ne pozna.

1.4 16v 75KM je dovolj za povprečnega voznika! 1.4 16V 75KM best buy med bencinskimi motorji. :P Se pa strinjam, da ibiza s takim motorjem ne more bit športnik. Če želiš športnika kupi FR oz. počakaj na CupraR :P

LP
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jan 04, 2004 10:35 pm

če maš možnost kupi 100km škodi ne. je pa res da j ete mašin epotrebno malo bolj tiščat v visoke obrate
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov