Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

APEXi Rev Speed Meter

Napisal/-a mare23 Ne jan 04, 2004 5:45 am

Ga kdo ima oz. kdo mi ga lahko nabavi po kakšni zmerni ceni???

Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne jan 04, 2004 3:51 pm

PS: Pa da bos vedel, da te lahko se enkrat toliko pridejo dajatve, ce ga kupis v tujini.

LP

Miki

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 04, 2004 8:59 pm

niti ne. Dogovoriš se s prodajalcem da napiše value neki malga, recimo 50, 60 eurov, ali pa da napiše gift. V teh primerih meni še niso nikoli carinili nobene zadeve.

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Ne jan 04, 2004 9:48 pm

iKst je napisal/-a:niti ne. Dogovoriš se s prodajalcem da napiše value neki malga, recimo 50, 60 eurov, ali pa da napiše gift. V teh primerih meni še niso nikoli carinili nobene zadeve.

Ja, samo moraš vseeno napisat ceno v mejah normale. :) Poznam namreč enega, ki je iz tujine naročal razne kozlarije, zanje plačal po več 100.000 SIT, napisal pa je vrednost 10k sit (al nekaj takega). :D Carinik lahko namreč v primeru, da posumi nečednosti, preveri cene in zapleni paket. Pa še kazen moraš potem plačat. :? Tako da ravnaj previdno. :)

BTW, kolikor vem, mora imeti tudi darilo navedeno svojo ceno in moraš tudi v tem primeru na plano izvlečt cekine. :(

P.S.: Komaj čakam EU, da ne bo več carin za Evropo. :D

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jan 04, 2004 11:43 pm

MetodTrobec je napisal/-a:
iKst je napisal/-a:niti ne. Dogovoriš se s prodajalcem da napiše value neki malga, recimo 50, 60 eurov, ali pa da napiše gift. V teh primerih meni še niso nikoli carinili nobene zadeve.

Ja, samo moraš vseeno napisat ceno v mejah normale. :) Poznam namreč enega, ki je iz tujine naročal razne kozlarije, zanje plačal po več 100.000 SIT, napisal pa je vrednost 10k sit (al nekaj takega). :D Carinik lahko namreč v primeru, da posumi nečednosti, preveri cene in zapleni paket. Pa še kazen moraš potem plačat. :? Tako da ravnaj previdno. :)

BTW, kolikor vem, mora imeti tudi darilo navedeno svojo ceno in moraš tudi v tem primeru na plano izvlečt cekine. :(

P.S.: Komaj čakam EU, da ne bo več carin za Evropo. :D

Ja to je logično :) Če ti naročiš računalnik za 3k dolarjev boš bolj težko prepričal carinike da je zadeva vredna 80 dolarjev :) Samo pri takih napravcah in delih za motor se pa (po mojih izkušnjah) da. Vse v mejah normale.
Včasih se celo splača naročit 2 paketa. Čeprav plačaš 2x poštnino je boljš kot če ti dajatve nabijejo.

Uporabniški avatar
Xman24
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Xman24 Po jan 05, 2004 12:06 pm

mare23 v kateri avto pa bi ti to namontiral?

Sem bral navodila za uporabo tega pa je samo za določene modele, ker sem se tudi sam zanimal za to.
Slika

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 Po jan 05, 2004 12:31 pm

V Rover coupe-ja
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov