če te zanima kako si jst rešujem to k sm nesrečo ti lahko na kratko povem po telefonu ker sm že dvakrat na široko napisu pa mi je fuknal vn forum 040-74-66-33
lp blaž
kolega sta imela nesrečo ( nekdo se je v njiju zaletel ) .voznika je malo bolela noga ampak ker je lepo vzgojen je rekel, da bo že ok in ni na poročilo zavarovalnici napisal nič. sovoznik je malo "zaglumil " ( slovensko: zaigral ), da ga boli vrat in je dobil nekaj okoli 200.000 sit. lep denar . seveda je to bilo takoj po nesreči, mislim, da ko nekaj časa preteče tega ne moreš več uveljavljat.
ne vem, naj še kdo kaj napiše pa bomo videli kdaj je še čas da ujamemo deda mraza
Po končanem zdravljenju, ko zaključiš bolniško, ko si bil na zadnjem pregledu pri lečečem zdravniku zbereš vse papirje, ki se tičejo omenjene poškodbe, potem pa imaš dve možnosti:
Poiščeš si dobrega odvetnika, ki ti bo to uredil oz greš na odškodnina doo (slednje odsvetujem)
ali
Sam napišeš odškodninski zahtevek in ga neseš na zavarovalnico skupaj s polico ter uveljavljaš odškodnino zaradi telesnih poškodb iz naslova AO+.
Pri vsem tem moraš vedet, da "pomaga", če si bil na bolniški, in če imaš recimo še mnenje psihologa izvedenca, da imaš trajne psihične posledice zaradi nesreče,... Več papirjev, ko imaš, bolje zate. Spet pa ne smeš pričakovat, da boš iz tega obogatel. Zavarovalnice namreč vedno bolj zapirajo mošnjiček...
daewoo je napisal/-a:če te zanima kako si jst rešujem to k sm nesrečo ti lahko na kratko povem po telefonu ker sm že dvakrat na široko napisu pa mi je fuknal vn forum 040-74-66-33 lp blaž
pismu jaz tudi včasih rabim da kaj napišem pa mi forum prej ven vrže . in potem imaš z vsakim poskusom manj časa mu milo mater....
ni zanič. Daleč od tega. Tako ti biom rekel:to ti je linija najmanjšega odpora. Oni se ne bodo "pretirano zavzeli" za tvoj primer, kar je po svoje logično, ker si pri njih eden izmed mnogih, saj služijo zaradi masovnosti. Oni sklepajo kompromise, njihov končni cilj je izvensodna poravnava. Zavarovalnica ve, da bodo sprejeli, karkoli skoraj jim bo ponujeno. Vejo, da v tožbo ne nameravajo, četudi morda s tem zagrozijo. Moram pa povedat, da je to samo moje neprofesionalno in subjektivno mnenje, ki bazira na zdravi pameti in številnih govoricah, lastnih izkušenj z omenjenimi inštitucijami izvzemši zavarovalnice, nimam.
borut007 je napisal/-a:Hvala vsem. Vseeno pa še ne vem ali naj zavlačujem z ovratnico, ker bom dobil po dnevih plačano ali naj malo bolj igram na trajne posledice, mogoče tudi invalidnost.
če lahko drkaš potem nisi invalid niti za 1%
toliko kolikor se boš potrudil za igro toliko bo tvoja plačica
borut007 je napisal/-a:Hvala vsem. Vseeno pa še ne vem ali naj zavlačujem z ovratnico, ker bom dobil po dnevih plačano ali naj malo bolj igram na trajne posledice, mogoče tudi invalidnost.
daewoo je napisal/-a:če te zanima kako si jst rešujem to k sm nesrečo ti lahko na kratko povem po telefonu ker sm že dvakrat na široko napisu pa mi je fuknal vn forum 040-74-66-33 lp blaž
Čim bolj zavlačuj z ovratnico, idi na terapijo, k psihiatru, ...... Ker vidim, da si z Ptuja ti priporočam, da greš k odvetniku Mohorku, on je posebej "specializiran" za odškodnine in dobro zrihta. Vem iz lastnih izkušenj.
Čim bolj jamraj da te boli vrat, da te boli glava, da ne moreš spati ponoči, reči naj te da k fiziterapevtu! Vglavnem čim dlje zavlačuj, ne igraj na ivalidnost, ker bi mogel biti res resno poškodovan!
Nato ko končaš z vsemi pregledi, moraš zbrati vse papirje in sicer morš fotokopirat zdravniško kartoteko, napotnico ki so jo dobil prvič ko si šel k zdravniku, izvid od slikanja če si šel v bolnico, vglavnem vse papirje kar si jih dobil. Vse morš fotokopirat v štirih izvodih. Če si bil voznik moraš še skopirat zavarovalno polico, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje!
Vse skupaj boš uveljavljal iz AO+! Če si kriv za nesrečo boš uveljavljal iz svoje police s tem da boš mogel dati kupon, če je tuja krivda, gre odškodnina iz AO+ povzročiteljeve police!
Ko maš vse papirje greš k odvetniku, najboljše k takemu ko je posebej specializiran za zavarovalnice (v Celju je najboljši VERSTOVŠEK)! S tem da še prej napiši izjavo, da si imel ko si hodil od zdravnika do zdravnika stroške prevoza in sicer napiši za vsak dan posebej kolk kilometrov si naredil do zdravnika in domov, ker ti plačajo tudi te stroške!
Poleg tega če imaš še kakško zavarovalno polico (rentno zavarovanje, nezgodno zavarovanje) lahko še tle uveljavljaš dnevno odškodnino! Za to ne rabiš odvetnika! Vglavnem če maš nekje mesec bolniške morš dobit nekje od 500 K do 1000 K, če maš več je znesek še mnogo višji! Če gre odvetnik v izvensodno poravnavo dobiš denar nekje od 2-3 mesce odvisno tud kolk gneče ma odvetnik! Če odvetnik meni da je poravnava prenizka in če se strinjaš gre odvetnik v tožbo in sicer morš plačat takrat nekje 30 K in lahko traja od 1 leta do 2 let! S tem da boš mogel še dvigniti sodnega izvedenca za poškodbe kar stane 100 K! Vse te stroške pa na koncu dobiš nazaj izplačane če odvetnik zmaga! Vglavnem če dobiš od 500-1000 K raje vzemi denar in rešeno, če je nekje znesek nad 1000 K pojdi v tožbo, sicer pa je odvisno od tebe oz. ti svetuje odvetnik!