Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 05, 2010 12:54 pm

Da se vam da ukvarjat s tem. Vsak kupi, kar hoče za denar, ki ga ima.
Pri nas doma vedno prevlada vzdrževanje vozila pred pogojem da je novo in zato vedno pride v poštev vozilo, ki je izven garancije. Večina pa nima doma mehanika in jim garancija pomeni, kljub višjim stroškim rednih servisov, zaščito pred izrednimi servisi, ki so praviloma dražji.
LP Rok

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Pe feb 05, 2010 1:35 pm

@ ~toMmy~

Če bi si prebral, par postov pred tvojim bi videl, da so primerjali Golfa z 200.000km in pa novega Clia. Za moje pojme je tisto stara Golfova kripa, katera se niti slučajno ne more primerjat z novim avtomobilom pa bil to Renault ali pa LADA. Nikoli pa nisem rekel, da je VW slab avtomobil, saj sem ga imel tudi sam. Samo za moje pojme je predrag za to kar ponuja.

LP

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe feb 05, 2010 3:14 pm

Vseved je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
Vseved je napisal/-a:
Mala pričakovanja? Kaj si s tem mislil? V novem cliu se 4 odrasli z lahkoto peljejo,

No, s temle se pa res nikakor ne morem strinjati! Pa brezskrbi, da dobro vem koliko je prostora v cliotu, sem se žal prevečkrat peljal in ga tudi vozil..

Govoril sem za clio 3 in tam se da sedeti - izvzeti primeri z 200cm višine in 140kg teže. Malo manj pretiravanja.

Kar se tega tiče je razred ali 2 boljši od predhodnika, ker tista klop je bila pa res bolj "za silo" oz. za otroke.

Vozil sem vse starejše cliote (službeni avto). To je bila muka vozit, enostavno premalo prostora! To, da s koleni tiščim v spodnji del armature in se z nogami dotikam volana kar zelo ovira obračanje volana, vsekakor ni udobna in varna vožnja. Bognedaj, da bi še koga na zadnjem sedežu peljal in bi moral sedež naprej pomakniti. Enake probleme sem imel tudi v enem od novejših cliotov. Zadaj sem sedel samo v starejših, kratke razdalje po mestu sem lahko ves zvit in sklonjen še pretrpel, enkrat pa sem malo daljšo pot sedel zadaj in me je potem še ves dan močno bolel hrbet. Pa nimam težav s hrbtenico, takrat sem prvič in zadnjič občutil kaj se pravi bolečina v hrbtu. Nikoli več v pirh na zadnji zic!
Tole ne zdaj vzet kot pluvanje po renoju! Ampak pluvanje po tem razredu avtomobilov v katerega pade tudi clio ;) !
Komur se pa zdi ta avto udoben in vreden denarja ga naj pa kar ima. To ni moja stvar.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe feb 05, 2010 3:30 pm

Vsak si kupi vozilo katero mu pač ustreza po več kriterijih. Ne kupujejo si vsi avtomobila, da se bo z njim kazal sosedom ali z njim lovil babe. In če si ljudje kupijo novega Clia, zakaj se potem toliko razburjate zaradi tega? Pač kdor si hoče si ga naj kupi, drugi pa si naj raje kupi staro Hondo z 100.000 km prevoženih in 3x obrnjenim števcem. Vsak ima svoje želje. Se pa najdejo tudi asi ki se do amena zapufajo zaradi avtomobila, doma pa nimajo za jest. Ampak važno da je značka! :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 3:34 pm

Zdaj govorite kot, da je reno neprimerljivo najcenejši avto na našem trgu. Za dnar, ki ga daš za renoja dobiš po mojem mnenju drugje veliko kvalitetnejši avto.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe feb 05, 2010 5:00 pm

Ceed je napisal/-a:Zdaj govorite kot, da je reno neprimerljivo najcenejši avto na našem trgu. Za dnar, ki ga daš za renoja dobiš po mojem mnenju drugje veliko kvalitetnejši avto.

Se popolnoma strinjam. Raje kupim KIA-o, kot pa precenjen Renault.
Vzdrževanje Renaulta je izjemno drago. Renault je dejansko drag, če prištejemo še pogoste okvare in drage rezervne dele.

Imel sem Clia prve generacije in sem bil izjemno razačaran.
Avto, moj partner!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe feb 05, 2010 7:01 pm

lambretta je napisal/-a:
error 90 je napisal/-a:Sem se pogovarjal s sodelovcem k je Bosanec

On bi raje kupil golfa z 100k prevoženih in 4 leta starega, kot pa novega cliota ( in ga tudi je) Sem ga uprašal zakaj.... zato ker je to Volkswagen .

Men je bol važn da za ta denar dobim več opreme in nov avto.

Bosanc ma prav. Doma mamo 5let starega golfa 1,9 in novega clio storia 1,2. Golf ga v vsem prekaša za dve stopnji.

Ps.: nisem Bosanc.

Bosanc in ti raje povejta da nimata denarja za novega Clia imata pa dovolj za 100.000 kkm kripo, katerekoli sorte.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe feb 05, 2010 7:07 pm

moj-avto je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Zdaj govorite kot, da je reno neprimerljivo najcenejši avto na našem trgu. Za dnar, ki ga daš za renoja dobiš po mojem mnenju drugje veliko kvalitetnejši avto.

Vzdrževanje Renaulta je izjemno drago. Renault je dejansko drag, če prištejemo še pogoste okvare in drage rezervne dele.

Daj, ne nabijaj pa podaj kak dokaz.
Kakšne pogoste okvare ? Kolk let si pa vozil Reno in kake okvare si imel ?
In tud če si jih res imel, a to pomeni da so jih imeli vsi ? Morda pa neznaš vozit ?
Jaz sem tud imel Renoja pa nisem mel težav, pa mati ga je imela 6 let pa niblo težav !

Ceed, naštej te tvoje avtomobile ki jih dobiš za isti denar kot Renoja in boljše kvalitete.

Jaz Golfa še nisem imel in zato ne pišem kako je zanič ker sem v gostilni slišal od Jožeta da mu je njegov že trikrat crknil !

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe feb 05, 2010 7:12 pm

če bi bil slab se ga nebi toliko prodalo :lol:

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe feb 05, 2010 7:16 pm

Se bom vrnil na začetno vprašanje - zakaj je clio najbolje prodajan avto v Sloveniji?

Marsikdo ne ve, da se za prodajo štejeta oba modela (clio 3 in storia) in sta verjetno tudi zaradi tega na prvem mestu prodajanosti.

Je tudi ugodna cena (velja za oba modela).

Za storio so ljudje vzeli za "svojo", ker se dela v Sloveniji in je nadomestila renault 5.

Mogoče tudi zato, ker je pri hiši kot drugi avto, ki se rabi dnevno samo par kilometrov, ali samo po mestu ...

Še bio lahko našteval, vsak si pač kupi tisto, kar si lahko in kar mu je všeč.

OFF:
Zelo me moti, da so nekateri na forumu samo zato, da delajo kregarijo. Nisem strokovnjak za avtomobile, samo nekateri pa imate res absolutno subjektivno mnenje.
Namesto, da bi objektivno razmišljali, si pomagali, potem se samo kregamo.

Pred časom je bilo vprašanje o cliotu dci. Na njega sem tudi odgovoril, saj si ga tudi sam lastim. Šlo pa se je o vzdrževanju avta. Napisal sem, kako skrbim za avto in kaj sem do zdaj popravljal. Nato je sledil post forumaša, ki mi je odgovoril, da bom s takim odnosom in vzdrževanjem avtomobila še dolgo zadovoljen z njim.
Odgovor pa je bil od lastnika - ne boste verjeli VW. Eden izmed redkih, ki je sposoben napisati pohvalo, lepe besede nekomu, ki ne vozi enake znamke avtomobila kot on sam (pa ni važno katero znamko voziš). Na žalost tako je. Pa ne mi težit, da filozofiram.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 8:53 pm

B|ind je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:

Daj, ne nabijaj pa podaj kak dokaz.
Kakšne pogoste okvare ? Kolk let si pa vozil Reno in kake okvare si imel ?
In tud če si jih res imel, a to pomeni da so jih imeli vsi ? Morda pa neznaš vozit ?
Jaz sem tud imel Renoja pa nisem mel težav, pa mati ga je imela 6 let pa niblo težav !

Ceed, naštej te tvoje avtomobile ki jih dobiš za isti denar kot Renoja in boljše kvalitete.

Jaz Golfa še nisem imel in zato ne pišem kako je zanič ker sem v gostilni slišal od Jožeta da mu je njegov že trikrat crknil !

Opel Corsa, Seat Ibiza, Škoda Fabia, Hyundai i20...
O kakovosti renojev si ne bi upal razpravljat, če si na žalost ne bi bil lastil Megana II
Lahko povem, da do zdaj še nisem imel priložnosti spoznat takšn SEKRET od kakovosti kot je renojeva.
S tem ne žalim nikogar, sam moje mnenje je in ne morem rečt, da je čudovita kakovost ker bi bila čista laž. Renoji imajo druge vrline, med katere kakovost absolutno ne spada.
Če pa želiš roman absurdnih kakovostnih problemov, ki sem jih doživel z renojem ti jih posredujem.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe feb 05, 2010 8:59 pm

Torej si nesrečen v svojem Meganu ki ti očitno že celi čas dela ogromne težave.
Zakaj ga pa potem ne zamenjaš in kupiš Golfa 2 ?

Ok, naštel si avtomobile, lahko bi zahteval da podaj neke dokaze o tem kako so bolj kvalitetni kot Renoji.
Ampak, nima smisla. Pač, jaz, če bi nekaj tako trdoglavo trdil kot nekateri trdite tukaj bi bil pošteno podkrepljen z dokaznim gradivom.

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Pe feb 05, 2010 9:07 pm

clio je dober avto(imel dva,vsakega po 5let)in nikoli problemi,razen redni servisi.je pa problem v kakovosti vgrajenih elementov.tu pa renault zelo spara!servisi in nadomestni deli so pa tud dragi ceprav bi lahko bli dost ceneji glede na to da je to mestni avto namenjen za mase...
srečno voznjo!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 05, 2010 9:10 pm

@B|ind
Golf je bil takrat podobno opremljen dobrih 1000€ dražji. Sploh pa glede tega, da je bil moj megane po 2letih vreden cca. 2500€ manj od primerljivega golfa. Računico pa naredi sam koliko te stane vozit eno ali drugo.
Renoja nimam več in ga niti ne bom. 2leti izkušen z renojem, mislim, da lahko kako rečem o kakovosti. Je pa res, da svoje izkušnje z meganom generaliziran na vse renojeve modele. In je tudi res, da je Clio veliko kakovostneši od Megana II.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So feb 06, 2010 6:44 am

cardak je napisal/-a:clio je dober avto(imel dva,vsakega po 5let)in nikoli problemi,razen redni servisi.je pa problem v kakovosti vgrajenih elementov.tu pa renault zelo spara!servisi in nadomestni deli so pa tud dragi ceprav bi lahko bli dost ceneji glede na to da je to mestni avto namenjen za mase...

Si že vse povedal zakaj Clio ni dober.
Servisi in dragi nadomestni deli. Za gotovo imaš izkušnje z tem. Jaz ja. Lahko bi napisal cer roman samo glede popravil in stroškov.
Imeti avto 5 let je relativna stvar obrabe.Lahko v 5 letih se naredi 20000 km ali pa čez 100000 km.
Jaz imam cel roman računov od popravil na Cliu, tako, da fantje lahko si mislite vaše, jaz si bom svoje.Pa ne z nekimi forami, da iščem nek prepir ali kaj podobnega. Pa lahko zaradi tega dobim še kako opozorilo več, ker mi Clio ni všeč.
Dejstvo pa je to, da od kar vozim Škodo z VW motorjev nekih posebnih popravil ni. Pa ima avto v nosu že več kot 212000 prevoženih km.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 06, 2010 7:21 am

Ceed, pa je bil megane nov, ko si ga kupil?

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So feb 06, 2010 7:50 am

kiki13 je napisal/-a:Ceed, pa je bil megane nov, ko si ga kupil?

Jap

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So feb 06, 2010 9:13 am

moj-avto je napisal/-a:Dejstvo pa je to, da od kar vozim Škodo z VW motorjev nekih posebnih popravil ni. Pa ima avto v nosu že več kot 212000 prevoženih km.

Evo vidiš. Jaz pa poznam človeka ki ima tudi Škodo z okoli 150 000 pa ga je že 2× pustila ne cesti in začela cvetet !
AMPAK zaradi tega nebom govoril kako so Škode zanič. Če pa bom nekje prebral nek kredibilenm članek o tem ali morda celo vozil kako Škodo pa bom lahko dajal ocene o zanesljivosti in kvaliteti Škod !

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So feb 06, 2010 10:36 am

edino kar bom povedal je to da je večina tukaj prekleto subjektivna :roll: pa nikakor ne zagovarjam ne renaulta ne vwja. poznam ljudi, ki jim renault dela super in ljudi ki jim dela vw super... so tudi ljudje, ki imajo drugačne izkušnje. 3/4 delov je narejenih pri istih proizvajalcih (kar se tiče izrednih okvar)... drugo pa tako ali tako ni pomembno..
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov