Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
406
Novinec

ebay uk ali de

Napisal/-a 406 To feb 16, 2010 11:22 am

potrebujem el ogledalo,kateri me pride v slo 50-60€ govorimo o rabljenih.. na ebayu pa jih je kar nekaj za 25-35€ v nemcij oz cc 30 funtov v uk.
kje se bolj splaca naroct..oz ali se sploh splaca ce je ogledalo tukaj 50-60€..
hvala

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To feb 16, 2010 11:25 am

35€ boš dal za ogledalo in 20€ za poštnino, tako da je vseeno če ga tukaj kupiš. Pa prej si ga lahko ogledaš in te ne skrbi, da se bo med transportom razbilo :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To feb 16, 2010 11:25 am

odvisno od poštnine. če te bo prišlo skupaj 3eur manj se ti ne splača, vseeno je tveganje prisotno (da robe ne bo, da bo poškodovana, da nebo pasala, pa še čakal boš).

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To feb 16, 2010 11:25 am

Bolj se ti splača v nemčiji, ker je poštnina iz UK draga kot pes ;) Torej pošlji sporočilo prodajalcu, glede cene poštnine in primerjaj ali te pride dražje iz Nemčije kot v Sloveniji. Lahko pa poskusiš še pri nas "shandlati" za kaj popusta ;)

Lp

Edit heh sta me že 2 prehitela :D
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 To feb 16, 2010 11:34 am

mate prou ja..tvegas,čakaš za razliko 5-10€..
nisem vedel kok je postnina..to se bolj splaca pri kasnih feltnah,lučeh oz drazjih stvareh naročat..
hvala vam za 3 odgovore v isti minuti :D

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To feb 16, 2010 11:40 am

poštnina iz nemčije je za take dimenzije paketov 8,4€

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To feb 16, 2010 11:43 am

Meni so za luč naračunali 18.5€ poštnine, ampak se je vseeno splačalo, zdaj samo čakam še poštarja, da prinese :) Drugače pa slabih izkušenj pri kupovanju preko ebaya še nisem imel. Naročam pa samo iz nemškega :)

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To feb 16, 2010 12:42 pm

Jaz sem naročal, naročam in še bom naročal iz e-bay de, at, fr in uk. nikoli nisem imel težav. Res pa je dobro imeti paypal račun. Poštnina pa je odvisna seveda od velikosti in teže artikla, ter prav tako se razlikuje od ponudnika do ponudnika poštnih storitev.

Venomer se je pred nakupom treba posvetovati in dogovoriti o poštnih stroških, ker nekateri jih resnično "nabijajo" v višave;). Poštnina spada med precej variabilne stroške;):

Primer: Pred kratkim sem za par kovinsko oplaščenih zavornih cevk iz VB odštel 6 funtov poštnine, za rele bencinske črpalke 8funtov itd.
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Napisal/-a =ZiAn= To feb 16, 2010 2:54 pm

exide je napisal/-a:Meni so za luč naračunali 18.5€ poštnine, ampak se je vseeno splačalo, zdaj samo čakam še poštarja, da prinese :) Drugače pa slabih izkušenj pri kupovanju preko ebaya še nisem imel. Naročam pa samo iz nemškega :)

Ta je kar huda, za celoten izpušni kolektor sem dal 22€ poštnine, drugače pa oba čakava poštarja :-P

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Sr feb 17, 2010 11:33 am

Glede poštnine so na nemškem eBayu itak nenormalne razlike...npr. za isto stvar me pride poštnina v avstrijo (iz nemčije, da ne bo pomote) 12 eur, v slovenijo pa 35 :roll: ...iz anglije so ponavadi res bolj razumne cene za poštnino...pay pal pa je itak zakon ;)
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr feb 17, 2010 1:50 pm

Poštnina je iz Anglije ponavadi nižja kot iz Nemčije. Še posebej je poceni Royal Mail (tudi Airmail). So pa dražji razni drugi, kake hitre pošte in podobno, tam zna bit poštnina malo višja. Prvo pravilo pa je, da se o poštnini prepričaj preden stvar kupiš, ne pa da si presenečen, ko plačuješ in se ti cena nenadoma podvoji ali pa še kaj hujšega. Obvezno prej kontaktirat prodajalca.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Napisal/-a =ZiAn= Sr feb 17, 2010 4:03 pm

Heh zgleda sem izjema ki potrjuje pravilo :)

Lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr feb 17, 2010 5:48 pm

ma je vse odvisno od prodajalca do prodajalca....nekateri si lahko tui par eurov nabijo postnino, da si dajo par eurov v zep, pa tudi je odvisno od kurirja...in od velikosti paketa ter kako je poslano....
js sm ugotovil da še najdrazja postnina je iz francije....drugace anglija...se da prezivet...iz nemcije pa nism neki ful naročeval....je pa definitivno za večje stvari (recimo kak body kit) postnina iz anglije svinjsko draga da pece glava... ;)

LP

PS:ja, brez paypala skoraj nimas kaj iskat na ebayu...po drugi strani pa itaq ni problem si ustvarit account na paypalu....viso rabis in caw ;) aja pa dobro je imet spletno banko (i-net, klik ipd)

LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov