Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

pri kateri ceni na amzs pregled

Napisal/-a domen_ Ne mar 14, 2010 11:59 pm

Pri kateri ceni bi se laiku pri kupovanju rabljenega (npr. meni, ceprav zdajle ne kupujem) splacalo avto peljati na Amzs pregled pred nakupom? Ker recimo ce kupujes avto za 200eur je malo brezveze za tisti pregled dajati 90eur, pri 2000eur pa ze mogoce. No, kje pa mislite da bi bila tista meja? Vsaj okvirno, recimo na interval 200-300eur natancno.

2000-2300? Morda manj? Vec?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 15, 2010 8:00 am

Kaj vse pa sploh pogledajo na tistem pregledu? Pa kako se zanest, da nima prodajalec kake poznane tam?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po mar 15, 2010 8:25 am

Identicna tema je ze odprta - dodal bi le to, da mene po telefonskem klicu niso prepricali. Govoril sem s tremi in vsak je podal svojo ceno, nobeden pa konkretno povedal kaj pregled dejansko obsega...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po mar 15, 2010 9:04 am

Vsak zase ve koliko je pripravljen 'reskirat' in s kakšnim denarjem bo šel na 'ziher'.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po mar 15, 2010 1:14 pm

Saj za 2000 evrov ne moreš pričakovat, da bo avto brezhiben, jaz bi peljal na amzs avto vreden nad 4000 evrov.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po mar 15, 2010 3:32 pm

[quote="tiguan"]Saj za 2000 evrov ne moreš pričakovat, da bo avto brezhiben, jaz bi peljal na amzs avto vreden nad 4000 evrov.[/quote

Tja pelji avto star 5 let neglede na vrednost......zanima te predvsem ali je bil opravljen veliki servis, nekaramboliranost, stanje podvozja....., ker ravno takrat se začne vse skupaj....

Drugače pa vozila nad 10.000€....definitivno priporočam pregled.....ali pa vozilo visokega cenovnega razreda...tudi če je 10 let star...ampak so deli zelo dragi, za kakršna koli popravila.

Avto vreden 2000€ pa ne vozi tja, ker tudi če že kaj zamenjaš ne more biti drago...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 15, 2010 6:34 pm

WMB je napisal/-a:Avto vreden 2000€ pa ne vozi tja, ker tudi če že kaj zamenjaš ne more biti drago...

To si pa ti malo čudno napisal :?
Malo je vreden star avto z veliko kilometri. Če pri tem starem nekaj menjaš, a je to ceneje kot, če isto stvar menjaš na recimo 5 let mlajšem avtu, ki je bil dražji??
Če recimo jaz na 12 let starem menjam amortizerje to čist isto stane kot če bi menjal na 6 let starem. Sej so isti amortizerji.
Če kupiš neko staro arenco za malo denarja pa je ta bolj zvenečega imena in nov niti slučajno ni bil poceni, vzdrževanje tiste zveneče arence ni poceni, čeprav tržne vrednosti nima.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 15, 2010 6:46 pm

mišek je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Avto vreden 2000€ pa ne vozi tja, ker tudi če že kaj zamenjaš ne more biti drago...

To si pa ti malo čudno napisal :?
Malo je vreden star avto z veliko kilometri. Če pri tem starem nekaj menjaš, a je to ceneje kot, če isto stvar menjaš na recimo 5 let mlajšem avtu, ki je bil dražji??
Če recimo jaz na 12 let starem menjam amortizerje to čist isto stane kot če bi menjal na 6 let starem. Sej so isti amortizerji.
Če kupiš neko staro arenco za malo denarja pa je ta bolj zvenečega imena in nov niti slučajno ni bil poceni, vzdrževanje tiste zveneče arence ni poceni, čeprav tržne vrednosti nima.

WMB ti je čist prav povedal, novejši kot je avto, več kompoment ima ( s tem tudi večjo možnost okvar) in vse kar kupiš je dražje. Kaj tukaj ni jasno? Kaj je cenejše za vzdrževanje, Clio 1 ali Clio 3 ? Mercedes 1990 ali 2010 letnik? (v primeru, da je oboje isto vzdrževano)
Ne primerjaj pa zgonjene BMW M3 in skoraj novega Cliota 1.2 ;)
Freude am Fahren

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po mar 15, 2010 7:52 pm

Delno imaš prav :)
Če pa si izbereš nek avto, kateri letnik boš pa kupil pa je odvisno od denarja je pa vzdrževanje isti šmoren, če se gre za isti model, razlika je samo v letih.
Recimo motorji, menjalniki, deli podvozja se vlečejo čez neko serijo že boh si ga vedi kako dolgo.
Lahko kupiš novega golfa z 1.6 mašino ali pa 10 let starega. Mašina je tako ista s kakšnimi majnšimi dodelavami.
Iz izkušenj vem, da stari clio 2, let. 99 ima čisto isto mašino kot clio storia let. 2006, pa kolikor vem so isto mašino že imeli clioti 1 še par let pred 99. Torej je čisto vseeno ali kaj delaš na cliotu 1, ki je 96 letnik ali pa če delaš na storiji, ki je 10 let mlajša. Verjetno je potem tudi menjalnik isti. Ne vidim razloga, da če ti gre recimo sklopka, da bi bila ta cenejša, kot tista za 10 let mlajši avto, če pa je ista. ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po mar 15, 2010 8:05 pm

Aja, pa si prepričan da je mašina popolnoma ista :lol:

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po mar 15, 2010 9:07 pm

Informacija iz prve roke.
Konec decembra sem kupoval avto Stilota 2005 in se z lastnikom dogovoril o pregledu avta na AMZS. Preglede delajo v Ljubljani, Mariboru in Celju. Peljal sem ga v Celje.
Pregleda sta pa dva: splošni cca 110€ in bolj detaljni cca 190€. Odločil sem se za detaljnega, kjer so pragledali tudi sistem klime (spraznili plin, testirali kompresor in ponovno napolnili plin). Pregledajo pa vse dele avtomobila (debelino laka, podvozje, motor, optiko,skratke vse). po pregedu pa izdajo dokument, ki osega pet stani in so zabeležene vse pomankljivosti in napake na avtu.
Pozdrav.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po mar 15, 2010 9:31 pm

mišek je napisal/-a:Delno imaš prav :)
Če pa si izbereš nek avto, kateri letnik boš pa kupil pa je odvisno od denarja je pa vzdrževanje isti šmoren, če se gre za isti model, razlika je samo v letih.
Recimo motorji, menjalniki, deli podvozja se vlečejo čez neko serijo že boh si ga vedi kako dolgo.
Lahko kupiš novega golfa z 1.6 mašino ali pa 10 let starega. Mašina je tako ista s kakšnimi majnšimi dodelavami.
Iz izkušenj vem, da stari clio 2, let. 99 ima čisto isto mašino kot clio storia let. 2006, pa kolikor vem so isto mašino že imeli clioti 1 še par let pred 99. Torej je čisto vseeno ali kaj delaš na cliotu 1, ki je 96 letnik ali pa če delaš na storiji, ki je 10 let mlajša. Verjetno je potem tudi menjalnik isti. Ne vidim razloga, da če ti gre recimo sklopka, da bi bila ta cenejša, kot tista za 10 let mlajši avto, če pa je ista. ;)

Nov golf 1.6 ima drugačen motor kot 10 let star z 1.6 motorjem...ne paše 90% stvari iz enega na drugega, tko, da ne nabijat nekam v prazno...
Clio je pa en redkih modelov D7F motor 1.2 ki je isti že 13 let...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 15, 2010 10:08 pm

• skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov