Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Izbira avtošole - Maribor

Napisal/-a Anze92 Po mar 22, 2010 4:13 pm

'lo Slovenija 8) .

Najprej se opravičujem, če je tema postavljena v napačni sekciji, ker sem na tem foromu še dokaj nov :roll: . Pred odprtjem teme sem preiskal forum, vendar nevem, če je ravno na mestu, da svoje vprašanje objavim v šest let staro temo.

Skratka, bliža se čas, ko bom tudi jaz šel opravljati izpit za kategorijo B. Star sem 17 let in 6 mesecev, zato mislim, da je najbolje, da počasi začnem z iskanjem avtošole in začnem kakor hitro se le da.

Lepo bi prosil, če bi mi lahko svetovali glede izbire avtošole. Pred nekaj leti sem opravljal izpit za kategorijo H, vendar se k isti avtošoli nebi ravno želel vrniti. Sicer sem vse naredil v prvih rokih, ampak se mi je zdelo, da inštruktor še sam ni vedel kako na cesti. Lahko, da sem samo jaz imel tak občutek, ampak zdelo se mi je, da pač ni ravno pri stvari. Skratka, iščem avtošolo, ki da predvsem veliko praktičnih nasvetov, itd. Od izpita bi namreč rad odnesel čim več, in ne samo tisto knjižico, ki mi bo v kakšnih situacijah, ki v knjigah niso opisane, bolj težko pomagala - vem, da so izkušnje najpomembnejše, ampak najverjetneje veste kam ciljam.

Zelo dobrodošlo bi bilo tudi, da na voljo ni samo en star in do konca zvožen Clio, ampak morda kaj malce večjega. Po opravljenem izpitu bom vozil avto od očeta (ki sedajo tako ali tako več stoji kot je na cesti), zato bi si rad pridobil čimveč izkušenj z malce večjim vozilom. Kakorkoli že, tudi če bo na voljo samo kak majhen avtomobil, to nebo noben problem.

Hvala za nasvete ;) !

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po mar 22, 2010 4:35 pm

priporočam ti Relax in pa Oman, no tukaj ti bo vsak povedal svoje mnenje..

jaz sem se odločil, da grem še narest izpit za C in bom šel k Omanu..

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Po mar 22, 2010 5:05 pm

sicer sem delal pred kratkim za A kategorijo, ampak v koncni fazi je instruktor pri obeh kategorijah isti in moram rect, da sem bil zelo zadovoljen, tako z odnosom instruktorja, kot ostalih na avtošoli Relax. Tudi, prilagoditev mojemu urniku ni bil nikoli problem, fleksibilnost pri placilu.. pa se prijaznost in strokovnost na mestu! Zame dobra izbira!

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po mar 22, 2010 5:26 pm

jaz ti priporocam relax. sem delo tam izpit potem pa se cez 2 leti kasneje prakso.... :D
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po mar 22, 2010 5:28 pm

Jaz sem delal B, C in E kategorijo pri avtošoli Marvo na Teznu. Sem bil zadovoljen. Edino tistega inštruktorja, ki sem ga imel, ni več tam. Bil je super tako učitelj kot tudi kolega po tem. :D Kako je pa ta tadrugi, ki je še stalno tam, pa nebi vedo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Po mar 22, 2010 5:33 pm

Vse ma svoje prednosti,... pri malih avtosolah se vec naucis, bol prijazni ipd. Pri vecjih pa ponavadi casovno prej pridobis izpit, ker je vec instruktorov, torej vec vozis v krajsem casu.
Slika

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Po mar 22, 2010 6:03 pm

Se strinjam z uporabnikom @SamoK. Sem tudi sam opravljal tam izpit pred leti za H in pred več kot letom za B. So zelo ustrežljivi in se prilagajajo tvojemu urniku itd. Pa inštruktorica mi je uredila da sem v roku 4h dni prišel na vrsto za izpitno vožnjo. ( se mi je mudilo opravit izpit ) :lol:

Priporočam..

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Po mar 22, 2010 6:07 pm

Glas da za "Vremec" Kosarjeva ulica 5,
njihov temelj je znanje katera ti koristi v praksi.
Seveda za A kakor za B kategorijo. Govorim ti iz izkušenj.
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po mar 22, 2010 7:07 pm

J`Mavr0 je napisal/-a:Glas da za "Vremec" Kosarjeva ulica 5,
njihov temelj je znanje katera ti koristi v praksi.
Seveda za A kakor za B kategorijo. Govorim ti iz izkušenj.

res je. Tudi sam sem delal pri vremecu A+B... šef kot tudi inštruktorji res na mestu. Normalno ur zvozil vse porihtal v pravem času in voljno. ;)

Tudi nekaj kolegov delalo pri Relaxu in je vse potekalo kot mora.

C sem pa delal pri avtošoli marvo.. tudi dobre izkušnje ;) Mislim, da so vse avtošole v Mb kr na dobrem glasu, samo kakšnih "mini" privatnikov se izogobaj.. dober glas avtošole se tudi na izpitni vožnji pozna.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Napisal/-a Anze92 To mar 23, 2010 12:33 pm

Super, hvala za odgovore. Po tem takem bom najbrž šel kar k Relaxu.

Zanima me še ena stvar. Sicer bi poklical na avtošolo in vprašal njih, vendar je za njih verjetno najbolje, da začnem čimprej, da se lahko kasneje po čakanju na zakonsko določeno starost, zvozi še kakšna "ponovljaljna ura". Približno koliko časa pred 18-im rojstnim dnem se splača začeti (z tem mislim prijaviti se v avtošolo, ne z vožnjami)? Sicer mi do le tega manjka še 6 mesecev, ampak vseeno me zanima tako informativno.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To mar 23, 2010 12:39 pm

jaz sem začel slabe pol leta ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To mar 23, 2010 12:45 pm

eh ja, moj nekdanji instruktor je pa (svojo) avtosolo zaprl, pa raje sel nepremicnine dilat :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To mar 23, 2010 7:05 pm

Toplo priporočam avtošolo Relax. Zahtevaj inštruktorja Borisa. Res ded na mestu.. ;)

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To mar 23, 2010 8:02 pm

jaz sem tudi delal pri Marvotu na teznu, za A mi je bil inštrikrot šef, za avto pa sem pozabil.. izogibaj se mladih inštruktorjev, ne pomeni da so slabi, ampak eni ležijo v avtu polek tebe ipd. sem že dostikrat videl...

jaz bi še kak mesec počakal, ker ~ 20ur zvoziš prej kot v 2 mescih...

Uporabniški avatar
dennilson
Nov uporabnik

Kraj: Laporje

Napisal/-a dennilson To mar 23, 2010 8:41 pm

Zdravo!

Jas sem delal izpit za B, C, in E pri avtošoli PEK. In sem bil zelo zadovoljen glede tega, kako komunikativni so inštruktorji, kako se lahko dogovoriš glede rokov vožnje in avtomobilov, ki se vozijo (Megan, Golf V)

Priporočam..

Lp
dennilson ®

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To mar 23, 2010 9:14 pm

Jaz sem delal pri Žilavcu, njegov zadnji "uradni" kandidat, potem se je kao upokojil ampak se ga da še videt v kakem avtu :lol: Kolk pa je tam praktičnega znanja :) je pa pomoje skoraj vseeno, znake se moreš sam naučit, osnove vožnje dobiš povsod če le ni len inštruktor in aktivno sodeluje s tabo, praksa pa pride po izpitu.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To mar 23, 2010 10:23 pm

jaz sem b delal pri amd tam, EkB pa pri marvotu, oboje vredu izkušnje :D

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Napisal/-a Anze92 Sr mar 24, 2010 8:44 pm

Hvala za odgovore 8) !

A, če bi začel nekje meseca junija, bi se mi lepo izšlo (18 let bom star bolj proti koncu septembra)? Drugače pojma nimam kolik časa vzame celotna avtošola in kako dolgo pred 18-im rojstnim dnem lahko sploh zvoziš izpitno vožnjo.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Sr mar 24, 2010 9:47 pm

izpitna in cpp je po 18letu.
ostalo pa lahko vse naredis prej
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov