Debate, ki niso vezane na ostala področja...

avtomobilist
Nov uporabnik

Odstranitev vlečne naprave

Napisal/-a avtomobilist Ne jan 11, 2004 1:01 am

Pozdravljeni,

kupil sem rabljen avto, ki ima vlečno kljuko in je tudi vpisana v prometnem dovoljenju. Sedaj bi kljuko odstranil. Kakšen je postopek, da mi jo tudi zbrišejo iz prom. dovoljenja?

hvala.

Uporabniški avatar
Oxide
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Napisal/-a Oxide Ne jan 11, 2004 1:02 am

Kuj, fleksarco al pa motorno žago, pa kuj direktiva :twisted:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne jan 11, 2004 1:03 am

ne rabiš... vzemi jo samo dol, pa pusti prometno dovoljenje kakor je... noben ne bo vprašal, če je ali ni, dokler je vpisano, če ne bi bilo vpisano, bi bil večji problem, če bi bilo montirano
Slika

Uporabniški avatar
Oxide
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Napisal/-a Oxide Ne jan 11, 2004 1:08 am

RegY je napisal/-a:ne rabiš... vzemi jo samo dol, pa pusti prometno dovoljenje kakor je... noben ne bo vprašal, če je ali ni, dokler je vpisano, če ne bi bilo vpisano, bi bil večji problem, če bi bilo montirano

NENEA ZAVAJAJ mladca, ker ti bo zbrisal z foruma :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 11, 2004 1:09 pm

Za moje pojme je brezveze da brises iz prometne. Mogoce se pa kdaj zgodi da se spet montira, potem ti bo pa zal. Verjetno ne bo nobenega motilo, kot je rekel RegY.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Ne jan 11, 2004 1:13 pm

Noben polcaj te ne bo vprasou 'kje mate pa to kljuko ki je vpisana v prom.?'. Verjem.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2004 1:17 pm

tako kot so že pred mano povedali... pusti tako kot je... bolje da je več vpisano kot premalo :!:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne jan 11, 2004 1:18 pm

Odmontiraj in spravi, ko boš prodajal avto, utegne kljuka kupcu prav priti. Ali veš koliko stane montaža in vpis kljuke ? da kar glava peče...

avtomobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobilist Po jan 12, 2004 5:49 pm

Hvala vsem za odgovore,

ja, tako bi bilo najenostavneje, ampak avta zagotovo ne bom prodajal (je že skoraj oldtimer), kljuko pa imam tudi na drugem avtu, tako da sem se jo odločil odstraniti in ustrezno urediti papirje. Bom vprašal na UE...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jan 12, 2004 6:16 pm

JOYride je napisal/-a:Noben polcaj te ne bo vprasou 'kje mate pa to kljuko ki je vpisana v prom.?'. Verjem.

a verejm. Tut taki se najdejo. Mojga prjatla je res en uprašal. Kje mate pa kljuko pa tretjo tablico ????

Mislm ne....kaj če pa nimaš prikolice zapete naj pa tablco v avtu seboj vozš. To je glih tako kot da bi reku da morjo bit štirje v avtu če je za tolk registriran!!!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 13, 2004 12:34 am

Mah, eni so samo zato na cesti da frajarjo in zajebavajo. Predvsem mladi nadebudnezi in polni samozavesti.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride To jan 13, 2004 9:23 am

Ja, cist odvisn od polcaja. Naceloma so ta mladi res zajebani.
Sam sm bil pa v petek prijetno presenecen ko sm spoznal polcaja ki je prekinu drag 6. decembra. Prijazn decko... :)

Biciklist
Nov uporabnik

Kljuko pusti, če jo že imaš

Napisal/-a Biciklist To jan 13, 2004 5:40 pm

Varovala te bo pred trki od zadaj, ali pa, če boš kupil novo kuhinjo, ti bodo pri Obiju posodili prikolico.

Kljuka, ki je bila enkrat vpisana v prom. dov., bo tudi ostala, v dovoljenju, in na vozilu, po zakonu. Na novo pa navadnih kljuk (nesnemljivih) ne smeš montirati, niti ne moreš vpisati v prom. dov. Če bi si enkrat spet zaželel kljuko, te bo stala sto jurjev.

Biciklist
Nov uporabnik

NAROBE!

Napisal/-a Biciklist To jan 13, 2004 5:45 pm

[quote="reber"]Odmontiraj in spravi, ko boš prodajal avto, utegne kljuka kupcu prav priti. Ali veš koliko stane montaža in vpis kljuke ? da kar glava peče...[/quote]

Napaka!

Navadne kljuke, ki jo enkrat odmontiraš, (in greš na teh. pregled), je več ne smeš namontirati! Samo še Evro-kljuke. Če jo pa našraufaš, in ni vpisana v prom. dov., pa se ti eden nabije gor, te bo zavarovalnica bremenila za vso škodo.

avtomobilist
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobilist To jan 13, 2004 6:07 pm

Pozabil sem napisati, da je kljuka navadna, nesnemljiva. Sedaj sem ugotovil celo, da je originalna in je bila naročena in montirana kot dodatna oprema, ko je bil avto nov.

Sedaj pa imam novo vprašanje, ali sploh lahko imam jaz to kljuko gor, glede na to, da ZVCP v 79. čl. pravi, da kljuka ne sme segati čez zadnji rob vozila, ko nanj ni pripeta prikolica, kazen pa je 10.000 (nič ne piše o izjemah, ali morda obstaja kak drug predpis?)? Bimmer, mogoče ti veš?

hvala

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jan 13, 2004 6:29 pm

Lahko je navadna - nesnemljiva, saj je po novem to dovoljeno. Finta z snemljivimi je bila samo kratek čas, mislim da še niti eno leto ne. In v tistem času so vsi veselo rezali kljuke - tudi tiste z homologacijsko tablico. Po novem je pomembno da ima kljuka A-test (tablico z ser. št.) in montažo pri pooblaščenem montažerju.

Mislim pa, da bi si moral porihtat homologacijski kartonček, če bi hotel obdržati kljuko na vozilu. Če pa želiš podrobnejšo in 100% informacijo pa ti lahko pošljem naslov po PM, kjer sem tudi sam en čas montiral kljuke in je en redkih, ki sploh ima dovoljenje za montažo kljuk.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov