Napisal/-a dolfe So nov 30, 2002 8:22 am
Pribl. 3 leta nazaj sem se precej 'dobre volje' peljal z mopedom iz gostilne domov. Ravno zato, da nebi srečal modrih angelov sem se peljal po bližnjici skozi gozd. Pa ni vrag, ko se ozrem nazaj, zagledam policijski avto (bog ve, koliko časa je že za mano vozil!), ko ravno vključi sireno? Kaj sedaj? Prav gotovo si nisem želel pihat, da bi izgubil izpit, pobegnit jima z mopedom seveda nisem mogel, na desni so bili travniki, kjer bi me seveda brez problema ujela, na levi pa je bil v tistem času (jesensko deževje) precej deroč potok in nato gozd.
Ustavil sem se, skočil z mopeda, ki se je prevrnil v potok, napol prebredel, napol preeplaval potok, policaja pa seveda čez potok in za mano. Nekaj sta mi klicala, se ne spomnim kaj, sem bil pač pijan. Seveda nista imela možnosti, da me ujameta, saj nista poznala terena tako kot jaz, poleg tega pa niti nista vedela, v katero smer bom tekel.
Nato sem se za nekaj dni potunhil, preden sem šel z avtom pogledat, kaj se je zgodilo z mopedom. Našel sem ga naplavljenega pod mostom pribl. 1.5km (!) nižje po strugi potoka, naložil sem ga v prtljažnik, odpeljal domov, spihal vplinjač, posušil vžigalni sistem in moped še sedaj brezhibno deluje.