Debate, ki niso vezane na ostala področja...

vlade007
Nov uporabnik

Strešni prtljažnik Megane Scenic - letnik 2003

Napisal/-a vlade007 So jun 26, 2010 10:08 am

Zopet k vam po pomoč :)

Imam prtljažnik za Megane Scenica, model ki objame streho (ga je videt ko odpreš vrata) - ni mi všeč.

Določeni modeli imajo prtljažnike (tudi megani), ki se montira na streho ob strani ima ključavnico. Ta opcija mi je bolj všeč saj ne posega med vrata. Strešne okrasne plastike bi potem moral tudi menjat, ali ? Ima kdo to na prodaj rabljeno ? Oz. kak se temu točno reče da pogledam po netu. Torej komplet kit (z okrasnimi plastikami).

lp,
V

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack So jun 26, 2010 10:29 am

Pozdravljen!

Če te prav razumem bi ti rad imel tako nekako: http://3.bp.blogspot.com/__kjL7rUis08/S ... e+rear.jpg

Da bi nato na te palice pritrdil nosilce gor?

LP

vlade007
Nov uporabnik

Napisal/-a vlade007 So jun 26, 2010 10:40 am

Niti ne. Pritrditev je enaka ampak so prečne letve - ne vzdolžne.

Iščem sliko da pokažem.
Evo je, točno tako iščem: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3846883&show=1

lp,
V

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack So jun 26, 2010 11:32 am

Hmmm ti imaš ta model avtomobili? Težko verjamem če nimaš original teh "trakov" po strehi da bi se jih dalo naknadno vgraditi, ker to zahteva poseg v streho. Pa saj ali ti je izgled res tako pomemben od uporabnosti?

LP

vlade007
Nov uporabnik

Napisal/-a vlade007 So jun 26, 2010 11:37 am

Strešni trakovi so gor. V enem kosu. Kot sem videl v živo na nekem parkirplacu so ti za katere se zanimam drugačni.

Izgled vs. uporabnost. Tudi to me zanima - razlika med enim in drugim. Težavnost montaže, nosilnost, praktičnost, ...

lp,
V

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack So jun 26, 2010 11:49 am

Potemtakem pa je najbolje da se zglasiš pri prodajalcu za strešne prtljažnike, mu poveš svoje želje, nato pa glede na izbero izbereš želeno stvar. Meni so od znamke THULE do sedaj še najbolj praktični za montirat gor osnovne palce, kot pa tudi za pritrditev koles, ali pa smuči. Izgled je odvisen od vsakega posameznika do posameznika, tako kot pravijo "vsake oči imajo svojega malarja". Res je da niso med najcenejšimi, vendar od kar jih uporabljam pa do zdaj (cca. 3 leta) sem bil brez problemov. Vzdrževanja praktični ni, 1x na leto namažeš mehanizem to je pa to.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov