Debate, ki niso vezane na ostala področja...

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jun 28, 2010 10:32 am

ban je napisal/-a:
recept je napisal/-a:
mire je napisal/-a:Za mene je bolj motece ko nekdo vozi 130po levem pasu in se ne odmakne z njega.

Če ima nekoga na desnem, katerega prehiteva, se nimaš kaj jeziti.

Verjetno je mislu, ko na desnem ni nobenga. Takih pacientov imaš malo morje, nekateri še 130 ne vozjo ampak manj :roll:

Takim pa bi jaz enostavno vzel izpit, ker ne ločijo med levo in desno. :evil:
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po jun 28, 2010 10:38 pm

mire je napisal/-a:Za mene je bolj motece ko nekdo vozi 130po levem pasu in se ne odmakne z njega.

Število tovrstnih revežev je v porastu. Upoštevajo samo določena pravila, tako kot oni mislijo, da je prav (seveda ne vedo, da je *vožnja* po levi PREPOVEDANA). Jaz omejitev sigurno ne upoštevam vedno, ni mi pa nikoli problema nobenega sputit naprej. Če hoče kdo kršit pravila, nimam nič proti temu, če nobenega ne ogroža neposredno, saj vendar nisem policija.
Je žal en kup revežev pri nas, ki so omejeni zgoraj al pa spodaj (ponavadi na obeh koncih) in potem bog ne daj, da bi bil kdo hitrejši od njih. Kar pomeni zapiranje levega pasu, vožnja tik ob/po črti na regionalki, da se naprej ne vidi itn.
Sploh asi so tisti, ki predpostavljajo, da nihče ne vozi več kot 130 in potem skačejo pred nos folku z 90 km/h na števcu, brez da bi se prepričali, s kakšno hitrostjo se približuje. Valda je vsak, ki vozi prehitro, če upoštevamo še tisto, kar cagar laže, v prekršku, vendar pa tisti, ki ga izsili oz. arogantno in ignorantno ne upošteva vseh pravil in enostavno predpostavlja, da vsi vozijo tako kot on vsemogočni razsodilec misli, da bi morali vozit, ni popolnoma nič boljši. Kaznovat je potrebno oba.
Kar postavite se na kako regionalko, kjer so križišča. Folk vozi z 90 km/h, uni bedaki pa izsiljujejo, ko ven zavijajo, da mora potem cela kolona močno zavirat. To se konstantno dogaja. Take bi jaz tako kaznoval pa s cest pometal, da še zase ne bi vedeli.

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jun 29, 2010 9:04 am

sundaydriver je napisal/-a:

Sploh asi so tisti, ki predpostavljajo, da nihče ne vozi več kot 130 in potem skačejo pred nos folku z 90 km/h na števcu, brez da bi se prepričali, s kakšno hitrostjo se približuje.

Ne vem, zakaj se jeziš. Lepo piše, da smejo pričakovati, da nihče ne vozi več kot 130 na AC.

ZVCP UPB5 2. člen
...
(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.
...

Sem pa opazil, da spoštovanje ne velja samo za voznike, ampak tudi za tiste, "ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah" :twisted:
Mobilni telefon v avtu?

Hitro je hitro prehitro!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 29, 2010 12:06 pm

Ne mine ena daljša fura po naših AC, da ne bi srečeval pacientov, ki "kampirajo" na prehitevalnem pasu oz. se ti nočejo umaknit, ko recimo nakažeš z levim smerokazom ali kratko blendo. :evil: Zelo zgovoren je bil zadnjič komentar avstrijskega turista, ki je po TV povedal, da ga je presenetilo, kako pri nas vsi vozijo po levem pasu, da se nihče ne umika. To veliko pove o kulturi vožnje pri nas, ki je v podnu! :roll:

Druga zadeva poleg te, ki me pa najbolj moti pa je neuporaba smerokazov pri spremembi smeri, vključevanju na ali iz avtoceste ipd. Mogoče sama AC še ni toliko kritična kot npr. ljubljanska obvoznica, kjer so izvozi/uvozi zelo skupaj in včasih dejansko ne veš ali bo model brez smerokaza skočil pred tebe ali ga nima zato, ker bo po pospeševalnem pasu peljal do naslednjega izvoza. In najhujši pacienti so tisti, ki potem brez smerokaza tebi vehementno mahajo češ, zakaj me ne spustiš!? Ja kako hudiča naj pa vem, da se hočeš vključit na AC, če tega nisi nakazal?!?! :evil:
Zato ljudje, UPORABLJAJTE SMEROKAZE!!!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc To jun 29, 2010 12:09 pm

recept je napisal/-a:Ne vem, zakaj se jeziš. Lepo piše, da smejo pričakovati, da nihče ne vozi več kot 130 na AC.

Zato, ker je to pac del vozniske kulture (pa naj pise v ZVCP kar koli). Dvomim, da pri 130 skocis na prehitevalni pas, brez da bi karkoli pogledal? Po ZVCP-ju namreč itak ne sme pripeljati nihce vec kot 130, torej nima kaj biti (razen ce imas nekoga ravno vporedno).

Sam se vedno umikam hitrejsim na AC, pa tudi ce ze sam vozim vec kot 130. Ce se mu lahko varno umaknem, ne vem, zakaj se ne bi. Kot je ze nekdo rekel, saj nismo policaji, bodo ze drugi lovili prehitre, tisti, ki so za to zadolzeni. Isto potem pricakujem, da se meni nekdo umakne iz prehitevalnega, ce sem hitrejsi od njega (kar pa seveda ne pomeni voznja 1m za ritjo in blendanje na vse pretege).

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr jun 30, 2010 12:32 pm

Ausc je napisal/-a:
recept je napisal/-a:Ne vem, zakaj se jeziš. Lepo piše, da smejo pričakovati, da nihče ne vozi več kot 130 na AC.

Zato, ker je to pac del vozniske kulture (pa naj pise v ZVCP kar koli). Dvomim, da pri 130 skocis na prehitevalni pas, brez da bi karkoli pogledal? Po ZVCP-ju namreč itak ne sme pripeljati nihce vec kot 130, torej nima kaj biti (razen ce imas nekoga ravno vporedno).

Sam si navedel, zakaj je tudi potrebno pogledati. Pa, da te popravim. Po ZVCPju je kar nekaj služb, ki legalno smejo pripeljati hitreje kot 130km/h. Nekateri smejo to celo brez dodatne zvočne ali svetlobne signalizacije.

Ausc je napisal/-a:Sam se vedno umikam hitrejsim na AC, pa tudi ce ze sam vozim vec kot 130. Ce se mu lahko varno umaknem, ne vem, zakaj se ne bi. Kot je ze nekdo rekel, saj nismo policaji, bodo ze drugi lovili prehitre, tisti, ki so za to zadolzeni. Isto potem pricakujem, da se meni nekdo umakne iz prehitevalnega, ce sem hitrejsi od njega (kar pa seveda ne pomeni voznja 1m za ritjo in blendanje na vse pretege).

Tu lahko samo rečem, da te podpiram.
Mobilni telefon v avtu?

Hitro je hitro prehitro!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov