Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jul 09, 2010 1:21 pm

No, jaz sem ravno včeraj kupil novo navigacijo, na kateri je naložen iGo8.3. Nato sem še gor naložil najnovejše karte in evo...zadeva dela. Je velikosti 5", dal pa sem 150€... Ima odprte Winse, tako, da bom gor naložil še Navigona...
Sem hotel kupiti navigona 4310Max ali pa 4350Max, vendar je dražji in še jebat se moraš z odklepom navigacije, če hočeš katero drugo dat gor, ima pa tudi karte slabše glede na iGo. Gledal sem tudi Navone, kateri imajo gor original že naloženega iGo8 http://www.navon.si/
Zdej, če boš navigacijo rabil pretežno po Sloveniji, ti priporočam iGo, če pa boš rabil v tujini, recimo Francija, Nemčija.... pa vzemi Navigona.
Nisem imel nikoli nič proti Garminu, vendar me je res že tolikokrat naj...., da sem ga prodal. V Rijeki me je 2x peljal po enih tlakovcih do končne točke, vem pa, da obstaja čist normalna pot do tja...Frendov Garmin (ne vem, kateri....dal je cca 300€ zanj lani) nas je v Franciji tako vodil, da je obup (recimo, je ukazal, naj zavijemo v eno ulico in ko smo jo prevozili, nas je zopet pripeljal na začetek te ulice :bonk (bila je krožne oblike) in ukazal, naj potem gremo naprej mimo te ulice, halooo?!?!, medtem, ko nas je IGo že z začetka lepo mirno usmeril mimo te ulice...v Ljubljano me je enkrat peljal skozi središče mesta in ne vem, koliko semaforjev, namesto, da bi me po obvoznici, ki je hitrejša... (naj povdarim, da sem imel izbrano najhitrejšo pot in vključene avtoceste in plačljive ceste!!!) pač ima slabe algoritme za izračun poti, pa naj bo to garmin za 100€ ali pa 400€. Najboljše algoritme za izračun ima Navigon, je pa tudi zelo pomembno, da imaš vedno najnovejše karte.....
Seveda pa lahko vsak kupi tisto, kar hoče, jaz samo svetujem iz lastnih izkušenj...

To navigacijo, katero sem jaz kupil, je seveda no name, zato je tako poceni....sem pa gledal Navona na tistem zgornjem linku in vidim, da imam identično (velikosti 5"), polnilec je isti, držalo je isto, le da na zgornji piše Navon, na moji pa nič, so pa itak vse narejene na Kitajskem, le da jih velike firme naročijo 1000000 kosov in na njih nalepijo svojo nalepko....

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Pe jul 09, 2010 1:38 pm

Hvala za vse odgovora, še posebaj tebi Cash. Ker vidm da se veliko ljudi pritožuje nad Garminom, bom vzel kaj drugega. Verjetno kar Navona.

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Pe jul 09, 2010 1:42 pm

Katero navigacijo točno pa si kupil Cash ? To preko kakšne trgovine, al ti je kdo zrihtal ?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 09, 2010 1:44 pm

makiavelli
Nov uporabnik

Napisal/-a makiavelli Pe jul 09, 2010 1:54 pm

Ne rabim tv-ja zravn, ko se pelem, se pelem :)
Nekak mi je tale zadeva še najbolj všeč: http://www.supersound.si/navigacije/navigacije-navon/navigacija-navon-n660.html

Dober procesor, zadost rama, velik zaslon, pa še ni tolko draga. Če ima kdo tale isti model, bi prosil za komentar, ali pa saj kako se vam zdi moja izbira. Verjetno bom kar tole vzel.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jul 09, 2010 2:10 pm

Kupil sem tole http://www.bolha.com/oglas1272119151/gp ... oth-igo-8- , čeprav so te navigacije bistveno bolj poceni, če jih kupiš direkt iz DealExtrema recimo....

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 09, 2010 2:48 pm

rhino je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Ne vem Cash sam jaz pa šest let večino uporabljam samo Garmina in to dnevno, ker imam precej terenskega dela in se mi kaj takega kot opisuješ ti še ni zgodilo. Ok, ne rečem, da se najde kaka ulica, ki ni več prevozna, ker so lokalci postavili barikade al pa da bi lahko izbral v praksi hitrejšo cesto, pa kake hišne številke manjkajo ipd.

Samo v globalu se mi zdi zelo v redu navigacija in verjetno od vseh najbolj enostavna in pregledna za uporabo.

Si že probal kdaj garmina po kakšnih stranpoteh Nemčije?Če ne poznaš poti te lahko Garmin konkretno zafrkne.Kot je omenil cash,kar naenkrat te želi peljati čez neke njive,šume, ipd.

Priznam, po raznih vukojebinah izven Slovenije se pa res ne vozim medtem, ko pa v naših vukojebinah se pa zadeva lepo obnese - je pa res da zaupam bolj Adriaroutu 3.0 kot pa City Navigatorju EU 2011.

matej_jack je napisal/-a:Garmin je overrated, poglej Navon ali Navigon, morda še GoClever.

Hehe rečeš, da je Garmin precenjen pol pa daš v primerjavo Navigona in GoCleverja, ki sta res bolj sivo povprečje med navigacijami, sploh če ju rabiš bolj za balkan kot pa za zahodno evropo. :lol:

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So jul 10, 2010 12:17 pm

Tudi jaz moram pocasi nabavit navigacijo in me zanima za nekje 150e max kaj bi se dalo dobit, rabim pa za po sloveniji, avstriji, češki, nemčiji (dobrodosla moznost razsitve). Si vcasih sposodim garmina ampak sem mal skepticen ker se mi je ze zgodilo da me je vozil v krogu, da me je peljal nekam nakar je zmanjkalo mu opcij in sem se naprej vozil na slepo...
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jul 11, 2010 6:12 pm

No, da sporočim izkušnje z navigacijo, katero sem prilepil na prejšnjem linku....bil sem na Krku na Baški in rezultati so tu...
-zaslon slabo viden na svetlobi
-baterija drži zelo malo časa, slabo urco...
-gps sprejemnik včasih slabo locira tvoj položaj...posledica je, da te iGo vrže na sosednjo cesto, saj misli, da si tam in potem se čudiš, kaj se dogaja....za dol je 3x nekaj zabluzil, saj je pikica, ki sledi tvojemu položaju večkrat pobegnila malo dlje od puščice, za nazaj pa je deloval super, brez 1 napakice...
Pred to navigacijo sem imel Miota in na njega naloženega Igo in je deloval bolje od te navigacije, tako, da sumim da ima tale nova malce slabši gps locirnik...
Naj pa povdarim, da se tole navigacijo da dobit bistveno bolj poceni direkt iz Chine, tam, za cca 70€, samo tvegaš, da ti jo na carini vzamejo, če nima CE certifikata... ;)
Nekatere imajo CE, vendar znak ni čisto isti kot pravi CE certifikat, saj pomeni China Export in če cariniki to ugotovijo, navigacija gre pa pa.... zato sem jo jaz nabavil preko bolhe.... vendar sem zato dal malce več....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 11, 2010 10:53 pm

Respect, da si podal iskreno in konskruktivno mnenje, in da ne hvalis stvari le zato, ker si jo kupil.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov