Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Prednja, leva zunanja zavorna ploscica.

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 10:41 am

Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Če jan 15, 2004 10:50 am

Jah to je potrošna roba ane. :) Ne se sekirat.

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Če jan 15, 2004 10:56 am

Po ploščici sodec maš mal zarisan disk.
Probi s prstom če so na disku kake zareze če so ga dej mal postružit
drugač se pa ne kej preveč sekirat.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 11:00 am

Sej sekiram se ne .. vem da ko bom dvakrat mogu pri 160 prbit bremzo zarad kakega ludega vozaca .. bo kot nov .. pozna se samo da je drsala gor. Ni pa kakorkoli poglobljen. Vse na sreco tega da sem si v ponedeljek ko sem sel do mehanika pomagal z rocno. Mondy bil prica :)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če jan 15, 2004 12:44 pm

Nu-nrg: pa so za kej tej diski? js mam diske na koncu pa moram neki ubost... rabim pa nekaj "malo boljšega" da se ustavim tudi ko mam naložen avto.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 1:02 pm

So .. predvsem pri vecjih hitrostih.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Če jan 15, 2004 4:19 pm

toti diski pa niso napak videti,kako pa je med voznjo oz. zaviranjem??
Slika

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Če jan 15, 2004 4:32 pm

Aja, to niso original diski? Ne vem... a se sploh splača kupovat ene hude diske? Če nimaš kakšnih boljših gum po mojem ne pomaga dost. :| Sploh pa ne na naših cestah. :mrgreen:

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če jan 15, 2004 4:38 pm

MetodTrobec je napisal/-a:Aja, to niso original diski? Ne vem... a se sploh splača kupovat ene hude diske? Če nimaš kakšnih boljših gum po mojem ne pomaga dost. :| Sploh pa ne na naših cestah. :mrgreen:

Pomoje so diski prvo, kar moraš zamenjat pri Tuningu. Se pravi, da se splača.

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Če jan 15, 2004 4:40 pm

Jaz bi reku, da so gume najpomembnejše, konec koncev je to edini stik avtomobila s cesto.

Razen če ne pride do nepredvidenih okoliščin. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 15, 2004 11:04 pm

MetodTrobec je napisal/-a:Jaz bi reku, da so gume najpomembnejše, konec koncev je to edini stik avtomobila s cesto.

Razen če ne pride do nepredvidenih okoliščin. :mrgreen:

Gume konec koncov so pomembne .. ampak kaj se zgodil z zavoro ko se normalen disk pregreje? Samo dol pade avto pa ne bremza vec in disk je fuc .. vijolcno, modre barve.

Ne pozabi dejstva da kakorkoli gume ti gor imas so zavore tiste ki jih ustavijo! De fact.

Za vse naj se enkrat napisem. Z temi diski pod 60km/h na suhi cesti mi sploh ne blokira koles .. ker se ne ogrejejo. Nad 90km/h ko pa se disk ze prilicno dost ogreje pa grabi ko p*****a. Dejansko dlje lahko mocno bremzam kot z prejsnimi.

Vec slik o diskih na http://ford.night.krneki.org

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Če jan 15, 2004 11:22 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Gume konec koncov so pomembne .. ampak kaj se zgodil z zavoro ko se normalen disk pregreje? Samo dol pade avto pa ne bremza vec in disk je fuc .. vijolcno, modre barve.

Zavore je le malo težje pregret, moraš res ekstremne stvari počet, da ti to uspe. :) Glede gum je pa tko, pri novejših avtomobilih so že stock zavore dovolj dobre tudi za boljše gume z več oprijema. Tko da je smiselno imet malo boljše gume, bo dosti bolje zaviralo, sploh pri večjih hitrostih.

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Če jan 15, 2004 11:55 pm

In to pravi naš MT? Ti že veš, v svojih vaških najstniških letih si že veliko avtomatikov prešraufu ane. Zdaj odvisno kaj je zate extremna stvar?
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 16, 2004 12:06 am

MetodTrobec je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:Gume konec koncov so pomembne .. ampak kaj se zgodil z zavoro ko se normalen disk pregreje? Samo dol pade avto pa ne bremza vec in disk je fuc .. vijolcno, modre barve.

Zavore je le malo težje pregret, moraš res ekstremne stvari počet, da ti to uspe. :) Glede gum je pa tko, pri novejših avtomobilih so že stock zavore dovolj dobre tudi za boljše gume z več oprijema. Tko da je smiselno imet malo boljše gume, bo dosti bolje zaviralo, sploh pri večjih hitrostih.

Spusti se iz enga dobrega klanca .. pa cel cajt mocno bremzi .. pol pa se ustavi pa ovto odpri .. da ne bo smrdelo v njemu .. ne ves ocitno kako se lahko to lepo pregreva .. zakaj vraga pa mislis da delajo zavorna olja ki bi zdrzala vecjo temepratuo? Pa zakaj majo WRC avtomobili vodno hlajena zavorni sistem? (Celjusti in zavorno olje)
No ja .. ampak ne zato da se te zadeve pregrevajo .. a ti ves do kakega trenja prihaja?
Kaj nardit ko se peljes 180 pa ti en skoci pred tabo .. bremzassssssssss :) ko b**** .. vsak pa ve .. da ko ti kolesa blokirajo .. ni dobro .. ker gre guma pa se drsis in posledicno zgubis kontrolo .. :)
Aja pa se to .. oba NORMALNA (serijska) diska pri summit motors me prideta .. 30.000 SIT. Zakaj nebi tega dnarja raj vrgu v ene boljse diske? Mislm .. ves sploh zakaj so narezani? Kaj to pripomore?

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Pe jan 16, 2004 12:17 am

Saj pravim, da moraš traparije delat, da pregreješ bremze. Če normalno voziš (tako kot je treba ;)), ni bojazni. Če se pa siliš in bremzaš kot norc, so pa bremze še najmanjši problem. :mrgreen:
Sej jst pravim sam, da bi blo bolj fajn v gume vložit ta denar, bi imel več efekta. :)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 16, 2004 1:13 am

MetodTrobec je napisal/-a:Saj pravim, da moraš traparije delat, da pregreješ bremze. Če normalno voziš (tako kot je treba ;)), ni bojazni. Če se pa siliš in bremzaš kot norc, so pa bremze še najmanjši problem. :mrgreen:
Sej jst pravim sam, da bi blo bolj fajn v gume vložit ta denar, bi imel več efekta. :)

Torej raje vlozis v gume .. namrec te ki jih imam gor so OK .. diski pa niti slucajno niso bili ok .. kolkr je razvidno iz slik .. tako da ..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov