Debate, ki niso vezane na ostala področja...

avto_fun
Nov uporabnik

Zamenjano vetrobransko steklo in menjava vinjete

Napisal/-a avto_fun Če jul 29, 2010 6:34 am

Pozdravljeni,

na avtu mi je po več kot desetletju počilo sprednje vetrebransko steklo. Steklo ni zavarovano (za zavarovanje šipe bi za moj primer moral odšteti ~30 EUR/leto). Ker nimam denarja za izjemno drag uraden servis, si šipo menjam sam, rabljena in dobro ohranjena šipa se dobi za ~30 EUR.
Zaplete se pri vinjeti, ki jo bom, zelo verjetno, ob menjavi tako poškodoval, da bo neuporabna. Na DARSU mi jo z veseljem zamenjajo ob predloženi stari vinjeti in odrezku (to imam) ter *računu* servisa za menjavo stekla (tega seveda nimam, ker sem steklo menjal sam).
Nakup nove vinjete je seveda rešitev, vendar predraga.
Vprašanje: kako dobiti račun nekega servisa? Je možno, da nek servis izda račun po smešno nizki ceni (nekaj EUR; gre pač za majhno pomoč pri menjavi stekla), jaz jim to plačam, oni izdajo uraden račun. Jaz profitiram račun, oni teh nekaj evrov, za skoraj nič dela.
Možni zapleti takšne rešitve: servis ne bo hotel izdati računa (ne vem, zaradi kakšnega razloga?), DARS ne bo hotel sprejeti računa, ker je znesek menjave smešno nizek (kakšen pa potem je najnižji znesek menjave?).

Ideje?

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Če jul 29, 2010 6:44 am

največji problem je tukej lahko prov to kar je blo napisan, servis ti ne bo hotu izdat računa o menjavi. najd kšnega privatnika, v najslabšem primeru boš plačov ddv ki ti ga bo pobrav in za kšno pivo. pa pri vinjeti pazi da je serijska številka čitljiva, ker znajo komplicerat če ni berljiva...vem da je glupo samo to so moje izkušnje z njimi.

avto_fun
Nov uporabnik

Napisal/-a avto_fun Če jul 29, 2010 6:58 am

Da, zavedam se, da bo nekaj treba plačati ('za pivo', DDV). To sploh ni problem, če odštejem recimo 10 EUR za to.
Ne razumem, zakaj servis ne bi hotel izdati računa. Dela imajo minimalno (izdati morajo račun), ob tem zaslužijo (imajo dobiček, čeprav zgolj nekaj EUR), če pa imajo slab občutek, ker kar tako izdajajo račun, si lahko ogledajo menjano šipo, zategnejo kak vijak (karikiram) - še vedno je to storitev, ki mi jo lahko zaračunajo (npr. pomoč pri menjavi šipe).

Glede vinjete ne bo problema - če ne bo šla dol oz. se bo začela trgat, pač tja odnesem tisti del stekla, na katerem je vinjeta.

Uporabniški avatar
Tayfun
Novinec

Napisal/-a Tayfun Če jul 29, 2010 8:55 am

Sem imel ravnokar tak problem, vendar je pri meni bilo krito iz zavarovanja.
Na računu je bila prikazana cena stekla, material in delo, samo delo je bilo 178€ + DDV.

Pokliči na Darsovo info številko in vprašaj kako je v tvojem primeru, sigurno lahko nekako to rešiš.

Od Darsa sem pa dobil vinjeto v 3 dnevih odkar sem jim poslal vse zadeve.

Sam pa imam drug problem, na servisu so mi vgradili šipo z napako, steklo je imelo na desnem predelu napako od litja stekla, bunkico, deformacijo in to so vgradili na avto, ki je star 1 leto.

Opazili pa smo šele doma, tako da moram to sedaj ponovno reševat :roll:
Chrysler 300C 3.5 V6
Toyota MR2 Turbo
Toyota MR SW20 Spider projekt
BMW M3 E46 projekt

avto_fun
Nov uporabnik

Napisal/-a avto_fun Če jul 29, 2010 9:05 am

Na DARS-u pač delajo po zakonu - ta pravi, da je treba imeti račun in pika. DARS ne sme izdati vinjete brez računa, ker bi v tem primeru deloval v nasprotju z zakonom.
Zakon je pač pisan na kožo tistim, ki imajo sredstva za menjavo na servisu.

Po mojem mnenju gre le za sveto birokracijo; potrebuješ pač nek papirček, ki se imenuje račun in iz katerega je razvidno, da ti je nekdo zamenjal šipo. Pa čeprav bo na tem računu pisalo, da je menjava prišla npr. 10 EUR ... morda se pa motim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov