Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

neki glede zavarovanja

Napisal/-a Trigger Pe jan 16, 2004 4:21 pm

Meni se je edn i**** zaletu u avto na parkirišču un potem spizdu. Avto imam zavarovan z polnim kaskim. A bi mogu klicat policijo za zapisnik da mi nebi na zavarovalnici težili in kolk škode krije zavarovalnica.

Hvala za odgovore
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Re: neki glede zavarovanja

Napisal/-a VIGI Pe jan 16, 2004 5:12 pm

Trigger je napisal/-a:Meni se je edn i**** zaletu u avto na parkirišču un potem spizdu. Avto imam zavarovan z polnim kaskim. A bi mogu klicat policijo za zapisnik da mi nebi na zavarovalnici težili in kolk škode krije zavarovalnica.

Hvala za odgovore

Pozdravljen!

Kot prvo, bi po mojem moral obvestiti policijo :con . Kot drugo, zavarovalnica ti prizna toliko škode, kot je dejansko na avtu, če seveda imaš kasko. Kot tretje je vprašanje na koliko % odbitne franšize imaš sklenjeno zavarovanje (ponavadi 1%), ta znesek ti namreč odštejejo od vrednosti škode. Kot četrto, se boš pa moral odločiti, odvisno od škode, če se ti res splača uveljavljati kasko v primerjavi z malusom, ki sledi in % franšizo, ki ti jo bodo vračunali. V vsakem primeru verjamem, da ni škode več kot 50% vrednosti avtomobila (ekonomska totalka), saj tam tečejo stvari nekoliko drugače.

Veliko sreče pri reševanju nastale situacije.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe jan 16, 2004 7:31 pm

naredo si eno pizdarijo..Če maš poln kasko, imaš verjetno tudi kombinacijo za parkirišče (H kombinacijo).

Torej, če bi takrat poklical policijo, bi ti naredili zapisnik, poslikali zadevo in bi ti vrnili škodo, brez da bi ti mel kake stroške ali karkoli.
Sedaj boš najbrž uveljavljal kasko, kar ti v najboljšem prinese +15% ali 20% k zavarovanju za drugo leto. No, če pa nimaš polnega pa še 1% franšize.

Jaz bi na tvojem mestu šel na parkirišče, avto tam postavil, poklical policijo in reko, da ti je nekdo ruknil.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jan 16, 2004 8:10 pm

Policija pri tako majhni škodi ni ključnega pomena. Če imaš poleg polnega kaska zavarovano tudi kombinacijo za škodo, povzročeno na parkirišču z vozilom terthe osebe (pri triglavu kombinacija H), potem greš samo na zavarovalnico,podaš prijavo, ti cenilec oceni škodo in dobiš cenilni zapisnik. Popravili ti bojo in krili vse stroške, vmkjučno z nadomestnim vozilom za čas popravila, če si na Triglavu. Če pa parkinga nimaš posebej zavarovanega, potem pa je tako, kot ti je napisal VIGI.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe jan 16, 2004 8:11 pm

če ne pa še ga enkrat tja postavi pa policijo pokliči!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 17, 2004 12:20 am

A ni tako, ce uveljavlas kasko, da je potem avtomaticno odbitna fransiza 1%. Pa ni vazno kaksna je kombinacija.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 17, 2004 12:25 am

ne lahko maš kasko brez odbitne franšize in ti je ne odbijejo
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So jan 17, 2004 11:03 am

Pri polnem kasku (če avto razbiješ po svoji krivdi) ti vedno odbijejo odbitno franšizo (ki je lahko 0, 1, 2, 3,...pa mislim da do 16%). Če pa imaš zavarovano kombinacijo (D-stekla in divjad, K-kraja, D-parking, J-luči in ogledala, A-asistenca...3glav) in pride do škodnega zahtevka iz naslova kombinacije, ti ne zaračunajo odbitne franšize niti ti ne nabijejo malusa. Da povzamemo na primeru:

škoda, pri kateri plačaš na polici določen % odbitne franšize in izgubiš premijski razred(malus):
-prometna po svoji krivdi, izlet s ceste

Škoda, kjer ni odbitne in izgube bonusa:
-kraja avta ali kateregakoli dela avta (K)
-poškodba na parkirišču z avtom neznane tretje osebe (H)
-nalet divjadi ali razbitje stekel avtomobila (brez luči in ogledal) (D)
-razbitje stekel luči in ogledal (J)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 17, 2004 12:15 pm

Stekam, thx Rjuhar.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Re: neki glede zavarovanja

Napisal/-a keylone So jan 17, 2004 12:26 pm

Trigger je napisal/-a:Meni se je edn i**** zaletu u avto na parkirišču un potem spizdu. Avto imam zavarovan z polnim kaskim. A bi mogu klicat policijo za zapisnik da mi nebi na zavarovalnici težili in kolk škode krije zavarovalnica.

Hvala za odgovore

tako bi blo prav da poklices ker pol ti znajo tezit na zav.za zapisnik
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 17, 2004 12:29 pm

Najbolje da gres na kraj zlocina. Pa ce ti je se kaj polomu, da parkiras tam zraven zlomljenih stvari. Ali pa jih poberes, pa gres nekam drugam parkiras, das stvari tam zraven in poklices te nase umetnike.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov