Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

Počitniška prikolica čez mejo

Napisal/-a lantra18 To jul 27, 2010 8:48 pm

Pozdravljeni
Zanimam se za nakup kamp prikolice in sem nov na tem področju pa me zanima:
Prikolica ima do 750 kg in se sklepa kot lažji priklopnik vleka mogoča s tretjo tablico.
Kako je s prehodom prek meje na Hrvaško katere papirje moram imeti.
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jul 27, 2010 8:53 pm

citiram:

Registracija prikolice

Imam prikolico adria 310 težko 650 kg in jo prevažam. V Sloveniji je ni potrebno registrirati, ker je vozna s tretjo tablico. Hrvati pa zahtevajo registracijo za počitniške prikolice. Kako naj registriram prikolico če je ni potrebno registrirati v Sloveniji?

Odgovor

Spoštovani!

Za natančen odgovor na vaše vprašanje se mi porajata dve podvprašanji glede vaše prikolice "adria 310". Ali jo imate na Hrvaškem stalno postavljeno, ali pa jo vlečete za vsako letovanje posebej zraven.

Sicer pa trenutno veljaven Hrvaški "ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA", ki govori o
REGISTRACIJI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZIL v svoji 5. tački "Članka 241" predpisuje sledeče:

(5) Lake se prikolice ne registriraju prema propisima o registraciji vozila, ali mogu sudjelovati u prometu na cestama pod uvjetom da su označene registarskom pločicom i ako je na tehničkom pregledu utvrđeno da su ispravne.

Mislim, da vam tega ne rabim prevajati, kajti na koncu koncev je enaka vsebina kot slovenski ZVCP.

Torej mora imeti opravljen tehnični pregled in mora biti označen z registrskimi tablicami, ki pa so lahko ponovljene od osebnega avtomobila.

Kar pa predpisujejo glede registracije, morebiti celo davka in podobnih idej, ki jih imajo pa je bolj stvar politike in nimajo nobene osnove tako v njihovem "ZSPC", kot tudi v našem ZVCP-ju.

Mislim, da je tu bolj igra, kako se rešiti naših prikolic in kempov, kot pa kaj drugega. Ampak to je samo moje mnenje.

Lep pozdrav in varno!

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

Napisal/-a lantra18 To jul 27, 2010 8:59 pm

Torej jaz bi svojo šlepal s seboj vsako sezono. Torej kaj? tretjo tablo gor in gremo čez mejo. nobenih carin in podobnih for.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jul 27, 2010 9:07 pm

Tretja tablica in gas. Pa ne pozabi da mora prikolica imeti tehnični

Uporabniški avatar
lantra18
Nov uporabnik

Napisal/-a lantra18 To jul 27, 2010 9:09 pm

Thanks

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če avg 05, 2010 2:53 pm

Nimam počitniške prikolice, imam pa malo tovorno prikolico, s katero smo šli na morje kampirat... seveda nismo spali v prikolici ampak smo z njo prepeljali nekaj krame in na vrhu so bili pritrjeni nosilci za bicikle, na njih pa bicikli :) saj je veliko lažje nabasat 5 biciklov na prikolico kot na streho. Da je bilo krame s seboj dovolj, sem na streho avtomobila, bolj natančno na nosilce, dal še strešni kovček. Na meji nihče ni rekel ali vprašal nič, le hrvaški carinik je dal opazko: "a, vsak svoj bicikel :) " in se nasmehnil, ter zaželel prijetno letovanje.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če avg 05, 2010 6:41 pm

Me zanima kako bi bilo, če bi šel na dopust s tovornjakom in imel na kesonu bivalni kontejner. Je že kdo poskusil? :idea:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 05, 2010 8:08 pm

sebaveh je napisal/-a:Me zanima kako bi bilo, če bi šel na dopust s tovornjakom in imel na kesonu bivalni kontejner. Je že kdo poskusil? :idea:

Na prvi pogled malo čudna ideja, ampak z malce razmisleka kar logična. Vendar se moraš zavedati da kontejner na kamionu pomeni tovor in kot takšnega ga bo potrebno prijaviti na carini kot blago ki se izvaža.

Če se že lotevaš takega podviga predlagam da rajši poiščeš manjši kamion s komoro (če je hladilna še toliko bolje) in si notranjost opremiš za tistih nekaj dni morja. Moraš pa se zavedati da prehod meje s tovornim vozilom ni tako preprost kot z osebnim.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe avg 06, 2010 7:11 am

Ne, nimam namena da bi se spuščal v tak podvig. Samo naglas sem začel razmišljat in tehtat možnosti, ker je zunaj "slučajno" parkirana ena 814-ka. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe avg 06, 2010 9:49 am

Letos sem v enem kampu videl poljaka, ki je mel Unimoga in gor bivalni keson. Me zanima kot kaj so ga tretiral na meji

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Pe avg 06, 2010 10:31 am

5cho je napisal/-a:Letos sem v enem kampu videl poljaka, ki je mel Unimoga in gor bivalni keson. Me zanima kot kaj so ga tretiral na meji

Avtodom?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe avg 06, 2010 1:07 pm

5cho je napisal/-a:Letos sem v enem kampu videl poljaka, ki je mel Unimoga in gor bivalni keson. Me zanima kot kaj so ga tretiral na meji

kot avtodom...

...in takšne predelave niso nič posebnega...Od raznoraznih "kontejnerjev" na kolesih, predelanih v avtodom, do raznoraznih predelav tovornega prostora nekega tovornega vozila v avtodom...itd...Seveda mora biti taka predelava tudi vpisana v ustrezne dokumente..:):)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So avg 07, 2010 8:27 am

TrijoAdijo je napisal/-a:

kot avtodom...

...in takšne predelave niso nič posebnega...Od raznoraznih "kontejnerjev" na kolesih, predelanih v avtodom, do raznoraznih predelav tovornega prostora nekega tovornega vozila v avtodom...itd...Seveda mora biti taka predelava tudi vpisana v ustrezne dokumente..:):)

Točno tako. Trenutno se po jadranu potika kar precej takšnih vozil. Če malo opazuješ naše ceste, pa vidiš tudi marsikaj, kar se vali proti morju. Od starih IMV kombijev ki imajo zadaj Adrijino prikolico, do raznih starih MB-jevih kombijev predelanih v bivalnike.... Najbolj čudna zadeva ki sem jo tako videl pred nekaj leti pa je kamion predelan v avtobus. Na manjši kamion s 4x4 pogonom je montiran kontejner, ki ima vgrajene sedeže za potnike. Vozil pa je skavte.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov