Debate, ki niso vezane na ostala področja...

swrt
Nov uporabnik

Napisal/-a swrt Ne feb 08, 2009 12:23 pm

mogoče kdo ve kolikšno dolžino prečnih palic moram gledat za hondo accord 08? 127cm?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 08, 2009 12:43 pm

turbogirl je napisal/-a:js mam prečne nosilce, za prtljaznik, prodam, če kdo rabi!

:D

podobne imam jaz za seat ibiza, če kdo rabi kontakt na pm

MisterX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Magnetni nosilci

Napisal/-a MisterX Pe feb 13, 2009 12:27 pm

Kakšne imate pa kej izkušnje z magnetnimi nosilci za smuči??

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr apr 08, 2009 11:52 am

Da ne odpiram nove teme...

Rad bi nabavil nekaj za prevoz 2 biciklov pa nimam nobenih izkušenj na tem področju, tako da niti ne vem kje začet iskat. :oops: Zato imam par vprašanj:

1. Kaj se sploh najbolj splača kupit? Strešne nosilce + nosilca za kolesi ali je kaka druga varianta boljša (npr. tista, ko imaš vse skupaj zmontirano na prtljažnih vratih)?
2. Kje kupit? Kje v LJ z okolico to prodajajo? Sicer sem že malo gledal po internetu, a vseeno bi bila kakršnakoli dobra izkušnja z določenim proizvajalcem dobrodošla. :)
3. Recimo, da se odločim nabavit varianto s strešnimi nosilci. A je priporočljivo, da so ti original ali bodo dobri tudi od kake druge firme (npr. thule ipd.)?

Torej vsakršen nasvet bi bil dobrodošel! ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 08, 2009 12:13 pm

Polo78 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme...

Rad bi nabavil nekaj za prevoz 2 biciklov pa nimam nobenih izkušenj na tem področju, tako da niti ne vem kje začet iskat. :oops: Zato imam par vprašanj:

1. Kaj se sploh najbolj splača kupit? Strešne nosilce + nosilca za kolesi ali je kaka druga varianta boljša (npr. tista, ko imaš vse skupaj zmontirano na prtljažnih vratih)?
2. Kje kupit? Kje v LJ z okolico to prodajajo? Sicer sem že malo gledal po internetu, a vseeno bi bila kakršnakoli dobra izkušnja z določenim proizvajalcem dobrodošla. :)
3. Recimo, da se odločim nabavit varianto s strešnimi nosilci. A je priporočljivo, da so ti original ali bodo dobri tudi od kake druge firme (npr. thule ipd.)?

Če boš vzel thule nimaš kej zgrešit. Sam mam že leta take nosilce (za avto in kolo) pa sem zelo zadovoljen. Sam glej da boš vzel take, da se dajo zaklent. Mogoče so mal dražji ampak so vredni vsakega €.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr apr 08, 2009 12:31 pm

swrt je napisal/-a:mogoče kdo ve kolikšno dolžino prečnih palic moram gledat za hondo accord 08? 127cm?

Kaj maš tovarniško sanke že gor? Karavan? Thule in MontBlanc imaš 120cm palce...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr apr 08, 2009 1:42 pm

ban je napisal/-a:Če boš vzel thule nimaš kej zgrešit. Sam mam že leta take nosilce (za avto in kolo) pa sem zelo zadovoljen. Sam glej da boš vzel take, da se dajo zaklent. Mogoče so mal dražji ampak so vredni vsakega €.

To imaš nosilce za na zadnja oz. prtljažna vrata? Ker sam se vedno bolj nagibam k tej opciji, ker če menjaš avto bo to verjetno pasal tudi na drugega, če se ne motim, samo da je 'hatcback', karavan ali pa enoprostorec.

Kje pa kaj prodajajo te thule nosilce? Prek mimovrste ne bi kupoval, ker bi si rad zadevo prej ogledal v živo... :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 08, 2009 1:47 pm

Jst mam nosilce za na streho. Tisto na zadnja vrata mi ne sede najbolj, pa še kljuke nimam. Iz kje pa si?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr apr 08, 2009 4:55 pm

Polo78 je napisal/-a:To imaš nosilce za na zadnja oz. prtljažna vrata? Ker sam se vedno bolj nagibam k tej opciji, ker če menjaš avto bo to verjetno pasal tudi na drugega, če se ne motim, samo da je 'hatcback', karavan ali pa enoprostorec.

Tole tud mene zanima kako se kej obnesejo nosilci na prtljažnih vratih? Kakšna informacija iz prve roke bi bila zelo dobrodošla glede uporabnosti, montaže ipd. Iščemo namreč nekaj univerzalnega tako za Mareo Weekend, kot Scenica, Clia 3, Twinga, Ignisa...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 08, 2009 6:30 pm

Speedfighter je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:To imaš nosilce za na zadnja oz. prtljažna vrata? Ker sam se vedno bolj nagibam k tej opciji, ker če menjaš avto bo to verjetno pasal tudi na drugega, če se ne motim, samo da je 'hatcback', karavan ali pa enoprostorec.

Tole tud mene zanima kako se kej obnesejo nosilci na prtljažnih vratih? Kakšna informacija iz prve roke bi bila zelo dobrodošla glede uporabnosti, montaže ipd. Iščemo namreč nekaj univerzalnega tako za Mareo Weekend, kot Scenica, Clia 3, Twinga, Ignisa...

A misiš nosilec za kolo?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če apr 09, 2009 7:49 am

Tole mogoče?
http://www.mimovrste.com/artikel/342009 ... gulliver-1
http://www.mimovrste.com/artikel/342009 ... gulliver-2

Drugače pa se da dobit tudi Thule ali Mont Blanc pri nas (mimovrste).
IceBreakr

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če apr 09, 2009 8:29 am

Polo78 je napisal/-a:... Zato imam par vprašanj:

1. Za prtljažna vrata so tudi specializirani modeli oz kot povsod - pri univerzalnih (posebno za na vrata) vedno trpi kvaliteta, kdaj precej. Nekatera kolesa so daljša )okvir), kar lahko pomeni težave na ozkih cestah ali ulicah ob srečevanju z drugimi avtomobili (ne vem pa, kako je, če s kolesom zahakljaš in zbiješ kolesarja v jarek :cry: :oops: ). Vrata morajo biti tudi ustrezno močna. Na streho je bolj nerodno jih dajat gor, a se navadiš - vse ostalo govori v prid strešnim nosilcem (tudi cena). Hkrati imaš že vse pripravljeno za kaj drugega (čoln, kovček, kdaj gre lahko tudi kovček + kolo hkrati), samo nosilci so lahko dalj časa gor (ni take izgube aerodinamike, ki je itak prisotna tudi pri prtljažnih), za prtljažna imaš kdaj lahko probleme z odpiranjem prtljažnika (tudi ko niso kolesa gor).

2. Sanke imaš morda že gor (če je karavan), ostalo (za na streho) prodajajo povsod (samo v BTC imaš vsaj 10 trgovin), tudi v vseh megacentrih in kolesarskih prodajalnah. Prtljažna je težje najti (dobra oz specializirana) in običajno so še dražja.

3. Thule je najbolj razširjena firma, to pa so uspeli doseč tudi zaradi kvalitete, ki jo še vedno držijo. Kdaj (večkrat) tudi originalne proizvaja Thule, spet kdaj drugič (pogosto) so originalni dražji (lahko precej) in slabši od Thule (in še koga).

Obvezno pa za zaklenit!

....................

Pazi, kako kolesariš! Na cesti nisi sam! Ne razbijaj špeglov tovornjakarjem (ali prediraj gum - koliko rezervnega maščevja imaš?) - znajo bit precej maščevalni. :P

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če apr 09, 2009 12:40 pm

ice je napisal/-a:Tole mogoče?

Točno tole sem imel v mislih. Vendar sem izvedel, da to pri meni žal ne pride v poštev zaradi spojlerja. :(

Ostanejo mi torej strešni nosilci + nosilci za kolesa. Sem se že pozanimal v parih trgovinah a žal se za Pro_ceed-a nič ne dobi, tudi od Thule-ja ne. Problem je v nekakšnem fix-kitu, ki pride med streho in nosilci. Proizvajalec ga je umaknil iz prodaje, ker so se baje lomili vijaki. Torej mi ostanejo le še original strešni nosilci, ki pa niso poceni - za primerjavo: stanejo nekje isto kot od Thule-ja cel komplet z nosilci za dvoje koles vred.

Tista tretja varianta, ki pa pride na zadnjo kljuko in ki ima gor komplet luči kot avtomobilska prikolica pa tudi ne pride v poštev, ker:
1. Nimam kljuke
2. Je najdražja varianta od vseh.

Bom še mal razmislu, kaj storit... :(

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če apr 09, 2009 12:53 pm

esem je napisal/-a:Pazi, kako kolesariš! Na cesti nisi sam! Ne razbijaj špeglov tovornjakarjem (ali prediraj gum - koliko rezervnega maščevja imaš?) - znajo bit precej maščevalni. :P

Se vzel na znanje. :P
K sreči večinoma kolesarim izven cest. :D

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Če apr 09, 2009 1:44 pm

ice je napisal/-a:Tole mogoče?

Točno tole - kako se kej obnese? Ma kdo konkretne izkušnje?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Če apr 09, 2009 2:07 pm

Podobnega sem sam kupil. Za probo sem ga zmontiral na avto, pa tudi kolo sem dal gor in peljal en krog, vendar na relacijo se pa še nisem peljal. Med prvomajskimi prazniki ga bom sprobal, samo če bo lepo vreme. Pa javim. Je pa tak, da zgleda kar kvalitetno narejen, edino nekaj dodatnih šponarjev bom dal gor.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe apr 10, 2009 7:05 am

Gulliver 2 je boljši, ker je 1 na gurtne. Spojlerja na vrhu se smete imet pa vrata ne smejo bit od "vrha do podna", kot ima kakšen enoprostorec. Kakovost pa ni problematična, je super zadevca. To so besede od lastnika.
IceBreakr

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Pe apr 10, 2009 12:47 pm

ice je napisal/-a:Gulliver 2 je boljši, ker je 1 na gurtne. Spojlerja na vrhu se smete imet pa vrata ne smejo bit od "vrha do podna", kot ima kakšen enoprostorec. Kakovost pa ni problematična, je super zadevca. To so besede od lastnika.

Pa paše gulliver 2 na Mareo Weekend pa Suzuki Ignis tud? Ker na mimovrste na "listi kompatibilnih vozil" omenjenih ni na seznamu? Hvala!

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface So jun 19, 2010 9:55 am

Tudi jaz nekaj gledam za strešnimi prtljažniki. Me pa zanima tale fixed points- a to sta tista plastična trakova vzdolž strehe avtomobila ali kaj? Oziroma, kar naravnost, fiesta 1996 to ima ali ne?

lp Anja

Jagr
Nov uporabnik

Prtljažnik Thule

Napisal/-a Jagr Če avg 26, 2010 3:36 pm

Pozdrav, imam preprosto vprašanje, kje kupiti prtljažnik Thule za strežne sani, v kateri trgovini so najbolje založeni in cenovno ugodni, kdo ve ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov