Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gajo
Nov uporabnik

Golf 4, 1,6 16V

Napisal/-a gajo To jan 20, 2004 8:57 am

Zanima me ali je to normalno, da takšen golf 99 letnik pije olje. Zadnjič sem moral ulit noter 2 litra olja! Zanima me vaše mnenje. Prosim za odgovore! LP

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To jan 20, 2004 9:08 am

lih normalno ni ampak se dogaja, sodelavec ima octavio 2.0 bencinarja in mu tudi pije vec olja kot bencina......makyja malo povprasaj on je specijalist za VW grupo ;)

sicer pa ti pise v knjigi navodil da se lahko poraba olja povzpne tudi do nevemkolko litrov.....so se zavarovali dečki hehehe
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 20, 2004 11:44 am

mazda-mx3 je napisal/-a:lih normalno ni ampak se dogaja, sodelavec ima octavio 2.0 bencinarja in mu tudi pije vec olja kot bencina......makyja malo povprasaj on je specijalist za VW grupo ;)

sicer pa ti pise v knjigi navodil da se lahko poraba olja povzpne tudi do nevemkolko litrov.....so se zavarovali dečki hehehe

Kar pomeni da je nekdo nekje neki slampasto delu, da napisejo da lahko par litrov olja pozre. Ponavadi v knjigah pise, da samo preverit nivo olja po rednih intervalih in po potrebi dolit. Pa ne vem kako lahko novejsa masina od moje pije olje medtem ko moja mogoce deci ali dva na 15k KM :shock:
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To jan 20, 2004 11:48 am

Nu-NRG je napisal/-a:
mazda-mx3 je napisal/-a:lih normalno ni ampak se dogaja, sodelavec ima octavio 2.0 bencinarja in mu tudi pije vec olja kot bencina......makyja malo povprasaj on je specijalist za VW grupo ;)

Kar pomeni da je nekdo nekje neki slampasto delu, da napisejo da lahko par litrov olja pozre. Ponavadi v knjigah pise, da samo preverit nivo olja po rednih intervalih in po potrebi dolit. Pa ne vem kako lahko novejsa masina od moje pije olje medtem ko moja mogoce deci ali dva na 15k KM :shock:

ni slampasto napisan, je res da spije ful olja...nazalost.
V enem postu sem lih napisal kako sem moral dolivat olje v novega A4 za dve poti v LJ in nazaj v KP...je res, je res....na zalost..... :(
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jan 20, 2004 1:23 pm

sej če avto stiskaš je normalno, da pije olje ker se ta toliko segreje, da ti skozi oddušek izhaja (hlapi) v sesalni kolektor.

Najprej poglej, če ti avto kadi ko je že lepo segret, sicer zdaj ko je hladno je to malo težje ugotovit ampak se vidi, če ti hlape skozi auspuh ven meče.......

Lahko ti kje pušča.......poglej pod avto oz. če imaš možnost avto dvigneš in pogledaš.....

preveri hladilno tekočino, če je bistra ali je podobna emulziji. Mora bit bistra.....

Spremljaj bolj pogosto nivo olja in na intervale(tedenske) avto vleči in preveri olje, nato pa vozi počasi in spet preveri olje, če bo kaka razlika je to od tvoje noge odvisno, če je ni, je pa kaj z mašino narobe oz. tako pač je.

Sicer pa da ti mašina olje pije ni nič nevarnega in niti škodljivega, samo dolivat ga moreš.......za alfe pravijo, da gredo na mešanico...

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica To jan 20, 2004 1:23 pm

moja mama ma golfa štirico novo in je tudi morala na deset tisoč naliti olje ker se ji je prižgala lučka ampak ni benciner je dizel 1.9 TDI 110KW

LP TIGRICA

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Re: Golf 4, 1,6 16V

Napisal/-a VIGI To jan 20, 2004 1:32 pm

gajo je napisal/-a:Zanima me ali je to normalno, da takšen golf 99 letnik pije olje. Zadnjič sem moral ulit noter 2 litra olja! Zanima me vaše mnenje. Prosim za odgovore! LP

Živjo!

Kakšno olje pa imaš v motorju? Koliko prevoženih km imaš z njim? Če se ti bliža servis, se to zna zgodit, ker je olje izgubilo svojo viskoznost (skurjen). Zamenjaj olje v motorju, pa ne notri ulivat kakega Arala, poizkusi s kakšnim drugim npr. Shell-ovim. :wink:
Seveda, v kolikor so vse možne okvare izključene.
Lp.Vigi

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Golf 4, 1,6 16V

Napisal/-a Nu-NRG To jan 20, 2004 1:39 pm

VIGI je napisal/-a:
gajo je napisal/-a:Zanima me ali je to normalno, da takšen golf 99 letnik pije olje. Zadnjič sem moral ulit noter 2 litra olja! Zanima me vaše mnenje. Prosim za odgovore! LP

Živjo!

Kakšno olje pa imaš v motorju? Koliko prevoženih km imaš z njim? Če se ti bliža servis, se to zna zgodit, ker je olje izgubilo svojo viskoznost (skurjen). Zamenjaj olje v motorju, pa ne notri ulivat kakega Arala, poizkusi s kakšnim drugim npr. Shell-ovim. :wink:
Seveda, v kolikor so vse možne okvare izključene.
Lp.Vigi

Jaz uporabljam motul (zadnic sem dal 17k za 4L) in sem se na servisu odlocil da bom olje zacel menjavat na 10k KM ne vec na 15k KM. Olja mi je pozru mogoce par deci, ampak sem pa opazil, da pri 15k KM z malo tezjo nogo je olje ze fajn prekurjeno, in to se prekleto hudo pokaze zjutraj ko je avto mrzu in pa kolk hitr se ogreje! Potem ko je toplo je pa vseeno. Ceprav lepse tece ko je sveze olje ;) ..aja pa redno gledam nivo olja.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To jan 20, 2004 5:47 pm

Jaz uporabljam motul (zadnic sem dal 17k za 4L) in sem se na servisu odlocil da bom olje zacel menjavat na 10k KM ne vec na 15k KM. Olja mi je pozru mogoce par deci, ampak sem pa opazil, da pri 15k KM z malo tezjo nogo je olje ze fajn prekurjeno, in to se prekleto hudo pokaze zjutraj ko je avto mrzu in pa kolk hitr se ogreje! Potem ko je toplo je pa vseeno. Ceprav lepse tece ko je sveze olje ..aja pa redno gledam nivo olja.

Kaj ?????????????????

17 ksit za 4 litre olja. Fotr plačuje pa manj kot 1ksit na liter za Shell. Res da ga kup 200L v sodčku samo tut če bi ga kupu 4l nebi bil 17 ksit. Pa delamo za MB 200D servis na 25.000-30.000km pa olje prteče ven še kr soliden .Dolijemo ga pa vmes mogoče 0.5-1 litra.Narjenih ma 250.000km pa ga noben ne špara. saj veš da 1,5 tone težak avto z 55kw ne moreš šparat. Še posebej če si v takih hribih doma kot mi. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov