mazda-mx3 je napisal/-a:lih normalno ni ampak se dogaja, sodelavec ima octavio 2.0 bencinarja in mu tudi pije vec olja kot bencina......makyja malo povprasaj on je specijalist za VW grupo
sicer pa ti pise v knjigi navodil da se lahko poraba olja povzpne tudi do nevemkolko litrov.....so se zavarovali dečki hehehe
Nu-NRG je napisal/-a:mazda-mx3 je napisal/-a:lih normalno ni ampak se dogaja, sodelavec ima octavio 2.0 bencinarja in mu tudi pije vec olja kot bencina......makyja malo povprasaj on je specijalist za VW grupo
sicer pa ti pise v knjigi navodil da se lahko poraba olja povzpne tudi do nevemkolko litrov.....so se zavarovali dečki hehehe
Kar pomeni da je nekdo nekje neki slampasto delu, da napisejo da lahko par litrov olja pozre. Ponavadi v knjigah pise, da samo preverit nivo olja po rednih intervalih in po potrebi dolit. Pa ne vem kako lahko novejsa masina od moje pije olje medtem ko moja mogoce deci ali dva na 15k KM
gajo je napisal/-a:Zanima me ali je to normalno, da takšen golf 99 letnik pije olje. Zadnjič sem moral ulit noter 2 litra olja! Zanima me vaše mnenje. Prosim za odgovore! LP
VIGI je napisal/-a:gajo je napisal/-a:Zanima me ali je to normalno, da takšen golf 99 letnik pije olje. Zadnjič sem moral ulit noter 2 litra olja! Zanima me vaše mnenje. Prosim za odgovore! LP
Živjo!
Kakšno olje pa imaš v motorju? Koliko prevoženih km imaš z njim? Če se ti bliža servis, se to zna zgodit, ker je olje izgubilo svojo viskoznost (skurjen). Zamenjaj olje v motorju, pa ne notri ulivat kakega Arala, poizkusi s kakšnim drugim npr. Shell-ovim.![]()
Seveda, v kolikor so vse možne okvare izključene.
Lp.Vigi
Jaz uporabljam motul (zadnic sem dal 17k za 4L) in sem se na servisu odlocil da bom olje zacel menjavat na 10k KM ne vec na 15k KM. Olja mi je pozru mogoce par deci, ampak sem pa opazil, da pri 15k KM z malo tezjo nogo je olje ze fajn prekurjeno, in to se prekleto hudo pokaze zjutraj ko je avto mrzu in pa kolk hitr se ogreje! Potem ko je toplo je pa vseeno. Ceprav lepse tece ko je sveze olje ..aja pa redno gledam nivo olja.
Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov