Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
gorav
Nov uporabnik

Kraj: VELENJE

AVTO-ŠTOP

Napisal/-a gorav So sep 25, 2010 7:07 pm

Dober večer!

Danes smo imeli s prijatelji temo o štopanju. Nekoč je bilo tega veliko več, pa kakšne zanimive teme okrog tega. Sedaj ni več opaziti prostorov za štopanje, pa tudi štoparjev oziroma šopark ni več. Pa bi se včasih, zaradi družbe prav prileglo.

Zanimivo bi bilo slišati vaše mnenje, pa tudi kakšno zgodbico v povezavi s tem, ki ste jo doživeli.

lp

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 So sep 25, 2010 7:31 pm

Osebno štoparjem nikoli ne ustavljam, iz preprostega razloga; zaradi odgovornosti. Kaj če pride do nesreče..itd.

Moje mnenje.

Lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So sep 25, 2010 8:21 pm

mITJA122 je napisal/-a:Osebno štoparjem nikoli ne ustavljam, iz preprostega razloga; zaradi odgovornosti. Kaj če pride do nesreče..itd.

Moje mnenje.

Lp

Saj imaš zavarovane potnike v okviru avtomobilske odgovornosti, tako da se zaradi tega res po nepotrebnem bojiš. No, edino če se pijan voziš okoli ...
Zadnjič spremenil f.taunus, dne So sep 25, 2010 9:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So sep 25, 2010 8:43 pm

Pred leti sem pogosto ustavljal štoparjem in jih peljal, že zaradi tega, ker sem iz lastnih izkušenj vedel kako zoprno je, če si brez prevoza in ob cesti čakaš, da se te kdo usmili. Zadnje 2-3 leta pa vedno manj, saj štoparjev na "mojih" poteh praktično ni več. Mislim, da je dandanes tudi mladina bolj ali manj mobilna. Če že nima svojega avtomobila ga ima gotovo kakšen prijatelj. Pred 15mi leti in več pa marsikdo ni imel avtomobila, sploh pa ne mladi.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So sep 25, 2010 10:13 pm

Bi rekel, da ima predhodnik kar prav okrog prevoza. Tudi sam vidim zelo malo ali skoraj nič štoparjev na "mojih" poteh. Pa sem sam kar nekaj preštopal v srednji šoli. Potem sem tudi sam ustavljal štoparjem zaradi družbe in ker sem tudi sam bil štopar. Zanimive zgodbe slišiš ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So sep 25, 2010 10:29 pm

Pa tud napredni so bl ratal. Obstaja portal, kjer lahko oddas "sporocilo" kam gres, koliko prostih mest imas v avtu in podobno.
There is no time...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So sep 25, 2010 11:15 pm

sam ne ustavljam štoparjem iz razloga, ker nikdar ne veš koga dobiš polek sebe.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne sep 26, 2010 12:05 am

jaz nikol nisem ustavljal štoparjem vendar sem pa v mojem lajfu veliko preštopal
no in 1-kart sem štopal pri naših J sosedih in eden mi je ustavu in se spomnem,da mi je reku da je 1-krat ustavu enemu fantu in punci,ki sta pač bila par in da je šel na wc na črpalko in je pustu ključe v avtu in poleg tega še avtu užgan in seveda sta to onadva tudi izkoristla in samo gas....pride on iz wc-ja in avta ni več....hehe.....
pokliče policijo in mu reče policija,da kako je to možno da je tako zaupal štoperjem in pustu avtom užgan s ključi notri.... :roll:
no na koncu so policaji vendar našli njegou avto in ga je dobil nazaj sam očitno ga pa ta slaba izkušnja ni izučila in še vedno ustavlja štoparjem kot npr je meni....

Uporabniški avatar
gorav
Nov uporabnik

Kraj: VELENJE

Napisal/-a gorav Ne sep 26, 2010 4:14 am

Včasih sem rad ustavljal štoparjem predvsem študentom seveda obeh spolov. Prvič usluga njim, drugič usluga meni za zanimivo družbo.
Naprimer:
Se peljem proti Mariboru in ustavim študentki, ki štopa. Pogovor je bil prijeten in kot bi mignil sva bila v Mariboru. Se posloviva in sam odpeljem po svojih opravkih. Ko pridem domov opazim na zadnjem sedežu avtomobila peresnico. Seveda ni bila moja, ampak od štoparke. Vedel sem samo njeno ime, zato peresnice nisem mogel vrniti. Upal sem, da bo mogoče spet štopala, pa je ni bilo več. Minili sta cca 2 leti pri pospravljanju avta zopet opazim peresnico, hočem jo že odstraniti iz avta, pa opazim, da je znotraj peresnice napisano ime in telefonska številka. Takoj po telefonu pokličem, da se dogovorim za vračilo peresnice. Oglasi se študentka in pove, da ima že fanta, peresnico pa lahko vržem v smeti.
Nauk: Vedno dobro poglej pozabljene stvari v avtu, mogoče so puščene namerno!

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne sep 26, 2010 8:58 am

gorav je napisal/-a:Včasih sem rad ustavljal štoparjem predvsem študentom seveda obeh spolov. Prvič usluga njim, drugič usluga meni za zanimivo družbo.
Naprimer:
Se peljem proti Mariboru in ustavim študentki, ki štopa. Pogovor je bil prijeten in kot bi mignil sva bila v Mariboru. Se posloviva in sam odpeljem po svojih opravkih. Ko pridem domov opazim na zadnjem sedežu avtomobila peresnico. Seveda ni bila moja, ampak od štoparke. Vedel sem samo njeno ime, zato peresnice nisem mogel vrniti. Upal sem, da bo mogoče spet štopala, pa je ni bilo več. Minili sta cca 2 leti pri pospravljanju avta zopet opazim peresnico, hočem jo že odstraniti iz avta, pa opazim, da je znotraj peresnice napisano ime in telefonska številka. Takoj po telefonu pokličem, da se dogovorim za vračilo peresnice. Oglasi se študentka in pove, da ima že fanta, peresnico pa lahko vržem v smeti.
Nauk: Vedno dobro poglej pozabljene stvari v avtu, mogoče so puščene namerno!

hohjoj, dobra fora :D :D

No jaz ustavim samo, če človeka poznam, to pa je redko. Tudi sam sem le nekajkrat štopal, tako da se ne čutim, da sem svetu štoparjev kaj dolžan :). Pa tudi ni mi všeč, ko ne veš koga dobiš v vozilo. Izjemo naredim, če ima nekdo pokvarjen avto in rabi prevoz. Kakšnih posebnih prigod pa nimam

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: AVTO-ŠTOP

Napisal/-a MacTron Ne sep 26, 2010 10:37 am

@gorav: Podobna tema in v tem primeru je vseeno tudi, ce je tema iz l.2003 (ker je s taksno vsebino lahko vecna) se nadaljuje tu: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 48&start=0
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov