Debate, ki niso vezane na ostala področja...

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Avtošole-MB-izkušnje

Napisal/-a miha_racer Po sep 27, 2010 1:45 pm

Torej zanimajo me predvsem vaše izkušnje z avtošolami iz Maribora (predvsem center), kakšni so inštruktorji/inštruktorice in kako se vam zdi opcija, da narediš izpit pol leta pred 18.letom, po mojem veliko znanja izgubiš v tistem času, ali pač ne?

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Po sep 27, 2010 1:54 pm

Če se imaš tistega pol leta namen vozit v spremstvu staršev se zelo splača. Drugače pa ne ker boš po 18 letu spet moral odvozit kar nekaj ur da boš lahko šel na izpitno vožnjo.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po sep 27, 2010 1:56 pm

Verjetno bo debata pripeljala, do tega, da bo vsak svojega hvalil.
Poznam enega "stari mačkon" ti bo vse razložil kot je treba (ima izkušnje iz zadnjega kakor tudi iz sovoznikovega sedeža), če te zanima mi povej ti pošljem ZS, poveš ime od kod ti cifra in to je to.
Vprašanja? 8)

P.s
Sem se spomnil, da je tekla enkrat tekla debata okrog tega pred 18ko. Njemu misel ni bila všeč, saj kandidat osvoji napake staršev, kar pa ni najbolje ;)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To sep 28, 2010 10:29 am

Jah, stvar je taka, da lahko jaz s 17,5 leti začnem delat izpit, ki ga dvignem z 18.leti. Torej v recimo nekje 4 mesece ne bi NIČ vozil. Zato me zanima, koliko kaj človek v tem času izgubi znanja (teoretično in praktično)?? :?

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi To sep 28, 2010 10:44 am

Teorije ne moreš pisat preden nisi polnoletnen ali gre morda za izpitno uro? Ne vem točno ampak brez skrbi, ponavadi je to stvar dogovora in ure spelješ tako, da boš skozi cel čas nekaj malega vozil.

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ To sep 28, 2010 10:51 am

Ne moreš pisat ne teorije ne imeti izpitne ure dokler NE dopolniš 18 let :)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To sep 28, 2010 11:41 am

OK, ne vem od kod vam ti podatki, ampak tu piše popolnoma drugače
http://www.leze.si/avtosola/HTMLView.aspx?ModuleName=KakoDoIzpita
in tu
http://www.as-amtk.si/b-kategorija
;)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To sep 28, 2010 11:43 am

Mene samo zanima, kakšen ste imeli čisto na začetku občutek, če ne bi 4 mesece vozili in pa izkušnje z avtošolami v MB

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To sep 28, 2010 12:26 pm

Na začetku se zna zgoditi, da bi malo izgubil občutek za speljevanje, menjavanje in to. Ker nimaš še tistega pravega občutka, ki ga pač dobiš skozi kilometre.
Ampak po parih kilometrih se navadiš nazaj.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To sep 28, 2010 12:36 pm

2 meseca preden dopolniš 18 let, se pojdi prijavit na tečaj CPP. traja 14 dni ponavadi, redko manj. Če še nimaš tečaja prve pomoči še rabiš to prej. No in nato lepo vozi po 4 urce na teden. Na teorijo se prijavi na dan tvojega rojstnega dneva in če opraviš, te lahko inštruktor prijavi na izpitno vožnjo če je gužva lahko čakaš tut 3 tedne, ampak ponavadi je manj.. Drugač pa glede šole L&Z, je par kolegov delalo pri njemu in ni bilo problemov, 2 sta celo z manj kot 20 urami nardila..

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny To sep 28, 2010 12:54 pm

miha_racer je napisal/-a:OK, ne vem od kod vam ti podatki, ampak tu piše popolnoma drugače
http://www.leze.si/avtosola/HTMLView.aspx?ModuleName=KakoDoIzpita
in tu
http://www.as-amtk.si/b-kategorija
;)

Od kje nam to? Verjetno iz AŠ od takrat ko smo delali izpit .. Nevem od kje TEBI to, da lahko opraviš izpit pol leta pred polnoletnostjo in ga greš šele po r. dnevu dvignit ... na teh povezavah definitivno ne piše tega, ker to tudi ni res ...
Ti si verjetno ciljal na to:
- Z izobraževanjem v avtošoli lahko pričnete, če vam ne manjka več kot 6 mesecev do starosti predpisane za pridobitev pravice voziti motorno vozilo določene kategorije
In to:
- Pogoji za pristop k pridobitvi vozniškega dovoljenja
1. Minimalna starost 17,5 let

To ne pomeni, da lahko opraviš izpit pri 17 letih in pol, ampak da lahko takrat začneš, če ga imaš namen delat pol leta ... oz. lahko vse razen glavne teorije in glavne vožnje narediš tudi v teh dveh mesecih kot ti načrtuješ in to dvoje takoj po tem, ko dopolniš 18. let .... Ampak osebno ti ne priporočam imet toliko pavze vmes ..
Zakaj se ti pravzaprav tako mudi na hitro opravit izpit in potem čakat 4 mesece? Where's the point?
Raje tako kot so ti svetovali že moji predhodniki, začni malo kasneje, tik pred 18. letom ali pa delaj bolj počasi ...

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm To sep 28, 2010 1:09 pm

Ne vem zakaj bi kdo želel delat izpit pol leta prej in ga za 18 rojstni dan dvignit...kuj nekaj. Počakaj da dpolniš 18 let.

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To sep 28, 2010 1:57 pm

@Martiny-hm, mogoče je pa res tak

Jah, ta opcija naverjetneje ne bo prišla v poštev, ker ravno tista dva do tri mesece načrtujemo dopust(ja, za cele, do tri mesece), torej bom verjetno moral res delati izpit septembra (rojstni dan mam 20.8 )

PS: In pa nwm, zakaj se nekateri kar razburjate, če nekdo nekaj točno ne ve, saj zato pa je forum, da izmenjujemo mnenja :D

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny To sep 28, 2010 2:02 pm

Hmm ... no, moje izkušnje so, da ni dobro delat pavze vmes ... sploh ne predolge ... Mogoče naredi PP, zdravniški, CPP preden greš na dopust ... ko se vrneš pa začni takoj vozit ;)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To sep 28, 2010 2:03 pm

Martiny je napisal/-a:Hmm ... no, moje izkušnje so, da ni dobro delat pavze vmes ... sploh ne predolge ... Mogoče naredi PP, zdravniški, CPP preden greš na dopust ... ko se vrneš pa začni takoj vozit ;)

PP že mam, zdravniški ni slaba ideja, CPP pa tudi mogoče

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF To sep 28, 2010 4:50 pm

Jaz sem delal pri Fortuni in sem imel super inštruktorja res, če boš rabil kontaktne podatke mi piši na zs.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To sep 28, 2010 8:49 pm

CheFF je napisal/-a:Jaz sem delal pri Fortuni in sem imel super inštruktorja res, če boš rabil kontaktne podatke mi piši na zs.

Fortuna je majka. Koga si imel ? Denisa ? Darkota ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov