Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Re: Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a PoLOdivjan So dec 07, 2002 8:01 am

grehc pravi:
Ma groza ne koliko je težav z renaulti.je icer res, da jih je kar dost v sloveniji, res čestitam vsem lastnikom te francoske firme, da so priznali, kaj se jim dogaja z avtomobili, zdej me pa zanima, zakaj se o drugih znamkah nič ne sliši. recimo VW je dosti prisoten na našem trgu ali je VW tako kvalitetno narejen ali pa lastniki nočejo povedati, vsekakor pa mislim, da je pri VW in lahko rečem tudi za ford odnos do strank za nekaj razredov višji kot pi renaultu kot slišim, morte se pa zavedati, da so vsi serviserji zviti in ti bodo zamenjali in te recimo okoli prinesli če se le da neglede na znamko.

Jest mam vw in se mi je pred časom zgodilo da se je na minimumu začel zaganjat tje do 3000 obratov pa nazaj do 500 al pa še kej manj, nasednič je paenostavo crknu in ni hotel več vžgat...Ko sem poklical na servis kaj bi utegnilo bit so rekli naj pridem tja in da bojo pogledali...khm kako naj vžgem avto...na porivanje vsi vemo da ni zdravo, ampak vseeno peljem jest avto tja in avto ostane tam dobre tri dni, ok oni snamejo zaganjač in ga zamenjajo z novim, ne dela...probajo starega ( izven motorja )in glej ga vraga dela, zmontirajo not in ne dela...njim nič jasno meni še manj, pravijo da naj pustim avto tam in da me obvestijo...skočim v avto po stvari in kot je v navadi dam ključ v kljuavnico in preveč zavrtim in avto kihne, probam še enkrat in avto vžge...zmenil sem se da mi podaljšajo garancijo na vžig, kajti problem je bil in niso ga odpravli, vejo za njega in nič niso naredili avto je pa bil še v garanciji. od takrat nobenih problemov.
Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a misty So dec 07, 2002 12:58 pm

Strinjam se z grehc-om. Mislim, da ima Renault res slab odnos do strank (je pa vse odvisno od posameznih serviserjev).
Glede VW: sam vozim VW (polo) in sem tudi že imel nekaj težav z njim:
- crknla je kontakt ključavnica (postopoma - najprej je vžgal šele po nekaj poskusih, nato je ostal nem - štarter je delal, a ni blo kontakta). To se mi je zgodilo v petek zvečer (ni bil 13. ;)), v soboto takoj zjutraj sem klical mojga serviserja in že dopoldne isti dan je pršu do mene in zamenjal ključavnico. Računal ni nič, tud poti do mene ne.
To, da crkujejo kontakt ključavnice je drgač standardna napaka odkar je VW zamenjal dobavitelja le-teh. Prej niso crkvale (tko pogosto ;)).
- glasen menjalnik (polo 1.0): spet standardna napaka, s to razliko, da se te ne da popravt. (treba bi blo dvignt obrate za 50-100, pa bi nehau ropotat). Sej drugač ropota sam kadar je avto (menjalnik-olje v njem) mrzu, ampk hallo - avto je nov (zdej ne več) in tega nebi smelo bit spljoh. Drgač pa ko je mrzu ropota skor k dizel (al pa tko k da bi biu zjeban potisni ležaj na sklopki).

Matr sm se razpisu...

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So dec 07, 2002 5:58 pm

misty pravi:
Drgač pa ko je mrzu ropota skor k dizel (al pa tko k da bi biu zjeban potisni ležaj na sklopki).

Matr sm se razpisu...

ventili....

ko sem pred kratnik po ne vem kolikem casu vozil fotrovega twingota sem tud mislil, da je za ddizla menjal :D

se pa spomnim, da ni tako dolgo nazaj ko so mu ventile nastavljali...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip So dec 07, 2002 10:51 pm

Mislim,zalostno da je to temo administrator zacel.
Na kasnih drugih forumih postopek ravno ne poteka s taksnim zacetkom.
Da bi se samo pisalo

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Re: Re: Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a misty Ne dec 08, 2002 12:08 am

dobek pravi:
misty pravi:
Drgač pa ko je mrzu ropota skor k dizel (al pa tko k da bi biu zjeban potisni ležaj na sklopki).

Matr sm se razpisu...

ventili....

ko sem pred kratnik po ne vem kolikem casu vozil fotrovega twingota sem tud mislil, da je za ddizla menjal :D

se pa spomnim, da ni tako dolgo nazaj ko so mu ventile nastavljali...

Ma ne, ni to.
Sm biu pr serviserju. Mi je objasnu.
Stvar je v tem, da teji menjalniki (za 1.0 motorje) niso vredni pol k****. Iste težave ma lupo 1.0.
Na žalost. Če bi bli ventili, se jih da naštelat. Pr menjalniku pa :(...

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Napisal/-a Racing Ne dec 08, 2002 11:42 am

admin pravi:
Ok fantje, danes sem govoril s kolegico.... ima Cliota 1.2 16V Expression in se je pred nekaj dnevi z ocetom peljala v bolnico.
Po avtocesti je vozila 120km/h in naenkrat so na avtu zablokirale(!!!) zavore (sem jo vprasal - normalno se je peljala brez zaviranja), zaradi sil sta se obema v glavo sprozila oba airbaga in avto je odletel v zascitne ograje in se nekajkrat zavrtel... avto je totalka, k SREČI se njima ni zgodilo nic... poklicala sta 080 renault pomoc in kasneje so na servisu ugotovili, da je crknila elektronika (kot pri meni na ljubljanski obvoznici in Klemotu na morju) in ODTEKLO olje??? Za olje ji ni gorela nobena lucka, prav tako je bilo olje pred samo 2 dnevoma pred nesreco "strokovno zamenjano" na pooblascenem Renault servisu!

Zdej mi pa povejte, A JE TO NORMALNO??? V pondeljek peljem svojega zadnjega Renaulta vrjetn prodat (ceprav sedaj ze kar nekaj mesecev dela), ker mi varnost in reliability najbol pomen v lajfu... Aja, moj avto je pri testni voznji 2000km z obrati pod 4000 pokuril kar 0,5l sinteticnega olja Elf...

aja, Renault mi prav tako NOČE zamenjati racunalnika ceprav se mi ponoci sredi voznje ugasajo luci - obrazlozitev: moj avto ne spada v serijo v kateri naj bi bile te tezave.... po 7 mesecih je prav tako zacela kar fino ropotati njihova nova fancy plasticna armatura.... pa nekaj stopalka za plin spet zacela zajebavat danes...

Naj poudarim še, da moj namen pisanja ni diskreditiranje Renaulta in Revoza, ampak preprosto se ena "zanimiva" zgodba iz zivljenja nas, uporabnikov njihovih vozil. Namen foruma je zdruzitev teh uporabnikov (tudi tistih, ki (ŠE) nimajo takih težav z avtomobili) in da izveste tisto, kar bi bilo v drugih medijih mogoče celo cenzurirano...

Povejte se vi!

ma dj teli renoji, najvecji falus, ti kup ksnga puntota, k sicer negre tko dobr, ampak je saj stestiran auto, alpa ksnga pezojcka 206. sam z 1.6 16V je baje dost sranja...z digtango na glav, navem tko sm slisu
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Ne dec 08, 2002 2:56 pm

Armin pravi:
Da bi se samo pisalo

Armin, ima vasa druzina pri Renaultu popuste, imas doma njihov avtosalon ali pac delas za njih? Ves, tudi sam sem vozil Renaulte ze kar 7 let, pa nisem imel nobenih problemov (tudi z Cliotom narejenim v Franciji in pri nas kupljenim leta 1998). Ce bi samo jaz imel take probleme z njim, ne recem... sem lepo tiho in prodam avto, vendar pa imam trenutno ze cez 30 kolegov z enakimi težavami, v Sloveniji in tujini - pac, internet zblizuje in ne uposteva cenzure medijev! Vsi ti kolegi so prav tako ponosni lastniki in ljubitelji Renaulta kot sem tudi sam (se vedno, ceprav sem imel toliko tezav s tem zadnjim, ki sem ga kupil februarja 2002). Trudim se le, da bi priznali napake, jih na njihovih pooblascenih servisih uspesno odpravili, preden se zgodi ljudem kaj hujsega (npr. "nenadoma zavil v levo" po casopisih). Namrec raje ne pomisljam, da bi enkrat v petih primerih v tem letu, odkar imam novega Cliota, mi avto crknil ravno ob prehitevanju tovornjaka ali bolj hitro speljanem ovinku...

Napake, ki mi jih se niso odpravili, ceprav je leto in garancija ze skoraj mimo:
- dolge luci se mi se vedno ugasajo ob uporabi brisalcev
- obrati pri vzigu poskakujejo (tudi potem, če avto prizgem potem, ko se racunalnik je ze inicializiral)
- ena cevka za brizganje vode na vetrobransko steklo ne dela
- volan poka in po daljši vožnji tudi škriplje
- dva polomljena plastična dela, ki so jih polomili na vseh dosedanjih servisih (4 servisi, vsak drugega obtozuje, noben ne zamenja)
pa še kaj bi se našlo...

[Sporočilo uredil/a admin na dan 08.12.2002 ob 22:27 GMT]
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
SOT
Nov uporabnik

Napisal/-a SOT Ne dec 08, 2002 6:17 pm

Ja za božjo voljo kva pa se prtožuješ čes ga pa kupu leta 199!!!

ŠE DOBR DA SPLOH DELA!!!

ahehehe ;)

[Sporočilo uredil/a SOT na dan 08.12.2002 ob 18:17 GMT]

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Ne dec 08, 2002 11:28 pm

SOT pravi:
Ja za božjo voljo kva pa se prtožuješ čes ga pa kupu leta 199!!!
ŠE DOBR DA SPLOH DELA!!!
ahehehe ;)
[Sporočilo uredil/a SOT na dan 08.12.2002 ob 18:17 GMT]

Ok fixed =) tnx
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Re: Re: Re: Renault Clio 2002 nesreca...

Napisal/-a Chip Sr dec 11, 2002 12:40 am

admin pravi:
Armin pravi:
Da bi se samo pisalo

Armin, ima vasa druzina pri Renaultu popuste, imas doma njihov avtosalon ali pac delas za njih? Ves, tudi sam sem vozil Renaulte ze kar 7 let, pa nisem imel nobenih problemov (tudi z Cliotom narejenim v Franciji in pri nas kupljenim leta 1998). Ce bi samo jaz imel take probleme z njim, ne recem... sem lepo tiho in prodam avto, vendar pa imam trenutno ze cez 30 kolegov z enakimi težavami, v Sloveniji in tujini - pac, internet zblizuje in ne uposteva cenzure medijev! Vsi ti kolegi so prav tako ponosni lastniki in ljubitelji Renaulta kot sem tudi sam (se vedno, ceprav sem imel toliko tezav s tem zadnjim, ki sem ga kupil februarja 2002). Trudim se le, da bi priznali napake, jih na njihovih pooblascenih servisih uspesno odpravili, preden se zgodi ljudem kaj hujsega (npr. "nenadoma zavil v levo" po casopisih). Namrec raje ne pomisljam, da bi enkrat v petih primerih v tem letu, odkar imam novega Cliota, mi avto crknil ravno ob prehitevanju tovornjaka ali bolj hitro speljanem ovinku...

Napake, ki mi jih se niso odpravili, ceprav je leto in garancija ze skoraj mimo:
- dolge luci se mi se vedno ugasajo ob uporabi brisalcev
- obrati pri vzigu poskakujejo (tudi potem, če avto prizgem potem, ko se racunalnik je ze inicializiral)
- ena cevka za brizganje vode na vetrobransko steklo ne dela
- volan poka in po daljši vožnji tudi škriplje
- dva polomljena plastična dela, ki so jih polomili na vseh dosedanjih servisih (4 servisi, vsak drugega obtozuje, noben ne zamenja)
pa še kaj bi se našlo...

[Sporočilo uredil/a admin na dan 08.12.2002 ob 22:27 GMT]

Nimamo nobenega popusta in nimamo servisa in ne delam v Renault servisu.Hotel sem samo povedati,da se stvari ne da tako posplosevati.
Mogoce imas take iskusnje samo nisem se slisal da se ljudje tako mnozicno pritozujejo preko nocih Cliotov kot ti oz.bralci.Res je,da je slabost Cliotov(oz vseh Renaultov) razni plasticni deli na avtu in izven,prav tako plocevina,vendar strogo verjamem da so motorji enih najboljsih.Kot sem rekel imam na svojem ze 125k, ravnno vceraj sem naredil 900km naenkrat pa nic narobe.Tudi do sedaj ne.Hvala bogu.Drugace se ne bi upal na tako dolge fure,najdaljse so bile tudi do Pariza itd.Res je da imam se starejsega Clia, ki nimajo toliko elektronike v sebi( motorna kontrola,ABS,air bagi itd)zato je moznost odpovedovanja toliko manjsa.Zato kaksne take napake pripisujem elektroniki,s katero tudi delam vsakdan(mikrokontrolerji) in lahko recem,da te zadeve kljub dobremu(odlicnemu) progremiranju nikoli ne delajo 100%,saj je veliko odvisno od okolja v katerem so.Na sreco imam zelo dobro usposobljenega serviserja(rednega)kateri mi avto redno servisira.Samo dobro vem,da so se pri zanancih in drugih pri drugih znamkah pojavile tudi take napake kot navajate.Zato stvari nebi posploseval.Treba pa je racunati na to,da so Clii najbolj prodajani avtomobili v SLO in je odstotek napak toliko vecji oz,mnozecnijsi(ce so res).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov