Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Če sep 30, 2010 1:57 pm

Najprej hvala za vso pomoč in linke, so fajn poučni. Najbolj me je zanimalo iz varnostnega vidika, da vse optimalno deluje v primeru trka.
Nekako sem mislil, da delam narobe, če imam sedež v bolj zravnani poziciji (no po nekaterih komentarjih je to potemtakem narobe :lol: ) .

Lp
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 30, 2010 1:59 pm

Martiny je napisal/-a:in potem se meni vsi smejijo, ker si dam sedež tolko naprej .. jah, sem pač majhna in je to edina opcija, da lahko lepo (s celim stopalom) pritiskam na stopalke (in ne da jih išeč tam nekje s konicami prstov), pa da z rokami dosežem volan ... samo kaj ko eni 'frajerčki' tega ne štekajo - "haha, imaš sedež naštimam kot kakšna stara mamica" .. :roll:

Ignoriraj jih, itak niso frajerčki ampak opičnjaki.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Če sep 30, 2010 2:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če sep 30, 2010 2:07 pm

Ma mislim, s čim se ukvarjajo......

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 Če sep 30, 2010 2:17 pm

v takšnega frajerja sem se jaz zaletel!majster u mercedez terencu leži ko krava in me izsili in kar obrača sredi ceste!pri šestdeset na uro na mokri cest nimaš kaj naredit kot da se mu odbiješ zadnji odbijač!ker mam avto visok 110 cm me seveda ni vidu,potem pa še kupona ni hotel dat,pa da bomo merili zavorno razdaljo a na semaforju ma znak prepovedano obračanje!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 30, 2010 5:15 pm

ban je napisal/-a:Poglejte si kakšno sliko kako sedijo vozniki raly avtomobilov, oni imajo najbolj pravilno lego.

Tko ne moreš, ker mora biti med volanom in voznikom še kej placa za morebitno sprožen airbag ob nesreči. Rally vozniki jih ravno zarad tega nimajo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 30, 2010 5:33 pm

sam osebno imam sedež nastavljen tako, da se najboljše počutim in pridem lepo sproščeno iz točke a do točke b, torej pač honda style. če bo dovolj silovit trk bom bil jaz enako hin kot nekdo drug ki je sedel tako,kot bi naj bilo pravilno.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 30, 2010 6:18 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sam osebno imam sedež nastavljen tako, da se najboljše počutim in pridem lepo sproščeno iz točke a do točke b, torej pač honda style. če bo dovolj silovit trk bom bil jaz enako hin kot nekdo drug ki je sedel tako,kot bi naj bilo pravilno.

Sej ravno to je bistvo, da se sile drugace prenasajo ce "lezis" ali pa sedis. Da ne omenjam preglednosti in pa seveda reakcij na volanu. Motaj z iztegnjenimi ali pa s skrcenimi rokami pa bos videl.

Sicer pa pravilen polozaj si nastavis, 2 dni te moti, ta tretji dan ga ne bi nikoli več zamenjal za "lezecega"...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 30, 2010 7:32 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:sam osebno imam sedež nastavljen tako, da se najboljše počutim in pridem lepo sproščeno iz točke a do točke b, torej pač honda style. če bo dovolj silovit trk bom bil jaz enako hin kot nekdo drug ki je sedel tako,kot bi naj bilo pravilno.

To da bosta isto hin niti slučajno ne drži. Nekaj let nazaj sem bral ravno en raziskavo kjer so ugotavljali kakšna je razlika če sediš na pol ležeče in kakšna če sediš pravilno. Pri trku v pol ležečem položaju so poškodbe hrba in vratu precej precej bolj verjetne, poškodbe teh dveh delov telesa pa veš kam vodijo.

Ni brezveze da imajo že nekateri novejši avti sistem, ki v primeru trka postavi sedež v optimalno oz. najbolj varno pozicijo, da se preprečijo hujše poškodbe hrbta in vratu.

Predstavljaj si tudi kaj se zgodi v primeru trka če imaš izravnano roko, in kaj če je ta pokrčena.

Res ti svetujem, da se zaradi samega sebe prisiliš in navadiš vozit v pravilni poziciji, ker ti bo enega dneva ko se boš mogoče zaradi tega vozil okrog z vozičkom še kako žal.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 So okt 02, 2010 6:08 pm

To je logično da če skoraj ležiš v primeru trka kar zlezeš po pas .

Jaz sem tudi na začetku imel honda style položaj(pač vozim hondo), ampak sem se nekako prsilu da sedim bolj blizu volana in predvsem dosti bolj pokončno.

Kot prvi imaš več občutka če pravilno sediš, tudi zato sem si prestavu zic, ker kadar koli sem šel se zabavat čez ovinke nekako nisem imle tapravega občutka za vožnjo.
Kot drugo si veliko manj utrujen, sploh roke te manj bolijo če jih ne rabiš imet stegnjene do volana ampak lepo sproščene, pokrčene.
In kot tretje, za moje pojme izgledaš debilno če ležiš v avtu, res da ne rabiš viset na volanu in se z nosom dotikat šipe....

Se splača probat naštimat zic bolj pokončno in naprej, ko se 1x navadiš ni šans da bi šel nazaj na leže.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne okt 03, 2010 9:59 am

Martiny je napisal/-a:^^ pa obvezno eno roko samo prislonjeno! na volan, drugo pa ven skozi okno ..

in potem se meni vsi smejijo, ker si dam sedež tolko naprej .. jah, sem pač majhna in je to edina opcija, da lahko lepo (s celim stopalom) pritiskam na stopalke (in ne da jih išeč tam nekje s konicami prstov), pa da z rokami dosežem volan ... samo kaj ko eni 'frajerčki' tega ne štekajo - "haha, imaš sedež naštimam kot kakšna stara mamica" .. :roll:

Smejejo se ker sami ne znajo pravilno sedet :)

Čeprav, ko tko kdaj pogledam kakšne stare mamice res pretiravajo, namesto pravilno naslonjene glave na sedež, so za 30 stopinj pomaknjene naprej 10cm od šipe.

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Ne okt 03, 2010 1:56 pm

Kalos je napisal/-a:
Martiny je napisal/-a:^^ pa obvezno eno roko samo prislonjeno! na volan, drugo pa ven skozi okno ..

in potem se meni vsi smejijo, ker si dam sedež tolko naprej .. jah, sem pač majhna in je to edina opcija, da lahko lepo (s celim stopalom) pritiskam na stopalke (in ne da jih išeč tam nekje s konicami prstov), pa da z rokami dosežem volan ... samo kaj ko eni 'frajerčki' tega ne štekajo - "haha, imaš sedež naštimam kot kakšna stara mamica" .. :roll:

Smejejo se ker sami ne znajo pravilno sedet :)

Čeprav, ko tko kdaj pogledam kakšne stare mamice res pretiravajo, namesto pravilno naslonjene glave na sedež, so za 30 stopinj pomaknjene naprej 10cm od šipe.

Sej lih zato je totalno neumna primerjava - da moj položaj sedenja (za katerega se trudim da je čimbolj pravilen) primerjajo s položajem sedenja starih mamic, ki pretiravajo v drugo skrajnost (so skoraj prilepljene s telesom na volan in z nosom na šipo) :D
Don't drive faster than your guardian angel can fly.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov