Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 13, 2010 6:35 am

V soboto sem v Avstriji gledal boxe za pse. Za 2 srednje velika psa pride dvojni box 349 evrov, za velike pse pa 549 (dvojni box - dvoja vrata in pregrada na sredini.) Cena za enojni box je 199 evrov za srednje pse in 400 evrov za velike pse.

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Po sep 27, 2010 1:21 pm

pinny je napisal/-a:me pa res zanima kako nekteri prpasajo psa z pasom :)

tako nekako .. s posebnimi varnostnimi pasovi, ki so narejeni prav za pse ;)
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po sep 27, 2010 3:02 pm

lepo se je čičnil na sedež :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 27, 2010 3:03 pm

jay je napisal/-a:lepo se je čičnil na sedež :lol:

x2

čudovito
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez Po okt 11, 2010 9:03 am

Jao jao.

Če imaš velikega psa in ga imaš namen vozit okoli si pač vzameš v zakup in kupiš enoprostorca oz karavana. Oz, če imaš manjšega psa ga pač daš na zadnji sedež.

Npr jaz imam nemško dogo, ki vaga 60kg in imava pač oba z punco avte z prtljažnikom.

Pač večkrat obiščeš pralnico in to je to.

Npr. jaz vozim Range rover sport z bež napa usnjem punca pa bmw 3 isto z bež usnjem.
V prtljažniku imam cerado in to je to. Pač enkrat na teden k španu in ni nikjer niti dlak niti sline niti ne smrdi. Je pa seveda treba tudi psa vsaketoliko oprati.

Je pa res, da je precej več svinjarije z manjšim psom po sedežih, kot z velikim v prtljažniku.

Pač vsak po svoje
Priponke
5375_1172097735674_1024941163_30543357_2611692_n.jpg
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po okt 11, 2010 5:58 pm

za svojo izjavo sem dobil "opozorilo"

ampak če malo pomislite, imam kar prav.

kaj ljudi žene da imajo ljubljenčke ?

ne glede na to kako dobro skrbite za njih, to njim še vedno ni naravno okolje.
govorimo o psih, psi imajo nagone. nekatere pasme tudi napadalne nagone in tako dalje

po drugi strani je res da starejšim ljudem hišni ljubljenček koristi. ampak ali je to "naravno" tudi za žival ?

nisem zadovoljen da tako kritizirate moj način razmišljanja

in še enkrat: pustimo živali naj živijo v svojem okolju. ni vredu če jih zasužnjimo, dresiramo za SVOJE interese...

mnogo je primerov ko živali vrnejo udarec...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po okt 11, 2010 7:23 pm

a4 je napisal/-a:za svojo izjavo sem dobil "opozorilo"

govorimo o psih, psi imajo nagone. nekatere pasme tudi napadalne nagone in tako dalje

po drugi strani je res da starejšim ljudem hišni ljubljenček koristi. ampak ali je to "naravno" tudi za žival ?

in še enkrat: pustimo živali naj živijo v svojem okolju. ni vredu če jih zasužnjimo, dresiramo za SVOJE interese...

Ti imaš problem z ločevanjem med domačimi in divjimi živalimi. Kaj je npr. naravni habitat čivave? :roll: Raznih tigrov, medvedov ipd nihče pri zdravi pameti noče vzeti iz njihovega naravnega habitata.. Res krivično, da si fasal karton zaradi tega, ker po mojem mnenju si bolj zaslužiš znak za zmanjšano kredibilnost.. ;) pa brez zamere
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a hanah Sr okt 27, 2010 10:04 pm

če prav razumem, večji problem predstavlja prostor, kot pa umazan avto. Imam dogodlakega bernardinca, vozim ga v prtljažniku. Uleže se in zaspi. Nobenih problemov. Na vašem mestu, bi nabavila majhno prikolico in vanjo dala invalidski voziček od mame, kuža ba bi se peljal v avtu. ;)

maliBobi
Novinec

Re: Vožnja psa z avtom

Napisal/-a maliBobi Če okt 28, 2010 7:04 am

sim je napisal/-a:
norc89 je napisal/-a:Moj oče ima željo vozit našega psa z avtom. Ampak ker ima vw tiguana starega eno leto se mu zdi škoda vozit psa v avtu. Imamo bernardinca težek je cca 75-80kg, dlake mu letijo na vse strani še hujše je z slino.

In je danes dobil eno idejo. Zdaj pa naju zanima če to obstaja.
Vsi vemo da se dajo dobit nosilci za vožnjo peciklov, ki se namontirajo na vležno kljuko. Mojega očeta pa zanima če se da kje dobit, neke vrste škatla ki bi se enako lahko zmontirala na avto kot ta nosilec za bicikle.

Nisem vedel v keri del foruma bi dal, tak da se opravičujem če nisem dal v pravo temo.

Zadeva obstaja. Videl na lastne oci v Grciji in v Italiji. zadeva pa je izgledala priblizno takole. V Sloveniji pa zal tega se nisem zasledil.

A to je živi park senzor? Ko zacvili je dovolj? :lol:
Slike so z neta.
Priponke
tajsa-do-treh-let-071.jpg
Takega uporabljam sam, v avtu ni ene samcate dlake dokaj trpežna stvar in psa ne premetava. Cena cca 100€
box-3d.jpg
Ta je dosti boljši od tistega prej. Sicer malo bolj "neroden" za v in ven ampak prava profi zadeva. Cena cca 500-600€ morda več ali manj odvisno kje ga dobite

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če okt 28, 2010 8:02 am

a4 je napisal/-a:za svojo izjavo sem dobil "opozorilo"

Mene pa neznansko zanima kje je naravno okolje pudla? In kaj bo v tem okolju jedel? Daj argumentiraj.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če okt 28, 2010 9:21 am

a4 je napisal/-a:kaj ljudi žene da imajo ljubljenčke ?

Morda v pomoč za lažje razumevanje (izsek iz prispevka najdenega na internetu), ker ti določena pojmovanja niso najbolj jasna (glede na to, da smo na avtomobilističnem forumu, bi najbrž za ohranitev Narave morali začeti pešačiti :?: ):

"Odnos med človekom in psom
Ko so se ljudje zaceli za stalno naseljevati, jim je volk sledil in postopoma začel spreminjati
svoj način življenja. S tem je ustvaril okoliščine za načrtno vzrejo, ta pa je pozneje izoblikovala
domačega – današnjega psa (Fogle, Enciklopedija psov, 1997). Na razvoj prednikov psa so vplivale spremembe
podnebja in bivalno okolje. Zapisi o psih obstajajo v številnih verstvih in ljudskem izročilu,
»njihovo upodabljanje v zgodnji umetnosti pa odslikuje vlogo, ki so jo imeli v življenju ljudi«
(Fogle, 1997: 17). Prvi udomačeni psi so pomagali človeku, da je sploh preživel. Kot
mrhovinar šotorišč je čistil okolje, kjer je živel človek, hkrati pa je dobil potrebno hrano za
preživetje. Z okrepitvijo lajanja se je njegova vloga čuvaja še povečala, še zlasti ob razvoju
živinoreje, saj je učinkovito pomagal pri obrambi domačih živali pred plenilci. Ker je po naravi
krdelni lovec je rad sodeloval tudi pri lovu z ljudmi, kjer je z vidom, vohom in predvsem
zobovjem pomagal pri iskanju, zasledovanju in ulovu plena (Fogle, 1997). Antropologi pa so
tudi dokazali, da smo ljudje na splošno nagnjeni k temu, da radi hranimo mlade in kosmate
živali ter za njih skrbimo. Na takšen odnos se psi zelo dobro odzivajo, zato tudi ni presenetljivo,
da so (šele) v 20. stoletju prevzeli najpomembnejšo nalogo povezano s človekom – vlogo
spremljevalca. Sicer pa so v današnjem času psi »vpleteni« v naše vsakdanje življenjske
dejavnosti, enim za preživetje, drugim za šport, tretjim za zabavo, četrtim za prijateljevanje,
petim za delo in še bi lahko naštevali, saj se odnos do psov razlikuje glede na dele sveta
(Marinšek, 2007). Zato ni presenetljivo, da pes velja za najstarejšega človekovega prijatelja in
pomočnika (Vidic, 1999).
"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov