Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Snežne verige-plastične

Napisal/-a Cash Po nov 29, 2010 8:33 pm

Pozdravljeni

Zanima me, kje bi se dalo dobiti plastične snežne verige za dimenzije 165/65-R14 ?
Sem pa iz Notranjske...

Hvala

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Re: Snežne verige-plastične

Napisal/-a Cash To nov 30, 2010 7:08 pm

Evo,da sporočim....teh verig se ne da več dobiti, ker je šla firma v stečaj...izdelovala pa jih je slovenska firma Praktis v Lescah....Sem jih pa dobil nove, nerabljene od enga gospoda preko Bolhe za borih 10€ :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Sr dec 01, 2010 7:58 am

kako se to kaj obnese? tudi sam bi si to kupil da pridem malo lažje v hrib ker je pri nas slabo spucano.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr dec 01, 2010 8:05 am

sicer se ne gre za avto, a nekaj takega imava z očetom namontirano na traktorsko kosilnico pozimi, da se lahko sploh kam pride med pluženjem :D
pred tem sva imela zadaj naloženih enih 30kg "uteži" pa sva imela probleme, od kar pa imava te verige, pa se da poriniti karkoli :) ( dobro no, ko imaš pred sabo kup mokrega snega visok dobrega pol metra, pred tem kupom pa 20cm visoko plast snega, potem se ustavi oops :D )

dobro je to, da imaš notri v tej plastični plasti nete, ki služijo kot ene vrste žebljički ( meni je uspelo s kosilnico "prekopati" 5cm debelo zvoženo plast snega)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 01, 2010 9:36 pm

-Nevermind, ja ta druge imam-zelene, ki pa so v bistvu iste kot Snowcat....
-Madpanter, danes sem jih imel cel dan gor, ril po snegu in se je super obneslo. Sicer ne vem, kako bi se obnesel avto v primerjavi samo z gumami, ma dobro...je šlo. Mi je pa ob koncu "testiranja" na enem klančku, ko sem speljal, zavihalo rob te gume. oz, spodvihalo tam, kjer se stikata oba konca, tako, da je začelo ropotat...no, sem ustavil, sprostil par členov pri strani tako da sem odstranil del črne gumice in del ta glavne bele, poravnal "verige" in znova napel une stranske varovalne gume, ter nato šel na pumpo napumpat gume na 2.4 bara, ker so bile morda premalo napolnjene, pa je bilo ohlapno. Ko jih bom odstranil, bom gume ponovno spustil na 2.1 bara... Mi je pa čudno, katero stran je zavihalo in sicer, mi je to naredilo, ko sem malo zakopal v hrib (sem sicer danes že večkrat, pa se ni nič zgodilo, pa vendarle...) Če stojimo ob prvem levem kolesu in navidezno držimo eno stran obroča v levi roki, drugo stran v desni in ko se skupaj objameta na gumi, mi je zavihalo levo stran, kar je nekako nelogično, saj ko zakoplješ, bi moralo spodviti desno stran, če gledamo, da je stičišče na vrhu gume? Se strinjate? No, upam, da bo sedaj bolje, ko sem napumpal gume...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov