tevž37 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala za vse odgovore, ki ste jih pisali, Očitno imamo različni ljudje različne izkušnje in zato tudi različne domneve. Verjemite, da je bilo res čudno,da natočim 54.5 litra v avto z 48 litrskim rezervoarjem. Nisem pa tankal s škljocanjem, vstavil sem pipo v in čakal da avtomatsko zapre dotok goriva ob polnem rezervoarju. Kot vedno.
Stvar mi postaja jasna.Očitno je res nekako stekalo gorivo ob notranji steni nalivne cevi do raztezne posode, ki je očitno zelo velika. Včeraj sem natočil 17 litrov ob prevoženih 420 kilometrih. Točil sem spet tako kot ponavadi.
Dvmom je tako odpravljen, če se je kdo počutil napadenega, se opravičujem.
Lep pozdrav!
tevž37 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala za vse odgovore, ki ste jih pisali, Očitno imamo različni ljudje različne izkušnje in zato tudi različne domneve. Verjemite, da je bilo res čudno,da natočim 54.5 litra v avto z 48 litrskim rezervoarjem. Nisem pa tankal s škljocanjem, vstavil sem pipo v in čakal da avtomatsko zapre dotok goriva ob polnem rezervoarju. Kot vedno.
Stvar mi postaja jasna.Očitno je res nekako stekalo gorivo ob notranji steni nalivne cevi do raztezne posode, ki je očitno zelo velika. Včeraj sem natočil 17 litrov ob prevoženih 420 kilometrih. Točil sem spet tako kot ponavadi.
Dvmom je tako odpravljen, če se je kdo počutil napadenega, se opravičujem.
Lep pozdrav!
lizard je napisal/-a:Seveda vpliva temperatura na gostoto bencina (kot vpliva tudi na vse ostale snovi), približno 1% razlike je na 15 °C če se prav spomnim. Se pravi da ima pri nižjih temperaturah 1 L bencina večjo maso kot pri višjih oz. 1 kg bencina ima pri nižji temeraturi manjši volumen.
Energetik81 je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Seveda vpliva temperatura na gostoto bencina (kot vpliva tudi na vse ostale snovi), približno 1% razlike je na 15 °C če se prav spomnim. Se pravi da ima pri nižjih temperaturah 1 L bencina večjo maso kot pri višjih oz. 1 kg bencina ima pri nižji temeraturi manjši volumen.
Ja ampak smo že nekaj časa nazaj pogruntali, da se bencin pri pretakanju v avto ne ogreje praktično nič, temperatura v podzemnih rezervoarjih je pa bolj ali manj stalna (vsekakor ni razlike -10° do +40°, mogoče nekih 5° razlike med poletjem in zimo). Zato bi moralo biti tudi tankanje pozimi/poleti približno enako.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov