Sem s sprejem za odmrzovanje (Sonaxal kaj je že) šipe našpricu pa mi je še sprej takoj zmrznu

Pol nam je pa še vodovod freeznu

LP
Vince
Vince je napisal/-a:Mene pa v bistvu zanima to pri kolk minusa nafta ponavad zamrzne?
SAFRANE je napisal/-a:TEGA ni več da bi lahko nafta zamrznla v novih generacijah dieselskih-motorjev.
imajo kestle in cevi iz posebne membrane ki se še bolj močno skup stisne ko je mraz in se ti res ni kej treba bati. Tko da to kar se je tale vš poslovni partner bal, se je čisto zastonj bal.
Njoko je napisal/-a:SAFRANE je napisal/-a:TEGA ni več da bi lahko nafta zamrznla v novih generacijah dieselskih-motorjev.
imajo kestle in cevi iz posebne membrane ki se še bolj močno skup stisne ko je mraz in se ti res ni kej treba bati. Tko da to kar se je tale vš poslovni partner bal, se je čisto zastonj bal.
To pa ni res.
Pri določeni temperaturi se iz dizelskega goriva začne izločati parafin, ki zablokira filter goriva, vbrizgovalne šobe in še marsikaj. Pri kurilcu se to začne dogajati že pri -2, pri dizelskemu gorivu na slovenskih bencinskih črpalkah pa pri -15. Edinole Agip jamči za svoje dizelsko gorivo do temperature -22. Na vsaki bencinski črpalki prodajajo dodatke, ki še dodatno znižujejo točko izločanja parafina iz dizelskega goriva. Pri starih dizelaših pa pomaga tudi dodajanje bencina ali petroleja v dizelsko gorivo. Za moderne turbodizelaše se slednje odsvetuje.
Cevi, filtri in membrane iz nevem kakih materijalov, magari iz zlata ali pa čistih diamantov prav nič ne pomagajo, razen če niso ogrevani.
L.p.
Njoko
X-Hair je napisal/-a:Se malo pa bo ze na POP TV. " Se vceraj ljudje znoreli za dekami kot v vojni za slovenijo. Danes ponovna katastrofa, namrec po trgovinah zmanjkuje mleka za soncenje. Ljubljanski kotlini grozi kozni rak"
maky je napisal/-a: na pumpi prodajajo ene 4 različne aditive ki se dodajajo dizelašom... ti preprečujejo zmrzal nafte do najmanj -40 stopinj!!
ule je napisal/-a:Vince: avto pust zunaj čez noč pri -30, potem pa probaj. Sej vžgal ti verjetno bo samo z mukami.
Vince je napisal/-a:
Pri -25 je štartal ko šus![]()
LP
Vince
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov