joztom je napisal/-a:
ne pa pri 10.000km. Vsekakor je potrebno razčistiti tudi namen
moj-avto je napisal/-a:Olje je ključnega pomena za avto, prav tako njegova pravočasna menjava.
Spominjam se še mojega Yugota 45, v katerega sem dajal Castrol, redno menjal, pa je mašina zdržala do 200000 km brez generalne.
Na Škodi redno skrbim, da je olje pravočasno menjano. Na začetku je bil avto deležen Aral olja, sedaj pa že en čas dajam Shell.
Olje je zelo važna stvar.
Lini je napisal/-a:Večkrat zasledim na spletu da so nekateri ljudje zadovoljni z oljem. Nekako me zanima kaj to pomeni da je nekdo zadovoljen. A je to samo to da ni porabe olja ali je to v zvezi z mazalnimi sposobnostmi...?
joztom je napisal/-a:Jaz osebno kvaliteto olja merim s specifičnim glasom iz motorja. Mrzel ne sme niti malo poregljati in vroč ne sme dajati občutka razklofanosti, vodenosti, trganja filma in glasnejšega motorja. Ampak treba je poslušati in poznati svoj motor in imeti rad tehniko..
ales66 je napisal/-a:@joztom,
če se olje menja 1x letno zradi premalo prevoženih km, a je bolje narediti menjavo pred zimo ali spomladi? Po moje je bolje pred zimo, ker je sveže olje boljše za hladne zagone.
LP
sašo5 je napisal/-a: in natočit ga toliko, da bo malo nad polovico šipke.............poleti pa obvezno na max.
imilet1 je napisal/-a:Ima kdo izkušnje z naknadno vgrajenim merilcem pritiska olja?
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov