Pero je napisal/-a:
Kave smo imeli vedno 3-4 kg doma. Ko je kdo prišel na obisk je vedno nosil kavo, isto smo mi naprej.
Za banane mi je bilo vse eno
Prvi avtoradijo: Audioline kupljen pri nas uradno. Moj hišni radijo : Marantz, kupljen pri nas uradno, bil naročen na tuje revije, prav tako sem po pošti dobival rezervne dele za motorje in avte. Švercal - nikoli!
Par-nepar in bone sem preživel brez večjih problemov!
Pri nas doma pa ni bilo tako rožnato. Res je, da je bilo možno nekaj uvožene tehnike in igrač (Lego npr.) kupiti tu pri nas, ampak samo v konsignacijskih trgovinah, ker uvoza za te stvari ni bilo! Blago v teh trgovinah pa si moral plačati s tujo valuto, za dinarje se ni NIČ dobilo! Tujo valuto pa navaden državljani ni imel kje dobiti, razen tisti, ki so delali v tujini. In zato smo imeli doma Iskrin TV in radio. Ne vem zakaj tako olepšuješ vsako stvar iz juge. Sicer je bil meni iskrin TV čisto v redu, najbolj sem pogrešal pa prav BANANE

.
Bolj, kot to kaj je bilo včasih v Jugi me pa jezi folk danes, ki imajo resnično polno rit vsega pa stalno jamrajo kako jim je težko pa je vse drago, nimajo denarja...in, da v jugi so imeli pa vse. Danes ima vsak veliko več materijalnih dobrin, kot smo jih imeli v Jugi. Problem je samo v tem, ker ne morejo imeti VSEGA kar lahko danes dobiš v trgovinah in so zaradi tega zafrustrirani.