Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po apr 12, 2010 4:16 pm

jack86 je napisal/-a:Pred kratkim sem bil v Avstraliji, kjer sem naredu po cestah 10.000km. Če je 110km/h omejitev, pol se vozi 110km/h in niti 1% ne več! Edino kakšen roadtrain leti 120km/h ker ima napravce za radar zaznat.

Znake imajo zato da se jih strogo upošteva. Imajo 20mio prebivalcev, na cestah jih letno umre 200 ljudi, kar je več ko 10x manj kot pri nas.

................

Tudi v Evropi se v civiliziranjih državah držijo omejitev. Na Švedskem je tudi 110 na avtocestah, pa komaj kdaj koga vidiš da vozi (divja :) ) 112-115.

Tudi po Avstriji, Italiji, Nemčiji se večinoma držijo omejitev, da bi pa kdo prehiteval po desni sem pa videl samo v Sloveniji. Pa imam že veliko let izpit in veliko km po tujini.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po apr 12, 2010 4:24 pm

k je lih o znakih (oz. tablah) govora, mogoče kdo ve, kaj ta znak pomeni (sem ga v soboto zvečer prvič vidu)? Velik pa nekje 10cm x 20cm
Priponke
tabla.png
tabla.png (5.4 KiB) Videno 1694 krat
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 12, 2010 8:13 pm

Energetik81 je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:kokr js wem je tam,no usaj biu je znak omejitve 30 km/h ...pa v tem primeru ki si ga opisal si odstel 5km/ja tolerance?

Ki pa velja do ... prvega križišča. Tako da potem lahko mimo Leklerka že 90 pelješ, haha. :D

res je tabla 30km/h, ki jo prvo križišče razveljavi... naprej je pa pač Texas.

Po tej logiki nato pelješ mim LeClercka in nazaj na Dolenjko ter se skozi celo Lj voziš po omejitvi za izven naselja (90km/h) pa ti očitno noben nič ne more, al kako? oops :lol:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po apr 12, 2010 8:20 pm

Pero je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Pred kratkim sem bil v Avstraliji, kjer sem naredu po cestah 10.000km. Če je 110km/h omejitev, pol se vozi 110km/h in niti 1% ne več! Edino kakšen roadtrain leti 120km/h ker ima napravce za radar zaznat.

Znake imajo zato da se jih strogo upošteva. Imajo 20mio prebivalcev, na cestah jih letno umre 200 ljudi, kar je več ko 10x manj kot pri nas.

................

Tudi v Evropi se v civiliziranjih državah držijo omejitev. Na Švedskem je tudi 110 na avtocestah, pa komaj kdaj koga vidiš da vozi (divja :) ) 112-115.

Tudi po Avstriji, Italiji, Nemčiji se večinoma držijo omejitev, da bi pa kdo prehiteval po desni sem pa videl samo v Sloveniji. Pa imam že veliko let izpit in veliko km po tujini.

Glede naše kulture na cesti, lahko rečemo, da smo na žalost še daaleč na balkanu...

recept
Novinec

Napisal/-a recept To apr 13, 2010 10:25 am

IcEm4n je napisal/-a:k je lih o znakih (oz. tablah) govora, mogoče kdo ve, kaj ta znak pomeni (sem ga v soboto zvečer prvič vidu)? Velik pa nekje 10cm x 20cm

V tvojem primeru gre za dopolnilno tablo IV-8.4, ki določa, da znak, pod katerim stoji (običajno "prepovedano parkiranje in ustavljanje", podobno tablo sem sicer srečal tudi za pojasnilo znaka "spolzko cestišče" pred vstopom nanj) , velja tudi v smeri nazaj od znaka.

BBoss je napisal/-a:res je tabla 30km/h, ki jo prvo križišče razveljavi... naprej je pa pač Texas.
Po tej logiki nato pelješ mim LeClercka in nazaj na Dolenjko ter se skozi celo Lj voziš po omejitvi za izven naselja (90km/h) pa ti očitno noben nič ne more, al kako? oops :lol:

Ne čisto. Dolenjka ima hitrost omejeno na 60km/h. :twisted:

Sicer pa se zavedaj, da te še vedno lahko pičijo z "neprilagojeno hitrostjo", še posebej v primeru prometne nesreče. :-(
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Ne maj 09, 2010 1:38 pm

jaz sm se tud smeju eni babnici...pri tanovi steklarni u Hrastniku ma on od steklarne prednost in lej ga hudiča ženska se ustavi meni k sm prišeu iz smeri Trbovelj a prednostni znak ma pred nosom...Jaz se sam ustavu baba mene gleda jaz njo sm mislu spelat ampak kdo ve kako bi reagirala ona še kr mene z začudenjem gleda nič ji jasno dokler ji nism pokazu na prometni znak...In glej ga zlomka stuhtala je spelje in neki momlja...ah...A kdo slučajno ve za savo proti Zagorju kdo ma pretnost na mostu k zavija v Zagorje on k pride iz Litije al on iz Trbovelj?Ker znaka ni.
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 10, 2010 10:40 am

lexer je napisal/-a:jaz sm se tud smeju eni babnici...pri tanovi steklarni u Hrastniku ma on od steklarne prednost in lej ga hudiča ženska se ustavi meni k sm prišeu iz smeri Trbovelj a prednostni znak ma pred nosom...Jaz se sam ustavu baba mene gleda jaz njo sm mislu spelat ampak kdo ve kako bi reagirala ona še kr mene z začudenjem gleda nič ji jasno dokler ji nism pokazu na prometni znak...In glej ga zlomka stuhtala je spelje in neki momlja...ah...A kdo slučajno ve za savo proti Zagorju kdo ma pretnost na mostu k zavija v Zagorje on k pride iz Litije al on iz Trbovelj?Ker znaka ni.

Če ni znakov velja desno pravilo in/ali pravilo srečanja. Lahko narišeš križišče, pa ti povem.

Sicer pa pazi. Sem že videl občinske ceste, kjer je bilo na glavni cesti korektno izraženo, da je glavna cesta, na stranski pa ni bilo znaka "Stop" ali "Križišče s prednostno cesto".
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po maj 10, 2010 10:46 am

lexer, tam ma prednost un ki pride iz trbovelj.
saj je cesta po kateri se pripelješ iz litije dost široka in označena, da se ustaviš pa počakaš
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Po maj 10, 2010 2:24 pm

Mgajvr je napisal/-a:lexer, tam ma prednost un ki pride iz trbovelj.
saj je cesta po kateri se pripelješ iz litije dost široka in označena, da se ustaviš pa počakaš

Hvala ti.To sma čist tko s sosedom debatirala in sma se tu zapela ampak sm gledu tud podobn primer v ccp polah in sm meu prav sam hotu sm potrditev da je res tako.
Recept:tako je na našem Trboveljskem mostu.Tist k pride iz Hrastnika in zavija na most-Trbovlje nima prednosti sam dobr tam je znak za prednostno cesto.Pač čisto nasprotje od Zagorskega mosta...
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Kdaj boste začel gledat znake!!!

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 09, 2011 1:43 pm

Mactron sicer se v tej temi govori o drugem križišču, ampak je pa tema o ind. coni rudnik zato odgovarjam sem..

odprti clio je napisal/-a:Koliko vas ve, da so v TC Rudnik že lep čas nazaj spremenili prometno ureditev? Predvsem merim na tiste, ki ste tam večkrat... Sama spremeba prometne signalizacije je, po mojem mnenju, slabo označena, navkljub temu, da gre za drastične spremembe, predvsem na račun enosmernih cest. Glede na to, da so to sedaj enosmerne ceste, so po njih temu primerno vozim in temu primerno sem že skoraj gospo pokasiral v bok (je z desnega pasu zavijala levo, jaz sem z levega) in enega gospoda skoraj v zobe, ker je zavijal v enosmerno (v napačno smer).

Predvsem me moti, da so izredno slabo opozorili na spremenjeno prometno signalizacijo, še bolj pa me moti, da nekateri ne vidijo, ali pa le nočejo videti, novih znakov.

glede na to, da so dvosmerne ulice spremenili v enosmerne zato, ker se jim po krpanju gromozanskih lukenj enostavno ni dalo še risati sredinskih črt, bi lahko dodal samo to, da čakam, da kakšen pravi gospod ali gospa s "pravim" avtom nasedeta in bodo cepci končno pokasirali za vrat odvetnika, ki jih bo scuzal do zadnjega beliča..

res je tudi sam sem večkrat spregledal znak. sedaj se držim pravil in hkrati računam na to, da obstajajo ljudje ki pač spregledajo znak, kar pa me ne čudi glede na to kakšen texas je tam. za bruhat

ps. nimam nižanega avta pa sem že 2x nasedel tam

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jan 09, 2011 1:56 pm

Jerch_ je napisal/-a:Mactron sicer se v tej temi govori o drugem križišču, ampak je pa tema o ind. coni rudnik zato odgovarjam sem..

Vem, ampak se tice znakov in je ze dovolj razvejana. Ne glede na to pa je poleg tega se zelo blizu oz. celo v istem obmocju Rudnika. Uporabnik odprti clio pa mi je poslal tudi opravicilo na odprtje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 09, 2011 3:28 pm

Opažam, da voznikom dela preglavice nov rondo pred/na Duplici (pri Kamniku). Glede na to, da so pred rondojem velike table in talne označbe, ki lepo kažejo, kako se je treba razvrstit (sta dva pasova), nekateri še vedno vozijo lepo po zunanjem pasu (kljub temu, da ne gredo pri 1. izvozu ven).
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To jan 11, 2011 7:30 am

IcEm4n je napisal/-a:Opažam, da voznikom dela preglavice nov rondo pred/na Duplici (pri Kamniku). Glede na to, da so pred rondojem velike table in talne označbe, ki lepo kažejo, kako se je treba razvrstit (sta dva pasova), nekateri še vedno vozijo lepo po zunanjem pasu (kljub temu, da ne gredo pri 1. izvozu ven).

Taka je praksa.. Jaz sem delal izpit ravno ko so se začeli pri nas pojavljati ti večpasovni rondoji pa so mi vedno rekli, pelji po zunanjem pa nimaš kaj zajebat :) Kolk je to logično pa učinkovito ap nevem :D
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 8:40 am

NejcZ je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Opažam, da voznikom dela preglavice nov rondo pred/na Duplici (pri Kamniku). Glede na to, da so pred rondojem velike table in talne označbe, ki lepo kažejo, kako se je treba razvrstit (sta dva pasova), nekateri še vedno vozijo lepo po zunanjem pasu (kljub temu, da ne gredo pri 1. izvozu ven).

Taka je praksa.. Jaz sem delal izpit ravno ko so se začeli pri nas pojavljati ti večpasovni rondoji pa so mi vedno rekli, pelji po zunanjem pa nimaš kaj zajebat :) Kolk je to logično pa učinkovito ap nevem :D

Se spomnim da so tako učili par let nazaj. Sedaj pa učijo da če greš čez več kot pol kroga greš na notranji pas. In jaz se tega držim in če bi se vsi tako obnašali bi bili rondoji prava milina. Tako pa imam texas vsako jutro...dva pasova peljeta proti rondoju (Adrijaničeva cesta v NM), po enemu greš na notranji pas, po drugemu na zunanjega in torej na prvem izvozu ven. Ampak čisto vedno vem, da mi bo budala na moji desni zaprla pot ker ne bo šel na prvem izvozu ven. Ampak se mi pa zdi, da se ljudje malo umirjajo, že dolgo ni nihče tako na silo peljal da se ne bi mogel pri normalni hitrosti vključiti na zunanji pas, sam pač pozoren je treba bit.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov