Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Re: Nakup pri Mstyling.net : Plačaš a dobiš nič!!!

Napisal/-a _B3yBo_ Če nov 04, 2010 12:38 am

valle-leon je napisal/-a:To je pa to. Več problemov imamo sami s sabo ( slovenci ), kot pa z naprimer z nemci, angleži , celo kitajci.Govorim o naročanju in pošiljkah.
Jaz še vedno bolj prakticiram naročanje iz tujine in do sedaj, brez problemov.
Ok, kitajčki malo dlje rabijo, ker so pač na drugem koncu, drugače pa več kot 4 dni nisem čakal na pošiljko.

lp

x2
Slika

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales To jan 11, 2011 9:50 pm

In kako si zrihtal?

astragsi
Novinec

Napisal/-a astragsi To jan 11, 2011 11:24 pm

domzikales je napisal/-a:In kako si zrihtal?

sem rešil ugodno :) dobil denar nazaj :D

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr jan 12, 2011 12:01 am

in zakaj ti ni poslav kot sta se dogovorila :D :D Ker jaz sem :D plačal po povzetju
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 12, 2011 8:51 am

valle-leon je napisal/-a:To je pa to. Več problemov imamo sami s sabo ( slovenci ), kot pa z naprimer z nemci, angleži , celo kitajci.Govorim o naročanju in pošiljkah.
Jaz še vedno bolj prakticiram naročanje iz tujine in do sedaj, brez problemov.
Ok, kitajčki malo dlje rabijo, ker so pač na drugem koncu, drugače pa več kot 4 dni nisem čakal na pošiljko.

lp

Prosim, ne zdaj posploševat. Jaz vse pošljem kuj, če imam pri sebi. Če pa ne, pa vedno preden pošljem še pokličem, da človek ve kdaj kaj dobi.
Da pa dobi denar, pa nič ne pove je pa katastrofa.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Sr jan 12, 2011 9:34 am

astragsi je napisal/-a:
domzikales je napisal/-a:In kako si zrihtal?

sem rešil ugodno :) dobil denar nazaj :D

Pa dobro vsaj denar si dobil, boljše nekaj kot pa da te nategne...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Sr jan 12, 2011 10:33 am

Hippo, noben ne posplošuje.Govorim iz izkušenj naročanja. Če bi pri nas stvari vsaj polovično štimale tako kot štimajo v tujini, in če ne bi bile stvari pri nas tudi po 100% dražje, ne bi bilo problemov.
Pa ne mislim sedaj tebe osebno, govorim na splošno.
Dokler pa bodo stvari potekale tako kot potekajo sedaj v sloveniji( so izjeme), se bom še vedno veselil rumenega kombija ( DHL ) ali pa belega DPD), ki mi vozijo stvari iz tujine...

lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jan 12, 2011 11:00 am

valle-leon je napisal/-a:Hippo, noben ne posplošuje.Govorim iz izkušenj naročanja. Če bi pri nas stvari vsaj polovično štimale tako kot štimajo v tujini, in če ne bi bile stvari pri nas tudi po 100% dražje, ne bi bilo problemov.
Dokler pa bodo stvari potekale tako kot potekajo sedaj v sloveniji( so izjeme), se bom še vedno veselil rumenega kombija ( DHL ) ali pa belega DPD), ki mi vozijo stvari iz tujine...

lp

Ni problema.
Če boš kdaj kaj rabil povej, morda ti lahko pomagam.
Dražje je pa zato, ker je nas 2 mio, Nemcev pa 82 mio. Torej je trg večji, zaslužijo na količini. Pri nas pa morajo zaslužiti na ceni. Druge variante ni. Vem, ker poznam obe strani zgodbe ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 14, 2011 1:36 am

valle-leon je napisal/-a:Hippo, noben ne posplošuje.Govorim iz izkušenj naročanja. Če bi pri nas stvari vsaj polovično štimale tako kot štimajo v tujini, in če ne bi bile stvari pri nas tudi po 100% dražje, ne bi bilo problemov.

lp

lahko ti povem, da tudi slovenci niso več tako zadaj.
primer.. zadnjič kupil pri enem prodajalcu lcd touchscreen. sem ga poklical, povedal, da ima pač previsoko ceno in da je na ebayu precej nižja cena. in sem rekel, da ker ga ima na zalogi sempripravljen dati nekaj, da bo lahko živel ne pa 40% marže.. pa sva se hitro dogovorila.
kmalu sem kupil pri znanem slo spletnem trgovcu iz gorenjske par kablov, konektorjev in še malenkosti. lepo so me vse obvestili po smsu in mailu, kdaj predvidoma bo in res je bilo tako. cene pa so zelo oziroma vedno bolj konkurenčne.

res pa je, da če se kupuje kaj specifičnega moč trga odigra svojo vlogo in takrat pač kliče ebay..

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe jan 14, 2011 2:03 pm

Za slabo kvaliteto je ON KRIV!! Jaz kot prodajalec če ne bi bil 100% da je zadeva zares kvalitetna je ne bi niti prodajal!
Iz kitajske se da naročit marsikaj nekvalitetnega in poceni. Več krat ljudje probajo prodajat nekatere zadeve, pa jim ne znese dobiček zaradi kvalitete. Vsi jim robo prinašajo nazaj in jo 3x menjajo. Meni da samo eden pride nazaj nezadovoljen vržem takoj ven iz prodaje!
In če prodajalec ni kriv kdo je? kaj mislite da bodo ljudje hodli do proizvajalca in mu težili da ne znajo delat zadev?
Tudi to, če je rekle da bo takoj poslal to pomeni takoj! Če je zadeva nujna se more tudi tako obnašat. Jaz če bi videl da po pošti bi šlo prepočasi oz. da ne bi bilo ql, bi se usedel v avto in bi mu osebno izročil. pa če tudi bi šel na drugo stran slo! tak odnos bi ljudje morali imet in ne tako jebiveterski.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jan 14, 2011 6:55 pm

hippo je napisal/-a:

lp

Ni problema.
Če boš kdaj kaj rabil povej, morda ti lahko pomagam.
Dražje je pa zato, ker je nas 2 mio, Nemcev pa 82 mio. Torej je trg večji, zaslužijo na količini. Pri nas pa morajo zaslužiti na ceni. Druge variante ni. Vem, ker poznam obe strani zgodbe ;)

Hmmmm, slab poznavalec si mi ti... Če lahko jaz preko e-bay ali kake druge spletne trgovine dobim 1 izdelek 50% ceneje kot v SLO pomeni, da si kot prodajalec ki prodaš vsaj 10 ali 20 enakih izdelkov pri nas povsem nesposoben, saj pri istem dobavitelju nisi sposoben iztržiti boljše cene kot jaz za enega. Prav tako si kot trgovec znaš izračunati kakšno s kakšno maržo lahko prodaš na našem trgu in koliko izdelkov moraš prodati da preživiš. Če ti tvoja prodaja ne znese, je povsem jasno da moraš nekaj spremeniti - po vsej verjetnosti povečati obseg prodaje, saj trg ne dopušča višanja cen, ali pa moraš zamenjati dobavitelja da boš iztržil nižje dobavne cene...

Za to ni treba veliko znanja, le malce zdravega računa. Imeti doma katalog ali dva dobavitelja, naročati po rednih cenah v tujini in pri nas prodajati za dvojno ceno pač ne more biti recept za uspeh. Je kvečjemu ideja kako kmalu zapreti vrata.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 14, 2011 6:59 pm

MRV je napisal/-a:Za slabo kvaliteto je ON KRIV!! Jaz kot prodajalec če ne bi bil 100% da je zadeva zares kvalitetna je ne bi niti prodajal!
Iz kitajske se da naročit marsikaj nekvalitetnega in poceni. Več krat ljudje probajo prodajat nekatere zadeve, pa jim ne znese dobiček zaradi kvalitete. Vsi jim robo prinašajo nazaj in jo 3x menjajo. Meni da samo eden pride nazaj nezadovoljen vržem takoj ven iz prodaje!
In če prodajalec ni kriv kdo je? kaj mislite da bodo ljudje hodli do proizvajalca in mu težili da ne znajo delat zadev?
Tudi to, če je rekle da bo takoj poslal to pomeni takoj! Če je zadeva nujna se more tudi tako obnašat. Jaz če bi videl da po pošti bi šlo prepočasi oz. da ne bi bilo ql, bi se usedel v avto in bi mu osebno izročil. pa če tudi bi šel na drugo stran slo! tak odnos bi ljudje morali imet in ne tako jebiveterski.

na žalost pri nas še ni neke statistike spletnih kupcev in podajanja ocen, kot je na ebayu..
če bi bila, bi vsak nezadovoljen kupec podal oceno in komentar. če bi bil konstruktiven in bi si podobni komentarji sledili bi bil prodajalec pečen.

kar se pa tiče kakovosti je pa tako. če kupuješ neko elektroniko in je pri enakih parametrih cena recimo v spletni trgovini lahko tudi do 50% različna je jasno, da so razlike. ampak očitno je trg slabših in poceni proizvodov dovolj velik ali pa je takih, ki bi radi kupili raje dražje in bolj kvalitetno blago premalo.. torej prepričan sem, da prodajalec prodaja tisto in toliko, kar mu prinaša največ dobička. in ker v slo vsi (tudi managerji) želijo pokasirati čimprej in čimveč odnosa kot ga ti opisuješ ni. ker se ne ceni dovolj. poglej že rabljene avte. če imaš super ohranjenega in vse račune ti nihče nebo dal 15% več kot je tržna vrednost. a pogosto potem za tiste cenejše potem naknadno zmečejo ljudje za servis tisto vsoto. torej zakaj bi se trudili, če stvar deluje. trg je majhen, nezahteven. posamezniki, ki imajo drugačne želje po hitrosti in prijaznosti prodajalca pa so tudi dovolj inteligentni, da vejo kje in kako kupiti to blago.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov