Debate, ki niso vezane na ostala področja...

cobra11
Novinec

montaza platišč

Napisal/-a cobra11 Ne jan 16, 2011 10:04 pm

Zanima me, ali je podrebno zamenjati vijake pri montazi alu platišč ali so vijaki od jeklenih dobri? In če je potrebno me zanima kakšne mere vijakov morajo biti oz kako izvem mere vijakov.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: montaza platišč

Napisal/-a WMB Po jan 17, 2011 4:39 pm

cobra11 je napisal/-a:Zanima me, ali je podrebno zamenjati vijake pri montazi alu platišč ali so vijaki od jeklenih dobri? In če je potrebno me zanima kakšne mere vijakov morajo biti oz kako izvem mere vijakov.

Če se ne motim gre ravno kontra, če imaš alu feltne lahko zadevo uporabiš za jeklene feltne.
Drugače pa za alu feltne rabiš šraufe z konusnim nastavkom - obročkom.
Glede mer? Enega odšraufaj pri vulkanizerju in ti bo dal še preostale identične z konusnimi obročki...seveda dolžina in nastavek mora biti isti kot imaš original ključ v rezervni gumi... ( 17 ali 19)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Re: montaza platišč

Napisal/-a klemenvk To jan 18, 2011 11:08 am

Načeloma to kar ti je napisano v odgovor drži, je pa tako, da pri npr. VAG koncernu imaš zraven na standardnih ALU platiščih (npr. za A4, Passat....) vijake, ki čisto lepo in normalno nalegajo tudi na original jeklena platišča in obratno (torej če dobiš zraven jeklena, gredo vijaki od njih tudi na original ALU) - vsaj pri prvem, drugem in trejem modelu A4 je tako (B5, B6 in B7).

LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov