nazadnje sem se vozo 1.11 danes pa je akumulator skoraj prazen-ne vžge. not je res ppolno elektronike.
kaj res mraz tako vpliva na praznjenje akumulatorja.
Ja, zmansa se mu moc ko je zamrznjen. vsi akumulatrji so na kemicni bazi in v mrezau potekajo kemicne reakcije bolj pocasi. za svinjsko zimo se splaca imeti mocnejsi akumulator - tut ce se zmansa se vedno se dovolj za startati...
zelo priporočljivi so gelni akomulatorji z velikim zagonskim tokom. vendar tut poceni niso.. najcenej je vesna program VRLA za okoli 25k sit.. potem je maxxima za cca 33k sit...
drugace ma so tut exide top start mnde špica!
lp, Matjaž!
http://www.avtoakustika.com (forum) dB-drag Racing Razred S1-2 SPL 146.9 dB
Ja če ti že ni izdahno do kraja. Probaj ga napolnit in probaj kako suče motor, če ga suče leno ali veselo . Če ga suče leno bo treba kupit novega. Zima pa ponavadi ˝izloči˝ slabe akumulatorje.
po dolgem casu stanja na miru je krivo za nestart tudi zgoscenje akomulatorja, ce ti akomulator nekaj probava vzgati, pa ga noce do konca, probj pomagati se s kabli (lepo je ce imas malo mocnejse kable - take ki prepuscajo vec elektrike), ce pa se to nebo pomagalo potem pa res nov akomultor, in morda ponovno pomoč s kabli. LP
avto že laufa s kabli sem ga pred nekaj dnevi vžgal. mogo se bom malo več vozit. samo nikoli se mi še ni zgodilo, da bi se akumulator sprznil v dobrem mesecu!
Akumulator s časom zgublja kapacitetto, tako recimo 2 leti star ni isto dober kot nov. Vsi pa še z nisko temperaturo zgubljajo sposobnosti. Mogoče se bom zmotil v cifrah ampak za primer: aku pri -10 ima samo še 50% lastnosti kot pri +20
Drug problem je pa da se pri kratkih vožnjah z lučmi in ostalimi porabniki ne napolnijo dovolj.
Probaj nafilat akumulator, preverit nivo kisline (dodaja se samo destilirana voda), spucat in namazat kleme in mase... Če se bo problem ponovno pojavljal in če aku ni več v granciji je čas da kupiš novega.