Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Re: Premišljujete o prihodnosti, kaj boste kupili -dražje go

Napisal/-a naliM Ne feb 06, 2011 8:37 pm

RENO911 je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:Niti pod razno ne nasedam negativnim reklamam.
Celo izkoriščam placebo efekt, ko so rabljeni močni bencinarji podcenjeni, ker se jih ovce bojijo zaradi 'visoke' porabe. Seveda je razlika v ceni med 'varčnim' dieslom in 'požrešnim' bencincem takšna, da je z razliko v porabi ne moreš kompenzirati v življenjski dobi avtomobila. Še več takih, jaz se ne pritožujem. =I

Kaj pa twingo v avatarju?

Ena od igrač, ki čaka na boljše čase. :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne feb 06, 2011 8:53 pm

Jaz se nikoli nisem in se tudi nikoli ne bom, vsaj dokler bom imal plačo obremenjvel z gorivom in njegovo ceno. Gorivo je pri meni potrošni material za užitek in sprostitev. Nekateri imajo za to drogo, alkohol, cigarete jaz pa bencin. Tako je in pika.

Živim zato, da izkoristim svoj čas kot si ga želim jaz. Ko tega ne bo več bom :-:o Sipmpl k pasulj.

Naslednji moj voz, bo definitivno še požrešnješi in močnejši od sedanjega :!: :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne feb 06, 2011 9:13 pm

mihaing je napisal/-a:Jaz se nikoli nisem in se tudi nikoli ne bom, vsaj dokler bom imal plačo obremenjvel z gorivom in njegovo ceno. Gorivo je pri meni potrošni material za užitek in sprostitev. Nekateri imajo za to drogo, alkohol, cigarete jaz pa bencin. Tako je in pika.

Živim zato, da izkoristim svoj čas kot si ga želim jaz. Ko tega ne bo več bom :-:o Sipmpl k pasulj.

Naslednji moj voz, bo definitivno še požrešnješi in močnejši od sedanjega :!: :!: :!: :!:

Glede na prakso iz terena in potrditev na širše v temi "cepci na cesti", mislim da so droge, alkohol in cigarete, bolj realna pot do užitka in sprostitve.

.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po feb 07, 2011 1:09 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:Zanima me, če kaj premišljujejte o prihodnosti, (bljižni prhodnosti... čez nekaj let) ko boste kupovali nov avto
ko bo cena goriva 1,5 eur oz. 2EUR za liter, mogoče več ?

Novega avta ne mislim kupovati tudi o menjavi avtomobila za kakšen drugi rabljen avto ne razmišljam, morda pa bom enkrat v prihodnosti kupil še kakšno staro, strgano, podivjano V8 ropotarnico za občasne užitke. Raje nekaj prihranim tako, da za čim manj denarja kupim avto, ki ima še zelo nizko zavarovanje. Bencin je zato, da se ga pokuri! :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 07, 2011 7:34 am

RENO911 je napisal/-a:
Celo izkoriščam placebo efekt, ko so rabljeni močni bencinarji podcenjeni, ker se jih ovce bojijo zaradi 'visoke' porabe. Seveda je razlika v ceni med 'varčnim' dieslom in 'požrešnim' bencincem takšna, da je z razliko v porabi ne moreš kompenzirati v življenjski dobi avtomobila. Še več takih, jaz se ne pritožujem. =I

Kakor je meni znano, ta avto v avatarju (in seveda pri nalimu v garaži) ni ravno ekonomično vozilo z majhno porabo. Mašina iz tega twinga popije koker ji daš, da spravi iz sebe tiste konjičke (vsaj 2x več kot jih ima original twingo).
Old subarus never die, they just get faster!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 07, 2011 12:28 pm

nebivedu je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:

Kakor je meni znano, ta avto v avatarju (in seveda pri nalimu v garaži) ni ravno ekonomično vozilo z majhno porabo. Mašina iz tega twinga popije koker ji daš, da spravi iz sebe tiste konjičke (vsaj 2x več kot jih ima original twingo).

konje je treba nahranit drugače grejo rakom žvižgat ..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po feb 07, 2011 12:29 pm

Kupu sm dizla, čeprov smrdi :mrgreen:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 07, 2011 1:33 pm

Tko nekak razmišla moj fotr. In je pred letom dobil avto za malo več kot pol cene proti enakem dizlu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po feb 07, 2011 1:39 pm

Definitivni dizel. Poraba,pa nekje pod 6l bo ok. Glede na potne stroške ki jih dobivam mi je to idealna kombinacija, pa še nekaj ostane za amortizacijo avta. Čez 20Let,mhmmmm, konja si bom kupil!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po feb 07, 2011 4:34 pm

fare je napisal/-a:Definitivni dizel. Poraba,pa nekje pod 6l bo ok. Glede na potne stroške ki jih dobivam mi je to idealna kombinacija, pa še nekaj ostane za amortizacijo avta. Čez 20Let,mhmmmm, konja si bom kupil!

kupiš tole in pozabiš kdaj si tanku :D :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=dJfSS0ZXYdo
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Pe feb 11, 2011 7:12 am

Fiat Punto 1.3 MJet......3,9L/100.
Mislim, da zlo mal pokur.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe feb 11, 2011 7:34 am

cruiser1 je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:Zanima me, če kaj premišljujejte o prihodnosti, (bljižni prhodnosti... čez nekaj let) ko boste kupovali nov avto
ko bo cena goriva 1,5 eur oz. 2EUR za liter, mogoče več ?

Novega avta ne mislim kupovati tudi o menjavi avtomobila za kakšen drugi rabljen avto ne razmišljam, morda pa bom enkrat v prihodnosti kupil še kakšno staro, strgano, podivjano V8 ropotarnico za občasne užitke. Raje nekaj prihranim tako, da za čim manj denarja kupim avto, ki ima še zelo nizko zavarovanje. Bencin je zato, da se ga pokuri! :twisted:

evo, točno tako. raje se manj vozim in ko se, se z užitkom,pa čevrav je "gams" star 20 let in pije 10+;)! ne pa eni, ko se pajtlajo za vsak porabljen dcl obenem pa se vozijo v 200m oddaljeno štacuno...
**classic power-original power!**

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe feb 11, 2011 8:44 am

Kupil bom avto na štrom in poknil sončno elektrarno na streho. Pa naj me pol šejki z svojim bencinom in država z svojo trošarino kr lepo kušnejo na rit. Pa ne iz razloga da bi prišel kaj ceneje skozi, daleč od tega ... ta zadeva je najbrž 5x dražja od avta + bencin, ampak preprosto zato ker imam poln k**** da se tisti šejki in naša pokvarjena država napajajo iz mojega denarja. 100x raje sfinanciram proizvajalce baterij za avtomobile in proizvajalce sončnih celic, pa čeprav na svojo škodo.

Najprej je šibak dolar proti evru ... cena gre gor.
Dolar popravi svojo vrednost ... cena gre gor.
Nafta se poceni na svetovnem trgu, država nabije trošarino.
Šejki zmanjšajo proizvodnjo nafte, da se ta nebi pocenila.
Nafta se podraži na svetovnem trgu, država pusti trošarino tam kjer je in spet gre cena gor.
Včeraj slišim po radiu, da se je povpraševanje povečalo, povečali so proizvodnjo, cena pa spet gor.
Pa da ne govorim o tem, da je cena bencina danes višja ko je na svetovnem trgu 80$/sod, kot je bila pred kakima dvema letoma ko je šla cena nafte na trgu čez 100$/sod.

Pa sploh se ne gre za to, da ne bi mel za bencin, gre se za to da so takšna mafija da večje ni in da je enkrat treba prekinit odvisnost od njih.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe feb 11, 2011 10:16 am

Mr.G. je napisal/-a:Fiat Punto 1.3 MJet......3,9L/100.
Mislim, da zlo mal pokur.

Kakšna vožnja pa je to?
Kolega ima isti motor pa mu pokuri 5 litrov, pa čisto normalno vozi.
Sklepam, da si ovira na cesti.

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Pe feb 11, 2011 10:55 am

Vsak dan na šiht in nazaj - 115km . Vožnja s prometom in do sedaj drugi, meni predstavljajo oviro na cesti.
Napačno razmišljaš. Treba je znat vozit !!!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe feb 11, 2011 11:22 am

Pa če to nekaterim nemoreš nikoli dopovedat, oz ne razumejo da maš pač manjšo porabo kot oni :lol: Ne spet it stran od teme in začet o porabi :!:
I'm not speeding I'm qualifying...

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe feb 11, 2011 11:28 am

dejansko bomo morali počasi vsi gledat na porabo, itak pa so same omejitve, povsod sami policajo tko da 100 konjev je danes več kot dovolj, in poraba bi morala biti najvišja okol 6 litrov ostalo je vse preveč, je pa res da je to odvisno od posameznika, govorim za nas navadne smrtnike, saj nekateri majo lahko 500 konjski avto pa ga bodo brez problemov tankali

lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 11, 2011 11:30 am

RENO911 je napisal/-a:Električni avti bodo na cestah že v tem letu, v 2012 pa že precej (vsaki proizvajalec že ima kakšnega pripravljenega za splavitev).

Sploh pa je danes realna potreba po dnevnem dosegu avtomobila nekje 30 km, max. 60 km. Samo 10% jih potrebuje avtomobil za daljše razdalje, jaz recimo samo za 2 km do službe/mesta in 2 km do doma, kar je manj od povprečja. Tisti, ki govorite o prevozih do Münchna (kot se vedno nekdo oglasi, ko je govora o dosegu električnega avtomobila "samo" 150 km dnevno, pa se boste pač še naprej vozili na nafto ali pa s hibridi - benz-elektrika.

Čakajo nas neprimerno cenejši prevozi kot smo jih vajeni sedaj, ko se vozimo na "mast".

Ja seveda. Ker električna energija bo še kar poceni, kjub temu, da se bo odjem povečal za 100%, aneda. Podražila se bo konkretno, ker bo treba graditi nove elektrarne, ker bo treba močno ojačati omrežje in ker bo vsekakor država pristavila svoj lonček s trošarinami.

Vsekakor pa ne razmišljam o prihodnosti, ko/če bo dražje gorivo. Avto kupim za ca. 5 let in v tem času se razmere ne bojo tako bistveno spremenile, da bi se sekiral. Itak pa tako malo prevozim na leto, da me malo dražje gorivo ravno ne prizadane.
Poleg tega, kaj bi lahko naredil? Kupil dizla, da prišparam tistih 10% pri porabi? Se usedem na vlak in sploh nimam avta? Dolgoročno se najbolj splača preseliti se v bližino dobre službe, za nedoločen čas. In se z biciklom za 50€ peljat v službo.

dejansko bomo morali počasi vsi gledat na porabo, itak pa so same omejitve, povsod sami policajo tko da 100 konjev je danes več kot dovolj, in poraba bi morala biti najvišja okol 6 litrov ostalo je vse preveč, je pa res da je to odvisno od posameznika, govorim za nas navadne smrtnike, saj nekateri majo lahko 500 konjski avto pa ga bodo brez problemov tankali

Tudi s 60konji komot fašeš najvišjo kazen v naselju, prav tako kuriš 12L/100km.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov