Debate, ki niso vezane na ostala področja...

trololo
Nov uporabnik

Razlika v hitrosti - analogni - digitalni!!!

Napisal/-a trololo Sr feb 09, 2011 5:53 pm

Kot iz naslova vidite me zanima, katera hitrost je pravilna oz bolj točna. Kajti pri meni so razlike sledeče:
- digitalni: 50km/h - analogni: 52 km/h
- digitalni: 110km/h - analogni: 114 km/h
- digitalni: 130km/h - analogni: 137(138) km/h
- digitalni: 160 km/h - analogni: skoraj 170 km/h
- digitalni: 200 km/h - analogni: mislim da nekaj čez 210 km/h

Zanima me tudi, kaj če me dobijo na radar - katero hitrost se njim pokaže na zaslonu? jaz mislim, da digitalna oblika?! ali pa se motim

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: Razlika v hitrosti - analogni - digitalni!!!

Napisal/-a im nobody Sr feb 09, 2011 6:17 pm

digitalna je točna...vsak števec laže...policaji imajo pa za to toleranco plus zarad drugih okoliščin...do 100 km/h je toleranca 3km/h....nad 100 km/h pa 7 km/h tolerance
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 09, 2011 6:31 pm

im nobody je napisal/-a:digitalna je točna...vsak števec laže...policaji imajo pa za to toleranco plus zarad drugih okoliščin...do 100 km/h je toleranca 3km/h....nad 100 km/h pa 7 km/h tolerance

No pri novem polotu kaže digitalni števec enako kot analogni, oba pa lažeta kot Pahor, kar se mi zdi totalni nonsense, medtem ko ti BC ne pokaže količine porabljenega goriva in količine le-tega v rezervoarju, glupost pač, ampak še vedno eni trdijo da je vw the best
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr feb 09, 2011 6:35 pm

im nobody je napisal/-a:digitalna je točna...vsak števec laže...policaji imajo pa za to toleranco plus zarad drugih okoliščin...do 100 km/h je toleranca 3km/h....nad 100 km/h pa 7 km/h tolerance

Če se ne motim je tolerance 5km/h do hitrosti 100km/h pol pa 7% nad hitrostjo 100km/h.

Načeloma je pa najbolje, da števec primerjaš z GPS-om na ravni cesti (v ovinku tudi ta ne kaže pravilno oz. kaže manj) pa boš lahko najbolj točno ocenil kolk kej lažejo ostali števci.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 09, 2011 7:03 pm

Števci nalašč kažejo malo več kot v resnici, to je pač zaradi varnosti, da še imaš malo rezerve. Torej bolje da ti kaže več kot manj.

Vendar pa to ne velja za števce s tahografom - ti pa morajo kazati točno.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

trololo
Nov uporabnik

Napisal/-a trololo Sr feb 09, 2011 7:16 pm

Saj se mi je zdelo, da morajo biti digitalni tisti, ki so"točni". Testirano je bilo na ravni avtocesti v avstriji. Avto pa je astra H 2.0 turbo (ni opc). Opel Astre imajo ta skrivni meni v BC (za katerega sem zvedel komaj po enem letu :lol: ), ki kaže med drugimi podatki tudi hitrost v digitalni obliki! Torej upam, da je digitalni točen, da bom se lahko peljal malo več.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 09, 2011 7:53 pm

pa ni to samo finta, da ti beleži digitalno poleg analognega števca, le zaradi funkcije radia, ki ob hitrejši vožnji pojača glasnost in obratno ... vsaj pri mojem jazz je tako

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 09, 2011 7:59 pm

Tudi pri S/V40 je tako da se hitrost uporablja tudi za uravnavanje glasnosti radia in intervala brisalcev. Hitrost je možno tudi videti na ekranu radia in kaže malo več kot števec.

Je pa naslov te teme zelo neroden. Marsikdo bo najprej mislil da govorimo o analognih in digitalnih števcih na armaturki, ampak kolikor pa vidim je govora o hitrostnih tablah ob cesti.
Torej, kaj bo zaj?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr feb 09, 2011 8:14 pm

Govora je o podatkih hitrosti, ki jih posreduje avtomobil, vs. podatka o hitrosti, ki ga nameri radar. Ostalo so pa že predhodno zapisali.

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Sr feb 09, 2011 8:18 pm

speedfreak, sem sou zdele stestirati in mas kar prav, tale stevec pri polotu je res obup :lol: . Rezultati (sicer ni cisto natancno, ker je brez tempomata stvar malce bolj zakomplicirana, ampak se priblizno vidi, kam pes taco moli):

50-47
60-57
70-66
100-95
130-124
150-143

Pri takem trendu je pri koncni 197 po stevcu realne ravno nekje okoli 160 :lol:

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr feb 09, 2011 8:28 pm

Ausc je napisal/-a:speedfreak, sem sou zdele stestirati in mas kar prav, tale stevec pri polotu je res obup :lol: . Rezultati (sicer ni cisto natancno, ker je brez tempomata stvar malce bolj zakomplicirana, ampak se priblizno vidi, kam pes taco moli):

50-47
60-57
70-66
100-95
130-124
150-143

No ja, to pa še ni tako obupno, če števec laže za ca. 5%. Prej nekaj povsem običajnega. In pri takem trendu bi 197 po števcu pomenilo približno realnih 187 km/h ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr feb 09, 2011 8:29 pm

Ausc je napisal/-a:speedfreak, sem sou zdele stestirati in mas kar prav, tale stevec pri polotu je res obup :lol: . Rezultati (sicer ni cisto natancno, ker je brez tempomata stvar malce bolj zakomplicirana, ampak se priblizno vidi, kam pes taco moli):

50-47
60-57
70-66
100-95
130-124
150-143

ubistvu je realno 190 pri 196 končne po števcu....pri astri sem imel 230 na števcu na 214 realnih, prej pri corsi je pa lagal samo za 3 km/h naprimer....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr feb 09, 2011 9:21 pm

Meni pri Xsari z "analognim" števcem kaže skoraj do 1km/h točno v primerjavi z navigacijo - koliko je dejansko oz. koliko bi nameril policaj pa tako ali tako ne more biti kaj dramatično drugače, da bi me posebej skrbelo ali pa da bi bil nesrečen zaradi razlike "v mojo škodo".

No, ta "analogni" števec tako ali tako bere "digitalni" signal s senzorja hitrosti, tako da bi bil prikaz z digitalnim displejem identičen. Druga pesem je old school mehanski analogni števec z zajlo..tam pa so bila odstopanja dosti večja.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 09, 2011 9:44 pm

Digitalni na Climatronicu pri Golfu V naj bi bil števec od ABS senzorjev in posledično zelo natančen. Tam nekje do 100km/h je razlike za par kilometrov, na avtocesti se pa nisem obremenjeval s tem. Občasno ga uporabim le, da vidim koliko smem dejansko vozit po kakšni neskončni radarski ravnini, da ne fašem kazni.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Sr feb 09, 2011 10:53 pm

Odvisno kolk je števc natančen je tud od velikosti gum. Nebo isto z gumami ki imajo večji presek :)

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Napisal/-a Surts Če feb 10, 2011 12:02 am

Načeloma razlike med digitalnim in analognim izpisom ni. Pri analognem se pojavlja napaka ko ti prebereš zapis, digitalni pa pač na število vzorčenja in kvantizacije namesto vas prebere številko. Pri analognem se pojavlja tudi histereza in cel kup nekih napak. Se pravi da točne vrednosti ne boš vedel nikoli. Se mi pa zdi da načeloma kažejo +5/-0 km/h napake, vsaj iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
mp_63
Nov uporabnik

Napisal/-a mp_63 Pe feb 11, 2011 1:54 pm

Kaj pa GPS oz. Garmin? Naj bi bil ta natančnejši?
Opažam razliko v izmerjeni hitrosti tako med analagnim (Volvo, VW)/garminom kot tudi med digitalnim (Renault)/garminom.
My bumper sticker "If you can read this...I can slam on my brakes and sue you"

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Napisal/-a Surts Pe feb 11, 2011 3:03 pm

GPS verjetno ne meri vertikalne komponentne hitrosti, se pravi ko se pelješ po klanco navzgor/navzdol, ti bo brzinomer v avtu kazal hitrost s katero naj bi drvel po klancu, GPS pa pokaže najverjetneje samo horizontalno hitrost premikanja, se pravi v tem primeru je hitrost manjša za cosinus kota klanca.

Uporabniški avatar
mp_63
Nov uporabnik

Napisal/-a mp_63 Pe feb 11, 2011 6:24 pm

To drži, ampak kaj pa vožnja po ravnini? Tam pa ne bi smelo biti velikih odstopanj...
My bumper sticker "If you can read this...I can slam on my brakes and sue you"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov