Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

rabljeni avti - statistika

Napisal/-a domen_ So feb 19, 2011 1:27 pm

Zanima me, če obstaja kakšna statistika cen rabljenih avtomobilov. Npr. bilo bi enkratno, če bi Avto.net enkrat mesečno (vsak mesec na isti dan) shranjeval podatke kateri avtomobili so na voljo in koliko je njihova cena (znamka, model, letnik, cena). Za več let bi potem človek lahko sledil kako cene avtom padajo, kakšna je razlika med padcem malčkov in avtov srednjega razreda, dalo bi se videti če cena par let rabljenega res pada počasneje od novega, ipd.

Sprašujem za Slovenijo, ker kakšen ameriški vozni park je preveč drugačen, da bi lahko kaj uporabnega izbrskal.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: rabljeni avti - statistika

Napisal/-a lancia hf So feb 19, 2011 1:56 pm

Saj je to princip eurotakse, na avto.net-ove cene se pa itak nemoreš zanašati, ker so dosti višje, kot se potem avtomobil proda.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 19, 2011 2:52 pm

Morda se motim, ampak eurotax se mi zdi da umetno določi neko vrednost. Mene bi zanimalo kakšne pa so dejansko vrednosti na trgu. Kaj reče trg je eno, kaj reče eurotax pa drugo.

Pri nekaterih so cene morda res dosti višje, ampak na velikem vzorcu se to porazgubi, tako da to ni ovira.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 19, 2011 3:31 pm

99% rabljenih avtov je precenjenih.
Določene modele (različnih znamk) vsakodnevno spremljam na avtonetu, pa imajo postavljeno isto ceno zdaj kot pred dvema letoma in več :roll:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So feb 19, 2011 5:36 pm

peroRS je napisal/-a:99% rabljenih avtov je precenjenih.
Določene modele (različnih znamk) vsakodnevno spremljam na avtonetu, pa imajo postavljeno isto ceno zdaj kot pred dvema letoma in več :roll:

tko iz radovednosti : kateri ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To feb 22, 2011 7:27 am

rosonero je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:99% rabljenih avtov je precenjenih.

tko iz radovednosti : kateri ?

golf4 tdi,sdi z klimo l98-99 3000-4000e.
hyundai accent z klimo l.00-01 1500-2000e
cene enake skoraj 3 leta.

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 To feb 22, 2011 2:34 pm

Cene so take, kot je zanimanja za določeno vozilo.
Golf 4 SDI slovi po tem, da naj bi bil dokaj neuničljiv avto. Nekdo, ki mu je pomembno zgolj to, da ima dokaj zanesljiv avto, ki ga bo pripeljal iz točke A do točke B, bo sigurno kupil raje Golf 4 SDI letnik 99 za 4000€ kot laguno dci letnik 2004 :)

Jaz svojega prodajam že skoraj eno leto, pa ni kakšnega posebnega zanimanja zanj, pa je najcenejši tak model na avto.net. Imel sem dva ogleda, pa še to, če bi vzel v račun drugo vozilo. Cena pa tudi mislim da je realna, da v dobrih 2 letih izgubim 40% vrednosti vozila.

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk Sr feb 23, 2011 8:19 am

Tudi sam sem imel Golfa IV par let (TDI-ja). Izredno sem bil zadovoljen z njim, a sem ga vseeno zamenjal za A4 B5 in ko sem le-tega lani prodajal sem pa ugotovil, da imajo Golfi IV isto (in včasih celo višjo) ceno kot A4 isti letnik kar je popolnoma nelogično, tako da vse spoštovanje do Golfov samo so pa vseeno precenjeni......zdaj pa zvesti ljubitelji VW jih morda tudi kupijo (rabljene) za tako ceno, sicer pa osebno raje vzamem razred večji (nemški) avto za isto ceno....

To je samo moje razmišljanje seveda...

LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov